• Gratis verzending binnen NL boven € 40
 • Binnen 1 werkdag verzonden
 • Gratis verzending binnen EU vanaf € 150

  Veelgestelde Microdosing vragen

  Veelgestelde Microdosing vragen

  Onze klanten en community leden stellen ons allerlei vragen die voor een ander wellicht interessant kan zijn. In dit blog verzamelen wij alle vragen en antwoorden.

  V: Kan je in plaats van een paar keer per week een microdosis, eens per week 5gr dosis nemen voor hetzelfde 'after glow' effect? Weten jullie daar iets van?

  A: Het belangrijkste is om je intuitie te volgen. Eens per week 5gram is mogelijk, maar hoe hoger de dosis hoe belangrijker de setting wordt, dus doe dit niet als je verplichtingen hebt. Mensen met clusterhoofdpijn volgen dit protocol. Een mini dosis om de 5 dagen. 

  V: Kan je de periode af van truffels overgaan naar een microdosis 1cP LSD of is het verstandig om je lichaam helemaal rust te geven?

  Alle psychedelica hebben cross tolerantie, dus het maakt niet uit of je truffels of lsd of mescaline neemt, je zult na 8 tot 10 weken minimaal 2 weken pauze moeten inlassen om je receptoren te resetten. Ook om terug te kijken naar wat je geleerd hebt, welke inzichten je hebt opgedaan en welke inzichten je nog dient te integreren. 

  V: ik wil net de verpakking openen om weer te beginnen met microdoseren, maar nu zei ik dat 1 “bolletje” niet vacuüm verpakt is. Kan dit kwaad?

  A: De opbolling van de XP strip is een natuurlijk proces dat na verloop van tijd ontstaat doordat de Verse 'levende' truffels  CO2 gaan uitstoten. Het is dus geen lucht en kan absoluut geen kwaad en is juist een goede bescherming tegen andere schimmels. Scroll ook even op onze microdosing XP product pagina onder de producten. Je kunt de verse XP truffels dus gewoon veilig innemen tot de aangegeven houdbaarheid. (zie verpakking)

  V: Mijn oogst met de Growkit is mislukt. Kunnen jullie mij tips geven, vooral de paddo's aan de rand van het bakje zijn erg groot geworden en kwamen ook tegen het plastic aan. Ze zijn op een bepaald moment zwart geworden en gaan schimmelen. 

  A: Jammer dat de oogst mislukt is. Maar vooral jammer dat je ze zwart hebt laten worden, want dat betekent dat je ze allang had moeten oogsten, zoals ook in de beschrijving staat, moet je ze oogsten op het moment dat het vliesje van de eerste paddenstoel openbarst. Het vliesje zit aan de onderkant van het hoesje. Doe je dat niet dan laat de paddenstoel zijn sporen los en wordt heel de bak en de paddenstoelen zwart. Bij de volgende vlucht dus eerst de stappen volgen Heel schoon werken, liefst met rubberen handschoentjes en de bak onderdompelen met water, 12 uur in koelkast doen, water afgieten. En opnieuw opzetten. Je kunt evt de cake ook uit de bak halen en op een klein bord leggen en dat in de zak doen.

  V: Via jullie site heb ik 1cP-LSD gekocht samen met de ‘Volumetric Microdosing’ LSD toolkit. Ik wilde morgen beginnen met een eerste dosis 1cP-LSD (100mcg). Voor de zekerheid heb ik een halve blotter getest middels de EZ LSD testkit . Er lijkt echter niets te gebeuren... De vloeistof zonder de blotter was bij de start lichtoranje van kleur en na minstens een uur wachten was de vloeistof nog steeds lichtoranje van kleur. Er zijn instructies voor gebruik, maar geen kleurentabel of andere informatie waar ik iets vanaf kan lezen. Wat zegt dit over de blotter? 

  A: De LSD testkit reageert niet op 1cP-lsd, omdat het een prodrug is van LSD. Dus het heeft niet veel zin om onze in het lab gefabriceerde analoge Research chemicals van lsd te testen. DIt is echt bedoeld om substanties van de zwarte markt te testen. Dus was niet nodig geweest. Ik heb in attachment de data sheet bijgevoegd. Je kunt de blotters dus veilig innemen. 

  V: Eerst wilde ik vragen of er een verschil is tussen de 2 stoffen. (1p LSD en 1cp LSD) vooral in termen van hulp bij angst en CPTSD. Zou je de ene stof meer aanraden dan de andere?

  A: Er is eerlijk gezegd geen echt verschil tussen de 2 stoffen, behalve de naam. Het is gewoon dat 1P-lsd verboden werd in Duitsland, dus hebben ze 1cP-lsd gemaakt, iets andere molecule, hetzelfde effect.

  V:Ten tweede, waar bewaar je blotters en moet ik mijn vloeistof in de koelkast bewaren? Wat is de beste methode?

  A: Je bewaart blotters op een droge donkere plaats en de vloeistof in de koelkast.   

  V: Ten derde ben ik nieuw met blotters en wilde ik vragen hoe ik een blotter moet nemen. Ik weet niet zeker of oplossen in gefilterd water zonder de blotter in te nemen of de blotter sublinguaal innemen en doorslikken na 30 minuten een goede manier is.

  A:Knip het papiertje in de hoeveelheid die je wilt innemen en leg het een minuut onder je tong en slik het dan door. 

  V: Ik ga binnenkort terug naar mijn thuisland Frankrijk en wilde vragen of jullie toevallig weten of ik de vloeistof en/of blotters mee mag nemen in het vliegtuig. Heb ik een speciaal certificaat nodig van mijn huisarts voor angst?

  A:Je kunt geen speciaal certificaat krijgen van je huisarts (ben je Nederlands?) Dus ik zou het verstoppen zodat de douane het niet vindt. Blotters zijn heel makkelijk te verstoppen tussen een boek of wat dan ook. De fles zou ik van het etiket halen om vragen te voorkomen.

  V: Ik ben sinds 5 weken bezig met mijn tweede microdosing-kuur. De eerste keer merkte ik een zeer duidelijke uitwerking want voor de eerste keer in mijn volwassen leven had ik goesting om op te staan na eindeloze lange depressies met korte tussenpauzes. Sinds midden augustus werd mijn stemming duidelijk slechter en sinds begin september ben ik begonnen aan mijn tweede kuur. In het begin nam ik een dosis om de 3 dagen en na twee weken om de twee dagen. Kan ik nu nog overschakelen op het Stamets-protocol (4 dagen elke dag, 3 dagen niet) of is dat niet verstandig

  A: Ja, dat is mogelijk. Het protocol is eigenlijk bedoeld voor de Stamets stack, waarbij je Truffles combineert met lions mane en Niacine. 

  Wellicht kun je overwegen deze supplementen eraan toe te voegen. 

  Wat is jouw reden om de frequentie van inname te verhogen? Wanneer je om de dag microdoseert, neem je in 1 maand exact dezelfde hoeveelheid, maar wordt het beter verspreid ervan uitgaande dat Microdosing een 2 daags effect heeft. 

  Nog 1 toevoeging: Microdosing werkt met, niet voor je. Je zult zelf de dingen aan moeten pakken waar Microdosing je bewust(er) van maakt en waar je aan moet werken, microdosing ondersteunt maar je moet zelf het werk doen. Jij bent de hoofdrolspeler in dit verhaal.

  V: Ik heb voor t eerst microdose 10mcg LSD (half papiertje) gedaan. Ik kreeg last van mijn buik, is dat een bijwerking of hoort t bij de verwerking van hetgeen er bij mij speelt? Ik weet daarom niet of ik nu nog een keer wil nemen. Heb sweet spot dus nog niet gevonden helaas. Indien het een bekend verschijnsel is, is er dan een alternatief wat jullie aanbevelen? 

  A: Ik zou het er nog een keer op wagen en de helft nemen van wat je eerst nam. Het kan zijn dat jouw lichaam even moest wennen. De 5Ht2a receptoren waar psychedelica zoals 1cP-lsd zich aan hecht zitten ook in de darmen en natuurlijk de hersenen. Dus het is mogelijk dat je dit voelt. Bij sommigen levert dit een beetje buikpijn op. Maar dit komt sporadisch voor.

  V: Welke soort microdosering raden jullie aan? Mijn pms klachten beginnen standaard 10 dagen voor de menstruatie (ik kan de klok erop gelijk zetten). Is het een optie om alleen dan te microdoseren of juist beter om het gedurende de hele maand (cyclus) te gebruiken volgens 1 van de protocollen?

  A: Qua microdosing zou ik eerst met de Microdosing XP truffels beginnen, of als je ook wat meer energie wilt ervaren met 1CP-lsd.

  Het is inderdaad mogelijk om allen 10 dagen voor  jouw menstruatie te beginnen. Is ieder geval een goed moment, om laten we zeggen 15 dagen van te voren te beginnen, want het kost een paar keer om jouw ideale dosis te vinden. en dan te kijken of het een positief effect heeft op jouw klachten. ik zou dan wel gewoon de kuur van 1 tot 2 maanden afmaken, omdat microdosing veel meer kan betekenen voor je dan alleen tegen pms klachten. Het is voor ieder anders maar je kunt nieuwsgierig zijn naar wat het jou nog meer kan brengen. Voor meer info over hoe je aan de slag kan check dan even de website van onze vrienden van Microdosing Institute:  https://microdosing.nl/microdosing-101/

  V:   Ik ben ongeveer een maand geleden begonnen met microdoseren en ik vind het erg goed. Ik heb een zoon van 18 en hij lijdt aan sociale angst. Hij is onhandig in de buurt van mensen en bloost als hij in het middelpunt van de belangstelling staat. Hij heeft er veel last van dat hij niet zichzelf kan zijn in het openbaar en we hebben cbd-olie en hypnotherapie geprobeerd, maar dat heeft niet geholpen. Ik wilde alleen informeren of het goed zou zijn om microdosering met hem te proberen om te zien of het hem iets oplevert.

  A:Veel mensen die microdoseren voor hun sociale angst en een toename in sociale interacties ervaren, dus het is het proberen waard voor hem om te microdoseren. 

  V:Een microdosering XP portie werd opgeblazen, dit is niet veel, maar ik wilde u adviseren. Tot nu toe was de ervaring de moeite waard. Ik ga meer producten bij u kopen. Heb je ook producten met microdosering die vergelijkbaar zijn met MDMA? Zo niet, bedankt dat je me dit laat weten. Het gebeurt soms dat deze verse truffels CO2 uitzetten en dan zet de folie uit. Je hoeft je geen zorgen te maken, je kunt het veilig innemen.

  A: Over het mdma-achtige product, dat hebben we niet, omdat je met mdma geen microdosis kunt nemen, omdat het serotonine in de hersenen verhoogt, in plaats van nabootst zoals psychedelica dat doen. 

  V: Is leccinum (boleet) ook een paddenstoel waarmee geschikt aan micro-dosing gedaan kan worden ? Welk type boleet wordt gebruikt voor medische toepassing ?

  A:Microdosing doe je altijd met een psycho actieve paddentoel die doorgaans psilocybine bevat. Magic mushrooms en truffels dus. De andere medicinale paddenstoelen die wel eens genoemd worden, zoals lions mane en cordyceps daar kun je mee combineren maar daar microdoseer je niet mee. Daar neem je een dagelijkse dosis van. Dus met deze leccinum kun je niet microdoseren.

  V: Ik vind de amanita muscaria microdosering zeer nuttig, maar op de lange termijn had ik gemengde resultaten en ik heb een protocol nodig. Heb je informatie over amanita's? 

  A: Antwoord: Microdosing Institute heeft een podcast opgenomen met Baiba Masha die je kunt bekijken. Baiba Masha heeft ook een boek geschreven over het microdoseren van Amanita Muscaria die wij in de shop verkopen.

  V: Ik heb chronische migraine sinds mijn 22e. Alles uiteraard al geprobeerd in het medische, zowel als in het alternatieve circuit. Nu ben ik recentelijk gewezen op het gebruik van microdosing truffels, heb het een en ander gelezen maar van mensen die aan clusterhoofdpijn lijden. Mijn vraag is of het gebruik van de truffels ook voor mijn soort hoofdpijn zouden kunnen werken.

  A: Ja, zeker. Er zijn mensen die microdoseren tegen migraine. Dit werkt eerder op dat microdosing stress verlagend effect kan hebben waardoor migraine minder getriggerd wordt, maar ook lijkt het iets in de hersenen te doen waardoor de migraine kan afnemen. Soms horen we echter ook dat mensen er juist hoofdpijn van krijgen. Ik kan helaas dus geen garantie geven hoe het bij jou uitpakt. De enige manier om hier achter te komen is om het zelf te proberen. 

  V: Ik ga eens in de zoveel weken naar een feestje waarbij we ook XTC gebruiken. Is dit te combineren met de microdosing met microdosing truffels of 1cP-lsd? Mijn vriendin heeft ook contact gehad met jullie over haar PMS-klachten en die neemt de truffels. Vanuit haar eigenlijk dezelfde vraag.

  A: Ja, hoor, kan gecombineerd worden. Al zou ik de 2 dagen na de mdma inname even overslaan, want dan voel je de kater toch nog teveel om het subtiele effect te ervaren. Tip voor na inname van mdma: De dag erna Magnesium en 5HTP innemen voor je serotonine dip. De dag erna pas nemen. 2x2 5htp.Ook extra vit C als anti oxidant is goed. 

  V: Wat is het verschil tussen de Microdosing XP Truffels 'Mexicana' en de Lions Mane capsules/druppels. Ik ben recent begonnen met de Microdosing XP truffels en vroeg me af of ik de 2 kan combineren of dat het beter is of het éne of het andere te gebruiken.

  A: Microdosing truffels zijn psycho actief en bevatten psilocybine waarbij je in hoge dosis gaat trippen. Lion's mane is een medicinale paddenstoel die 'niet' psycho actief is, en waarbij je dus niet gaat trippen bij hoge dosis. Met lion's Mane microrodeer je niet, maar neem je een dagelijkse dosis. Het is een gezonde voedingssuplement die het imuun systeem reguleert en neuroplasticiteit bevordert.

  V: I bought some Microdosing XP truffles. They arrived very quickly. Thanks. I took some and didn't feel anything. So I tried again and still nothing. I ate 6 (six) over the course of a few hours. Still no difference. At this point I thought I would be feeling something. I'm not wanting to trip out but I'm experimenting to find out what is my tolerance for the truffles. Why might the truffles not be producing any effect?

  A: Tolerantie treedt binnen 2 uur op, dus het wordt afgeraden om het overdag in te nemen. We vermelden dit in geen enkele informatie. Psychedelica bouwen zeer snel tolerantie op. Wacht gewoon tot de volgende microdoseringsdag en neem een hogere dosis. Laten we zeggen 2 of 3 gram. Neem het op een lege maag. Gebruik je medicijnen? Dat kan het effect verstoren. Heb je ADHD? De meeste mensen met ADHD moeten meer nemen dan gemiddeld. Hoe is je darmhuishouding? Mensen die ongezond eten hebben waarschijnlijk minder effect. 

  V: Mijn zoon en ik hebben vandaag voor het eerst lion's mane geslikt en met een heel positief resultaat! Mijn zoon heeft heel veel stress en kan zich niet focussen. Hij zit 6VWO en heeft over 14 dagen z'n eerste examen. Hij is hoog sensitief en een hoog IQ. Slaapt slecht door een vol hoofd. Stress en een vol hoofd heeft hij al z'n hele leven. Nu met examen is het tot een hoogtepunt. Vandaag was bizar! Hij heeft zich 's ochtends een half uur na inname van 1 lion's mane 2 uur kunnen concentreren met zijn bijles. Ik had een ander kind, echt een wonder! 's middags voelde hij de werking afnemen en vanavond nog een genomen. Precies hetzelfde effect! Mijn vraag: Blijft dit effect zo of krijg je gewenning? Kun je het lang achter elkaar slikken? Kun je er nog meer van nemen mits dat gewenst is? Is er iets wat je zou aanraden om erbij te slikken om dit effect te ondersteunen? Iets wat hem een extra boost geeft op z'n examen?

  A:Als het goed is treedt er met Lion's Mane geen gewenning op, want het is een niet psycho actieve paddenstoel. Wat fijn om te lezen dat hij er zoveel baat bij heeft.

  Ik weet niet hoe oud hij is, maar als hij boven de 18 is, je zou kunnen overwegen om eens de microdosing truffels te nemen om te ontstressen en wat uit zijn hoofd te komen. 

  Truffels hebben een mooie synergy met truffels evt Stacken met Niacine.

  V:  Ik zou graag bobisana druppels mengen met B. caape vine druppels, maar weet niet in welke mengverhouding dit het beste is en hoeveel druppels van het mengsel goed is om mee te beginnen. (Wil dit proberen i.p.v. medicatie voor ADD) Ook zou ik graag weten wat hier een goed schema voor is

  A:Je kunt van ieder een dosis nemen die in de handleiding staat. Punt is dat iedereen anders is, dus verschilt per persoon. 

  Begin met ieder een lage dosis en verhoog langzaam tot je een prettig effect ervaart dat bij jou past. Zal tussen de 5 tot 10 druppels per flesje zitten.

  V: Ik zou graag willen weten of er ook producten zijn die helpen tegen overgangsklachten? Slecht slapen, moe wakker worden maar vooral niet afvallen. Mijn lijf is mijn lijf niet meer en het zit me in de weg. Veel buikoperaties gehad na een zware bevalling, baarmoeder etc eruit.

  A: Microdosing is een non specifieke mentale versterker en werkt dus met name op het mentale vlak. Waar je intentie op gefocused is dat ondersteunt microdosing. Het werkt dus niet tegen iets, maar het werkt met jou.Het kan ondersteuning bieden. Wanneer je een verbeterde slaap wilt, dan kun je eens proberen of microdosing XP truffels ondersteuning kan bieden. 

  Ook onze CBD olie (Night Rest) kan hierbij helpen. (let op we hebben 2 verschillende soorten) 

  V:Voor onderzoeksdoeleinden heb ik een flesje M.esc besteld om te onderzoeken of dit een positieve werking heeft op mijn add en introversie. Van truffels keerde ik teveel naar binnen en op aanraden wil ik dit nu proberen. Op truffels reageerde ik al sterk op een lage dosis, is het prima om voor onderzoeksdoeleinden te starten met minder dan 8 druppels? Daarnaast heb ik om te proberen ook blue lotus besteld, hoeveel druppels is hiervoor een gangbare/lage dosis en kan dit bijvoorbeeld gecombineerd worden met m.esc (ochtend m.esc en avond blue lotus) zo niet, kan dit dan wel op rustdagen van m.esc genomen worden?

  A:Ja ,zeker. Wat voor jou goed voelt. M.esc heeft een langzamere on set dan truffels, houd daar rekening mee. Dit betekent dat het haast 2 uur duur voordat het volledige effect daar is. Je zou het kunnen combineren met blauwe lotus, maar ik zou dit in eerste instantie niet doen, want je wilt immers  ervaren wat het effect is van de blauwe lotus. Dus beter om het dan de dag na inname van M.esc te doen bijvoorbeeld.

  V: Ik zou graag microdosering willen proberen, maar ik heb geen idee, behalve dat ik geweldige tijden heb beleefd met paddo's toen ik jonger was. Kun je me daarmee helpen?

  A:Yes, we sell all kinds of microdosing products, but I would suggest trying our Microdosing XP truffles to find out if microdosing is something for you. 

  For more information about microdosing, please check this website link https://microdosinginstitute.com/microdosing-101/ you will find everything to get started.

  V:

  A: Het is de moeite om eens te testen of het iets voor jou is. Dit verschilt per persoon en situatie. Het belangrijkste is dat je microdosing ziet als een ondersteuning en niet als een oplossing voor problemen. Jij bent de hoofdrol speler in de ervaring en microdosing kan je ondersteunen in hoe jij je stressklachten en burn out kan aanpakken. 

  Wanneer je microdosing dus realistisch benaderd zul je merken dat je er meer uithaalt. Mocht je hier begeleiding in willen, dan kan je eventueel een online Microdosing Zoom consult boeken met 1 van onze coaches.

  V: Ik heb onlangs een poosje microdosing truffels besteld en vandaag uit voorzorg, zoals ook aangegeven, een halve portie uitgeprobeerd. Ik heb er niets van gemerkt vandaag, dus wil volgen weekend een portie van 1 gram uitproberen. Ik zie de diverse schema's opgesteld voor Microdosing, maar is het ook mogelijk om gewoon zo af en toe een dag een portie te nemen? Stel dat ik straks de hoeveelheid heb ontdekt van mijn 'sweet spot', is het dan ook mogelijk om die hoeveelheid alleen in te nemen op een dag dat ik wat extra focus, creativiteit of wat soepeler in de sociale interactie nodig heb? 

  A: Ja, hoor dat is mogelijk. Dit noemen we het intuitieve protocol en vernoemen dit kort in de handleiding. Voor meer info over Microdosing protocollen zie onze blog pagina hier over.

  V:  Ik heb net de Hollandia truffels besteld. Die is vacuum toegekomen en een beetje nattig. Mag je deze direct comsumeren of moeten deze 1st gedroogd worden? Of maakt dat niet uit? Want ik snap het proces van het drogen niet.

  A: Alle truffels die wij aanbieden zijn 'Vers' dus een beetje nattig. Je kunt ze direct consumeren. Maar lees even de handleiding. Na opening zijn ze nog maar 6 tot 8 dagen houdbaar. Je zult ze dan moeten drogen. Check even op deze pagina hoe te drogen. 

  V: Inhoud van flesje methylcybine Hoeveel methylcybine zit er exact in een druppel? Wat de totaalhoeveelheid ml in het flesje is (niet de methylcybine, alles, inclusief het water etc

  A: Zoals vermeld op de product pagina beschreven staat: Inhoud & bewaaradvies:

  • 9ml gedemineraliseerd water, 1ml alcohol (97%)
  • Bevat 60mg Methylcybin (4-Hydroxy-N-methyl-N-ethyltryptamine, 4-HO-MET)
  • Totaal +-200 druppels
  • 1 MD= 5 tot 15 druppels
  • Kant-en-klaar product voor microscopisch onderzoek
  • Rechtop, koel en donker bewaren
  • Dit product wordt in een Nederlands laboratorium vervaardigd
  • In 1 druppel zit dus 60/ +-200= ongeveer 0,3mg.
  • Het betreft dus een Reseach Chemical (synthetisch) die nauw verwant is aan psilocybine en psilocine. 

  V: Ik ben gebruik ruim een week Magic Truffels. De eerste dagen voelde ik me heel prettig maar de afgelopen dagen ben ik heel emotioneel en voel ik me wat depressief. Kan dat komen omdat ik de sweet spot nog niet heb gevonden? Of ben ik er misschien nog niet aan toe? Ik gebruik ook Venlafaxine. Kunnen jullie me adviseren wat te doen?

  A: De Venlafaxine zorgt ervoor dat het effect van de truffels wordt gedempt, doordat het op dezelfde receptoren hecht. 

  microdosing werkt met je en niet voor je. Het is geen quick fix en geen oplossing voor je problemen. Het versterkt wat al in je zit, en maakt je bewuster waar je aan moet werken. Dit is niet gelijk een vrolijk pad dat je bewandeld, maar wel nodig voor heling. 

  Wanneer je het niet als prettig of waardevol ervaart, dan kun je natuurlijk overwegen om een pauze in te lassen of er mee te stoppen. Je kunt ook de dosis halveren zodat het minder in de weg zit, maar feit blijft dat er emoties loskomen met het werken met psychedelica. Dat is de kracht ervan. 

  V: Sinds vorige week maandag begonnen met Microdosing truffels. Dag 1 heb ik ongeveer 0,55 gram genomen. Toen was het top, ik voelde flow, had intuitieve inzichten. Dag 2 (ik doe het om de dag) nam ik het restant van de gram. Ik voelde toen weinig tot niets en voelde me grumpy en 's middags ineens een erge spanning rond met hart. Na een meditatie kon ik dit transformeren. Dag 3 was mijn dosis 0,8, ik reed auto en besefte me ineens dat ik behoorlijk van het padje was, ik zag allemaal kleuren en het werd me even te veel. Ik nam ontbijt en toen werd het minder gelukkig, wel voelde ik me een beetje verward en had ik geen focus. Gister dag 4 en 0,7 gram. Ik voelde er niks van. De rust dagen tussendoor (behalve vandaag) voelde ik me wel echt top en had ik het gevoel dat de truffel nog bij me was (XP). Wat is jullie advies want ik heb gelezen op jullie website dat het het beste is om een keer de volle dosis te nemen en vanaf daar af te bouwen. Is het verstandig om morgen 1 gram te nemen en daarna om de dag 0,1 gram minder om de sweet spot te vinden?

  A: Microdosing met truffels is een non specifieke mentale versterker, vandaar dus dat elke ervaring anders is. Alles heeft invloed op de ervaring. Slaap, voedsel, humeur, mindset, setting. Metabolisme. etc.Wat er gebeurt is dat je je bewuster wordt van emoties, patronen etc. Je voelt je dus niet grumpy van de truffels, grumpiness zit in je en wordt versterkt. Persoonlijke groei begint met Bewustwording  van je patronen emoties. Je kunt je dus afvragen waar die emotie vandaan komt bijvoorbeeld.Het wordt aangeraden om niet met hogere microdoses te experimenteren wanneer je verplichtingen hebt zoals werk, autorijden etc. Het is een valkuil  wat kan leiden tot vervelende situaties, want hoe meer je neemt hoe belangrijker de setting wordt, vandaar dat we dit benadrukken.

  Neem dus niet meer dan normaal als je niet vrij bent. Het is 1 van de opties om met een hogere dosis te starten om naar beneden te fine tunen om zo tot je sweet spot te komen. Wat ik nog wil benadrukken is dat niet alleen het gewicht van de truffels er toe doet, maar dat per gram truffels ook verschil in psilocybine kan zitten. Het betreft een natuur product die tussen de 1mg en 2 mg psilocybine kan bevatten. Vandaar dat het mogelijk is dat je soms meer voelt dan andere keren. Microdosing heeft een 2 daags effect. Een soort mini after glow de dag na inname. Check hier het interview met James Fadiman waar hij het Fadiman protocol uitlegt. 

  V: Wat betekent het als mijn lsd-test kit rood/roze wordt?

  A: Dit betekent dat het monster een deel van de stof (Familie) bevat die op de kleurenkaart is aangegeven. Het betekent niet dat het monster 'puur' is, er kan iets anders in zitten dat niet door de test is gedetecteerd. Het betekent niet dat het monster 'veilig' is. Het vertelt je niet hoeveel van de stof er in het monster zit. Deze kit geeft alleen aan of er lsd in het vloeipapier aanwezig is.

  Als u wilt weten hoeveel lsd er in uw blotter zit, moet u voor onze LSD-Q testkit gaan. 

  V: Ik heb 2 vragen over de bestelling en verzending. 1. Ik ben geïnteresseerd in het bestellen van het Paul Stamets-pakket, maar ik ben een beginner. Kan ik voor het "1 dag op, 2 dagen af" plan gaan of moet ik voor "4 dagen op, 3 dagen af" gaan zoals wordt voorgesteld?

  A: Aangezien je voor het eerst microdoseert, zou ik voorstellen om te werken met het 'om de dag' protocol. Stamets stack is echt ontworpen om de stoffen te stapelen om de neuroplasticiteit te vergroten. 

  V: Ik heb gekozen voor om de dag te microdosen. Nu lukt het me niet om de sweet spot te vinden. Heb tot nu toe nog geen positieve ervaring. Heb veel hoofdpijn, ben onrustig/gejaagd en na het innemen misselijk. Voel me eerder verlamd dan dat ik productiever ben. Heb doseringen tussen 0,6 gram en 1 gram geprobeerd. Wat is jullie advies?

  A: Ik ben bang dat je niet goed reageerd op psilocybine, maar het zou ook kunnen dat je toch iets lager moet gaan met je dosis. Maar het wanneer je misselijkheid ervaart is een thee ervan zetten met verse gember tegen misselijkheid. Wanneer dit niet ok aanvoelt, kun je eventueel een andere substantie testen zoals 1cP-lsd, en anders is het het beste om te stoppen. 

  V: Ik heb zojuist m'n derde week Stamet's stacking afgerond en ik ben echt dolgelukkig met de effecten. Ik heb gisteren ook M.ESC, B. Caapi en Blauwe lotus gekocht bij jullie. Idealiter wil ik m'n "off" maand gebruiken om iets anders te microdosen. Of wellicht wel een van deze middelen samen met m'n gebruikelijke stacking. Wat raden jullie aan en wat raden jullie af? M'n doel is meer van m'n binnenwereld te voelen, m'n zelfliefde te laten groeien en m'n negatieve spiral te doorbreken en het aanmaken van nieuwe paden. Ook sta ik open om naast MD's ook een trip aan te gaan. Heel erg bedankt alvast, fan van jullie website!

  A: Wbt andere substanties nemen tijdens je 'off' maand, dat heeft geen zin met psychedellica, omdat alle klassieke psychedelica cross-tolerantie hebben. Dus maakt niet uit of je magic truffels, 1cP-lsd of M.esc inneemt, het bouwt dezelfde tolerantie op. Je zou wel met Blauwe lotus kunnen microdoseren. Erg prettig effect (vind ik zelf) en is geen klassieke psychedica. Werk sowieso met een intentie. Check even deze pagina met tips over zelf liefde. 

  De eerste pagina die ik schreef voor mijn andere website is deze. Wellicht heb je hier wat aan om meer uit jouw ervaring te halen.

  V: Op de dagen dat je niets neemt en de 2 à 4 weken dat je een pauze inlast merk je dan nog wel het effect van de truffels of is het dan direct uitgewerkt?

  A: Het idee met microdosing is dat je inzichten opdoet en dat je het als ondersteuning gebruikt om bijvoorbeeld in te zien dat bepaalde patronen jou niet meer dienen. Wanneer je met een intentie werkt en je jouw inzichten integreert en eventuele patronen leert doorbreken doordat je je meer bewust wordt door microdosing dan kun je je voorstellen dat het niet 'uitwerkt' omdat jij de hoofpersoon in het verhaal bent en jij niet uitwerkt. Microdosing maakt je meer connected, en leert je meer in het moment leven, maar je zult dit je eigen moeten maken, zodat je geen microdosis meer nodig hebt. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

  V: Ik heb interesse in microdosen op truffels. Ik doe een creatieve opleiding en kan me soms moeilijk focussen of aan mijn taken komen. Ik ben ook erg energieloos gedurende de dag en door de druk verlies ik soms motivatie omdat ik dingen erg uitstel. Ik zou microdosen graag willen om; beter/creatiever te zijn in mijn werkproces, me mentaal wat beter te voelen Ik ben 1,55 en weeg ongeveer 50, wat zouden jullie me aanraden qua microdosen?

  A: Wanneer je wilt microdoseren voor meer focus en energie, zou ik of gaan voor de Microdosing Truffels Cordyceps stacking formule.Of evt voor de legale Research chemical 1cP-lsd druppels.  

  V: Heb een vraag over de reishi paddenstoelen capsules en of extract... Ik heb vernomen dat reishi die dus in rauwe vorm wordt vermalen tot poeder dus toxisch is voor de lever..., Nu is mijn vraag of die reishi capsules en of het extract ook toxisch zijn voor de lever of niet?

  A: Door de 3 extractie processen wordt het gedeelte wat verantwoordelijk is voor de harde structuur van de reishi en schadelijk is voor de lever, eruit gehaald. Dus no worries. Ons extract is dus niet schadelijk voor de lever, omdat het geen rauwe reishi betreft, maar een geavanceerd extract poeder.

  V:Wat is het vershil tussen truffels sterkte?

  A:Er zijn twee soorten truffels bekend: Ps. mexicana en Ps. tampanensis. De sterkte van truffels verschilt niet veel tussen de soorten, maar vooral hoe lang je ze laat 'rijpen'.

  Truffels worden (jammer genoeg) net als cannabisvariëteiten verkocht, maar het grote verschil is dat truffels geen verschillende niveaus van stoffen bevatten (zoals de 100+ verschillende cannabinoïden) die een trip sterk variëren. Sommige websites bieden truffels aan met namen zoals Ps. Valhalla, Ps. Hollandia, Ps. Utopia (bijvoorbeeld https://www.zamnesia.com/.../713-all-you-need-to-know...). Dit zijn voornamelijk marketingtactieken om meer te verkopen. Deze andere soorten bestaan simpelweg niet, ook niet als je ze opzoekt op taxonomische sites zoals https://www.ncbi.nlm.nih.gov/Taxonomy/Browser/wwwtax.cgi.

  Sirius biedt bijvoorbeeld een "Golden Teacher truffel" aan (https://www.sirius.nl/golden-teacher/). Iedereen die ook maar een beetje in de hobby of het vak zit, weet dat "Golden Teachers" paddo's zijn en geen truffels. Tik ze bijvoorbeeld maar eens in op https://images.google.com/.

  Over het algemeen kun je niet altijd vertrouwen wat deze bedrijven beweren, aangezien ze ook 'sterren' toekennen aan verschillende soorten truffels en paddo's. De ene soort wordt aangeprezen als meer visueel, terwijl de andere creatiever zou maken. De werkzame stoffen zijn echter eenvoudigweg psilocybine en psilocine, en er is geen magisch ingrediënt dat de ene soort truffels meer filosofisch maakt dan de andere."

  V: Sinds kort stack ik. De niacine 100mg tabletten geven een heftig flush effect. 50 mg minder maar toch ook nog een vervelend gevoel. Nu deel ik de halve 50 mg in twee en gebruik het ene deel ‘s morgens na de lions mane en truffels, bij het ontbijt en het andere deel bij de lunch. Daar reageer ik goed op, geen flush dus. Vraagje: Is de werking van niacine op Lions mane en truffels op deze manier ook effectief ?

  A: 100mg is voor de meeste ook teveel, daarom raden wij ook aan in onze protocollen die wij meeleveren bij aankoop van stacking producten, om 25mg te nemen, dus dat heb je intuïtief goed gedaan. Nooit op een lege maag innemen. 

  Of het net zo effectief is als dat je wel een echte flush ervaart durf ik niet te zegen, maar de flush zorgt er wel voor dat de werkzame stoffen door de bloedbrein barriere gaan naar de uiteinden van de dendriten waar nieuwe neuronen paden aangroeien. 

  V: k lees vooral veel goede verhalen over de combinatie Lions Mane en Truffels. Nu zie ik dat jullie een stack aanbieden die naast bovengenoemde producten ook Niacine bevat. Mijn vraag is: in hoeverre is die Niacine essentieel voor het succes van deze stack? Ik ben namelijk een beetje "bang" voor de eventuele bijwerkingen van de Niacine. Als de Niacine nu heel relevant is binnen de stack, dan moet ik het er misschien maar gewoon op wagen. Maar als het gemist kan worden, dan doe ik liever alleen de Truffels en de Lions Mane. 

  A: Je kunt ook prima zonder niacine werken hoor. De flush die door niacine veroorzaakt wordt zorgt er wel voor dat de werkzame stoffen getransporteerd worden door de bloedbrein barierre naar het uiteinde van de dendriten van de hersenen waar nieuwe neuronen paden worden aangemaakt. Het versnelt het proces wel meer, maar nogmaals zonder niacine is het ook een mooie combinatie ne hebben beide stoffen een mooie synergie. 

  V: Ik wil graag de LSD druppels kopen voor microdosering en ik heb een vraag: -Is het beter op een lege maag of gecombineerd met voedsel? -Aanbevelen jullie het Fadiman-protocol, 4 weken cyclus en 2 eraf? 

  A: Het maakt niet zoveel uit of je de druppels op een lege maag neemt of na een licht ontbijt. Gebruik niet het 4 dagen op 3 dagen af protocol voor LSD. Dat protocol is alleen ontworpen voor psilocybine. 

  Het 'om de dag' protocol (Microdosing Institute protocol) is een geweldige manier om te microdoseren.

  V: Ik wil beginnen met lsd zegels microdosering. Hoeveel zegels moet ik bestellen voor 1 maand microdosing.

  A: Het ligt er helemaal aan wat jouw ideale dosis is hoeveel je moet inslaan voor 1 maand microdoseren, en met welk protocol je wilt werken. Onze producten zijn allemaal gebaseerd op 6 tot 8 weken microdoseren. Met onze 10x 20mcg 1cP-blotters kun je dus ongeveer 20x mee microdoseren.

  V: Ik neem op dit moment de Stamets Stack: Lion's Mane Capsules + Microdosing Truffels + Niacine Maar als ik de 50mg niacine inneem krijg ik geen flush. moet ik dan meer innemen? want ik lees overal dat je juist een flush wilt zodat het beter door het lichaam opgenomen kan worden. neem ik de 2 pillen lion's mane in 1 keer in of liever twee keer 1 pil per dag?

  A: Je kunt inderdaad gewoon 1 tablet nemen. Gemiddeld is dat voor veel mensen teveel. Stamets heeft daarom de hoeveelheid niacine aangepast naar 50mg. Je kunt de lion's mane in 1x nemen of verspreiden. De handleiding is een richtlijn, geen must. Volg vooral je intuitie met microdosing.

  V: Ik ben op zoek naar een microdoseringsproduct dat me helpt om me beter te concentreren op het werk en om productiever te zijn in het algemeen. Ik weet dat Lions Mane kan helpen, maar is er nog iets anders? Ik kwam tabletten tegen op jullie website genaamd: 1cP-LSD focus maar er staat *niet voor consumptie*.

  A: Op de productpagina leggen we ook uit waarom we dit moeten vermelden: *Deze verklaring is wettelijk verplicht. Onderzoeksmoleculen zoals 1P zijn niet goedgekeurd voor consumptie door de Nederlandse Warenwet. De consument, en niemand anders, is verantwoordelijk en aansprakelijk voor het uitvoeren van onderzoek naar deze stof.

  Met andere woorden, LSD, coke, xtc zijn ook niet goedgekeurd als voedsel/

  Ik zou niet voor de pellets gaan als je nog nooit 1cP-lsd hebt genomen en je je Sweet spot, je ideale dosis, niet kent. Je kunt het beste voor de blotters gaan, die kun je in kleine stukjes knippen, of de 1cP fles kiezen.

  V: Ik zou graag willen weten waar jullie producten vandaan komen en of ze biologisch zijn

  A: Onze truffles en growkits komen van Hollandse bodem bij de grootste en bekendste kweker vandaan. Freshmushrooms en worden zeker biologisch gekweekt.Cacao komt rechtstreeks van de boeren uit Guatamala en Peru. 

  V:Wanneer ik de lsd micro doseer, kan ik daarbij ook de lions-mane innemen? Zijn er combinaties aan te raden bij de lsd zoals dat ook met psylocobine/lions-mane/b3 combi werkt? 

  A: Ja, hoor dat is geen probleem. Lion's Mane is een niet psycho actieve gezonde medicinale paddenstoel/voeding supplement. Deze kun je met nagenoeg alles combineren, dus ook met 1cP-lsd.Ik zou de niacine achterwege laten.

  V:Heb net 'Premium' Stacking Cordyceps Extract + Microdosing XP truffles + Vit. B12 besteld samen met een flesje Lion's Mane extract. Kan ik Lion's Mane combineren met de aanbevolen manier van stacking?

  A: Ja, hoor dat is geen probleem. Medinale paddenstoelen hebben geen psycho actief effect. We hebben zelfs een Power 5 blend van 5 verschillende paddenstoelen. Met een mooie synergie.

  V: Ik wil in maart 2024 beginnen met microdoseren. Ik neem nu ong om de 6 weken 15 gr voor een trip. Mijn vraag is of ik voor het microdoseringsproces (dus bijv eind feb) nog een trip kan doen of na het proces. Zal dit het effect van het doseren verminderen of kan dit prima gecombineerd worden?

  A: Het beste is om na een hoge dosis ieder geval 2 weken te wachten alvorens met een microdosing traject te beginnen en andersom.

  V: Ik ontdekte nu in een nieuwe dosis bij het opensnijden van de gram dat er een deel lichter was gekleurd. Ik heb het oogegeten en dat deel had een zure smaak. 

  Mijn vraag is of het nog goed was wn her normaal is dat stukjes zuur smaken. Op zich is mijn mening dat bij wat je eet normaal niet zuur is dat er iets aan de hand is. Maar ik wilde eerst bij jullie zelf informeren. Met mijn vorige periode van microdoseren ben ik het niet tegen gekomen. 

  A: Het blijft een natuur product. Soms smaken de truffels inderdaad wat zuurder. Heeft te maken dat ze 'levend' vacuum verpakt worden en dat ze na verloop van tijd CO2 uitstoten en vocht afscheiden. Kan geen kwaad en is veilig om in te nemen. Ook verschillen de porties af en toe van gewicht, vandaar dat wij dit ook aangeven in de A4 handleiding die we erbij leveren en vermelden we dit op de product pagina. Het is voor de producent niet te realiseren om exact 1 gram per portie te verpakken. Ik heb aangegeven dat zij dit ook moeten vermelden op hun verpakking. Helaas kan ik er niet meer aan doen op het moment. 

  V: Eigenlijk heb ik een opmerking. In het toegevoegde stappenplan, geleverd bij de paddo's Golden teacher, staat niet vermeld dat je de plastic doos terug in de kartonnen doos moet plaatsen, vanwege het licht. Heb ik dus niet gedaan. Nu groeien de paddo's dus op de kop en tegen de zijkanten aan, naar het licht toe. Gelukkig groeien er ook een aantal naar boven. Nu lees ik op de site dat het daar wel vermeld staat. Erg jammer, dat het dus niet staat vermeld op de info die je meegeleverd krijgt en ben ik dus verkeerd begonnen. Het ziet er heel gek uit, al die paddo's tegen het 'raam' gedrukt. Vandaar dat ik op de site ging lezen. Misschien een idee om de tekst aan te passen voor beginners, zoals ik?

  A: De meningen zijn verdeeld over de optie om het in de kartonne doos te zetten of het dicht te tapen. Het heeft namelijk minder met het licht te maken maar meer met het micro klimaat dat ontstaat als er minimaal ruimte is tussen de cake en de plastic bak. het bebeurt vaak en kan geen kwaad, je kunt die paddenstoelen gewoon gebruiken. Er staat als het goed is wel in de handleiding dat je de cake eruit kan halen met handschoentjes en dan op een schaaltje in de zak kan zetten op zijn kant zodat de andere ook genoeg ruimte krijgen. 

  het blijft een natuur product en de paddenstoelen groeien daar waar ze willen. volgende flush zal weer anders groeien. Gaat goed komen

  V: Waarom mag je de stament stacking niet langer dan 1 maand gebruiken? Ik heb 1 maand fadiman protocol gedaan met alleen de truffels. Had orgineel staments stack gekocht. En wil nu eigenlijk de stament stack doen voor nog 1 maand. Dan zijn de truffels ook op. En dan 1 dag wel 1 dag niet. Ik wil weten of dit veilig is maar moet dan even begrijpen waarom staments maar 1 maand mag en fadiman bijvoorbeeld 2 maanden. Dan heb ik 1 maand fadiman gedaan en 1 maand staments

  A: De Stamets stack is gebaseerd op het 4 dagen MD, 3 dagen pauze protocol. Om tolerantie te voorkomen geeft Stamets aan dat je dit dan voor 1 maand doet. Ik ben van mening dat als je het om de dag protocol aanhoudt van  Microdosing Institute dat je dan veel minder kans loopt op tolerantie, dus dat je dit ook langer kan aanhouden. (2 maanden) Uiteindelijk neem je wel net zoveel per maand( reken maar uit)  Het is veilig om het op deze manier te doen.

  V: Tot mijn verbazing was de inhoud van 1 van de verpakkingen maar 0,8 gram. Hoe kan het dat het niet precies 1 gram is? 

  A: Vervelend dat er in dat portie iets minder in zit. ,vandaar ook dat wij uitleggen in de meegeleverde A4 handleiding en op de product pagina, dat de porties ietwat in gewicht kunnen verschillen, zoals ze ook af en toe iets meer kunnen bevatten en het elkaar weer wat compenseert. De strips van de conculega's komen uit precies dezelfde kwekerij, dus het zou bij hun ook kunnen gebeuren. Helaas lukt het de producent niet om consistent precies 1 gram in de porties te krijgen. Echter gaat het om de werkzame stof psilocybine. Na onderzoek in een lab blijkt dat ook per gram de sterkte van 0,85mg psilocybine tot 1.35mg kan verschillen, dus gewicht alleen zegt niet alles. Het is met dit product dan ook meer het idee dat het op een wat intuïtievere manier ingenomen wordt dan heel nauwkeurig. Dan is het beter om een grote batch truffels in te slaan. Deze te drogen en vermalen zodat je een consistente sterkte hebt die je nauwkeurig kan afwegen. Check hier voor meer info.

  V:Bij mijn laatste batch kwamen alle paddenstoelen uit de onderkant. Enig idee hoe dit komt? Ik had ook maar twee opkomsten. Ik zou best wel een keer dtrie of vier keer een oogst willen, dat is mij nog maar 1 keer gelukt. Mijn paddo’s zijn doorgaans ook heel groot.

  A: Het komt voor dat de paddenstoelen aan de zij en onderkant kunnen groeien. Het blijft een natuur product. We werken via mail, niet via telefoon. Sorry. Gebruik je een verwarmings mat? Zo ja, heb je de bak op potloden of iets verhoogd op de mat gezet? Je hebt een micro klimaat gecreeerd op de een of andere manier, waardoor het onderin is gaan groeien. Je kunt gewoon de cake uit de bak halen (handschoenen aan of handen ontsmetten) en op een schaaltje zetten in de zak. Dan heeft de cake meer ruimte om te groeien. Je kunt die paddenstoelen gewoon oogsten en gebruiken overigens. Hoeveel gram heb je totaal uit die 2 oogsten gehaald? 

  V: Op uw site lees ik dat het droge van truffels niet is toegestaan. Zou u dit mij kunnen toelichten? Wat is wel en niet toegestaan? En geldt dit alleen voor commerciële doeleinden? Mag je voor privédoeleinden de truffel wel drogen? Waarom mag dit wel of niet?

  A: Het is voor verkopers niet toegestaan om truffels te drogen en te verkopen. Dus het bewerken is niet legaal in Nederland. Zij kunnen dus geen capsules etc aanbieden. Alleen verse truffels. 

  Echter kun je dit zelf natuurlijk wel doen. Zie onze pagina hoe dit het beste te doen.

  https://microdosing.nl/microdosing-101/substanties/microdosing-xp-truffels/

  V: Waarom verkopen jullie geen bewerkte truffels in capsule vorm of extracten?

  A: Het is niet legaal om psychoactieve psilocybine bevattende paddo's of truffels te verwerken, zoals drogen, capsules maken, in chocolade doen, tinctuur maken etc. Medicinale paddestoelen zoals leeuwenmanen, chaga, cordy ceps, zijn 'niet' psychoactief, gewoon gezonde voedingssupplementen die je zonder problemen kunt verwerken.

  V: Ik zou graag weer een nieuwe ronde microdosing willen doen, maar dan zou ik graag een truffel willen waarmee ik ook een mooi reisje kan maken met een hogere dosis. Welke truffel is daarvoor geschikt? Of moet ik dan twee verschillende soorten bestellen.

  A: Voor een hoge dosis kun je in mijn ogen het beste de psilocybe Atlantis gebruiken. 

  Beste is dan om te beginnen bij 1 zakje van 15 gram, maar wel handig om nog een zakje achter de hand te hebben, want er is niets zo vervelend als je een reisje maakt, net te weinig inneemt. 

  Dus als je het samen doet met 1 iemand, zou ik voor 3 zakjes gaan. Beginnend bij 10 tot 15 gram, en na 1 uur kijken hoe je je voelt en of je iets meer wilt nemen. 

  V: Microdosing psilocybine in combinatie met SSRI. Hoe pak ik dat aan? 

  A: Het enige met SSRI in combinatie met microdoseren is dat het effect van de microdosis afneemt doordat het aan dezelfde receptoren bindt, dus ze hebben misschien iets meer nodig dan gemiddeld. Je kunt ze het beste het Microdosing Institute protocol (om de dag) laten gebruiken. Wij werken sinds 2019 met dit protocol en het is effectiever dan het Fadiman protocol. Volg gewoon het afbouwschema (5 mg minder om de 2 weken is het meest gebruikelijk) naast het om de dag protocol en houd in de gaten hoe ze zich voelen. Als ze niets voelen, wat heel gebruikelijk is, ga dan niet te hoog (niet hoger dan 0,2 gram gedroogde paddenstoelen) en geef ze het vertrouwen dat er op de achtergrond een proces op gang is gekomen en hoewel ze geen direct effect voelen, is er misschien toch een herbalancering gaande. De meeste mensen die SSRI gebruiken zijn zo afgestompt voor hun innerlijke gevoelens dat het moeilijk te detecteren is. Maar een te hoge microdosis kan hen alleen maar angstig maken.

  Het belangrijkste wanneer mensen beginnen met microdoseren is in welke fase van hun proces ze zich bevinden. Maar je weet natuurlijk al dat als ze nog in hun slachtofferrol zitten, ze geen baat zullen hebben bij microdoseren. Als ze al proberen gezond te eten, wat ademhalingsoefeningen te doen, of yoga, meditatie, dan is dit een goede fase om met microdoseren te werken. Anders is het trekken aan een dood paard, zoals we in Nederland zeggen. 

  V:Ik heb eigenlijk steeds de capsules gehad van lion's mane. Nu heb een keer de druppels gekocht. Ik kwam tot de ontdekking dat de smaak echt goed is door de kaneel. Nu zou ik dat wel lekker vinden door de koffie. Is dat mogelijk? De combinatie cafeïne en/of hete dranken?

  A: Ja, hoor dat is prima te doen. Het is wel zo dat het het beste is om het onder je tong te druppelen voor beste inname. 

  V: k ben nu 3 weken aan het microdosen volgens het statement protocol, wat de afgelopen weken een beetje een zoektocht was. Ik denk dat ik nu weet hoeveel ik moet gebruiken ( al weet ik het niet heel zeker). Het is de eerste keer dat ik dit gebruik. Nu zag ik staan dat dit protocol max een maand msg worden toegepast. Is het dan zo dat ik ook niet verder kan met het fadiman? Hoe zit de combinatie met fadiman en gebruik van lionsmane?

  A: Omdat de frequentie van het Stamets protocol nogal hoog ligt en veel achter elkaar heeft Paul Stamets ingebouwd dat het beter is om een pauze van minimaal 2 weken moet inlassen om tolerantie te voorkomen. Wat je wel zou kunnen doen is overgaan op het Microdosing institute protocol (om de dag) Dan neem je effectief net zo veel dagen in per maand, maar wordt het beter verspreid, waardoor de tolerantie ook minder snel optreedt en je 8 weken kunt microdoseren alvorens 2 weken pauze te nemen. Lion's Mane kun je altijd innemen, dat is gewoon een gezond voedingssupplement voor dagelijks gebruik en heeft geen psycho actief effect en dus bouwt dus geen tolerantie op

  V: Onlangs heb ik microdoseringen besteld (order 107401). Het eerste pakketje beviel mij erg goed, maar voor het tweede pakketje dat ik gebruik heb ik een dubbele dosis nodig om hetzelfde effect te krijgen. Is dit een normaal verschijnsel? Ik bewaar ze in de koelkast en de houdbaarheidsdatum

  A: Het klopt dat na verloop van inname men gewend raakt aan het effect, waardoor je iets meer moet innemen. Ook kan het zijn dat er verschil in sterkte zit in de truffels. Het betreft een natuur product die per 1gram 1 tot 2mg psilocybine bevatten. Helaas is sterkte niet te sturen door de kweker. Meestal gaan mensen dan dus iets meer innemen om hun ideale dosis te behouden. Het gaat er echter bij Microdosing niet om, om te veel te voelen. Het beste is om juist net wel net niet iets te voelen, en erop te vertrouwen dat er een proces in gang wordt gezet. Geef het even tijd, ook al ervaar je niet echt een 'direct' effect. 

  V: Wat is het verschil van 1cP-lsd met Ritalin of Adderal?

  A: Adderall geeft me de energie om 1.000.000 spijkers in de muur te slaan, maar LSD geeft me het perspectief om te stoppen, te pauzeren, een spijkerpistool te huren en me af te vragen of ik überhaupt wel spijkers moet slaan. LSD is een hartgericht, focussend support zonder bijwerkingen of afkickverschijnselen.

  V: Waarom wordt het afgeraden om te microdoseren als je tinnitus hebt?

  A: Het is niet zo dat we het niet aanraden, we delen alleen dat sommige mensen met tinnitus een toename ervaren en anderen een afname. We weten nog steeds niet wat de reden is, maar we willen ervoor zorgen dat mensen weten dat er een verandering is dat het toeneemt tijdens een microdosis. 

  V:  Ik gebruik 1x in de 4 dagen een microdosering van 70 mg truffels. Nu wil ik THC olie gaan gebruiken(van een betrouwbaar adres) om beter te slapen. Ik weet dat ik daar heel voorzichtig mee moet zijn. Beginnend met 1 druppel voor het slapen. Gaat deze combinatie goed samen, is dit veilig?

  A: Ja, hoor dat is geen probleem. Beste is dan wel om te microdoseren in de ochtend zodat het directe effect van de truffels is afgenomen bij de tijd dat je 's avonds de THC olie inneemt. 

  V: Kan het zijn dat de microdosing truffels hoofdpijn geven? Na 3,5 maand gebruik dacht ik dat het wel over zou zijn, maar niet dus. Heeft het langere tijd nodig om te wennen, of kan ik er gewoon niet tegen?

  A: Er is een kleine groep mensen die er hoofdpijn van truffels krijgen. We weten niet hoe dat komt. veel mensen met Clusterhoofdpijn en Migraine hebben er juist weer baat bij. Helaas ben ik bang dat als het niet na een paar keer weg gaat dat je dan of een andere substantie zou kunnen proberen, of het kan evt ook komen door koffie. Ben je een koffie drinker en ben je minder koffie gaan drinken door microdosing? 

  V: Ik heb onlangs 30 gram van de 'Magic truffels Hollandia' gekocht, en ik vraag me af wat de dosering is. We zijn van plan om het met z'n drieën te consumeren; we zijn geen totale beginners op het gebied van psychadelics, maar het is lang geleden, dus we willen niet te ver gaan. Wij (late twintigers) willen geen microdosis, maar een zinvolle, leuke trip hebben zonder te overdrijven. Hebben jullie aanbevelingen voor de dosering en de manier van gebruik? Zijn er (niet-medicamenteuze) middelen om de trip te 'beperken' als de dosering per ongeluk te hoog is?

  A:Normaal gesproken nemen mensen tijdens retraites en ceremonies tussen de 15 en 30 gram. Dus als je de 30 gram verdeelt over 3 mensen, heb je misschien een minidosis die niet aan je verwachtingen voldoet. Maar misschien is het wel genoeg. Moeilijk te zeggen.

  Het beste is om wat meer in voorraad te hebben, dus als je niet te veel voelt, kun je je dosis verhogen na 50 minuten na inname van de eerste dosis. Ik neem normaal gesproken 25 gram of zo.

  V: Ik ben eergisteren begonnen met microdosing truffels. Vermits ik vaak overgevoelig reageer op dingen ben ik begonnen met een nat gewicht van 100mg. Daar voelde ik niets van dus dan een dagje niets, en vandaag 150mg. Nu is mijn vraag, hoe weet ik welke dosis, de goede dosis is. Wat moet ik voelen of wat voel ik als het teveel is? Wanneer weet ik dat ik moet opbouwen of of het al voldoende is?

  A: Met verse truffels begin je meestal met 0,5gram.(500mg) en vandaar werk je naar boven of beneden. 100mg is voor verse microdosing truffels doorgaans wel wat aan de lage kant om te beginnen. Ik zou dus de volgende dosis met 500mg doen.

  V:Ik ben erg geïnteresseerd om te beginnen met het Stamets microdoseringsprotocol en was verheugd om te zien dat jullie website de 3 componenten bundelt. Echter, nadat ik hem erover had horen spreken op verschillende podcasts, herinnerde ik me dat hij stelt dat de Lion's Mane mycelium moet zijn en GEEN vruchtlichamen. Het viel me op dat in het product dat je hebt gekozen voor je Stamets bundel staat dat het gemaakt is van vruchtlichamen, maar net daaronder staat in een van de opsommingen: “Volledig spectrum biomassa van mycelium en jonge gekweekte vruchtlichamen”. Kunt u dit alstublieft verduidelijken? Ik wil graag zijn exacte protocol volgen en hij was nadrukkelijk in zijn uitspraken over Lion's Mane mycelium. Ik ben me ervan bewust dat er bezorgdheid bestaat over het feit dat de gangbare methoden voor het kweken en oogsten van mycelium een verdund product van twijfelachtige kwaliteit opleveren, maar ik neem de opmerkingen van Stamets ook serieus, omdat hij de studies heeft ontworpen en zich sterk lijkt te voelen over dit aspect.

  A: Het klopt dat mycelium de meeste polysacchariden bevat, maar omdat alle verkopers die mycelium leeuwenmantel verkopen, ook het substraat (graan) met het mycelium vermalen, koop je uiteindelijk 33% graan in je capsules. Onze producent gebruikt dus alleen vruchtlichamen en heeft een 3-voudige extractiemethode. Het is uiteindelijk veel krachtiger dan producenten van mycelium graanproducten. 

  Daarom kiezen wij voor Foodsporen. Ik heb hem geïnterviewd in een podcast.

  Doc: https://youtu.be/CvkN5VIfXZ0?si=Q1bsp6DlsyQPaIji

  Podcast: https://youtu.be/73cV0ixuNa8?si=RCOIo3w5kdOg4Z5z

  V:regelmatig paddo microdosing, dan neem ik 0.6 gram daar kauw ik dan een poosje op en dat werkt heel goed .hoeveel druppeltjes zouden het zelfde effect geven ong en kun je de druppels ook onder de tong doen inplaats van in een glas met water.

  A: Het is moeilijk te vergelijken, maar ik zou zeggen dat je dan 5 druppels 1cP-lsd zou moeten innemen en soortgelijk met de Methylcybine druppels. Wanneer je het in een glas water of op een lepel druppelt kun je beter tellen hoeveel je daadwerkelijk druppelt. Als je dit direct onder je tong doet, heb je kans dat je je kunt vergissen, omdat je niet goed ziet wat je doet. Dat is de reden, maar je bepaalt dit natuurlijk zelf.

  V:ik vraag me af of de ‘daily dose of natural power’ capsules ook onder micro dosing vallen. En wat het betekent dat ik het niet met medicijnen mag innemen, gaat dan om gelijktijdig of kan het nooit in combinatie met een medicijn op dezelfde dag?

  A: Met Medicinale paddenstoelen wordt niet gemicrodoseerd. Je neemt een dagelijkse dosis. De paddenstoelen zijn ook niet psycho actief zoals truffels of paddo's. Je gaat er dus niet van trippen. Medicinale paddenstoelen zijn perfect om te combineren met microdosing truffels. 

  combineren met medicatie wordt afgeraden, eigenlijk gewoon omdat we geen medisch advies mogen geven. Het wordt wel probleemloos gecombineerd, maar het is meer een soort van verantwoordelijkheid verhaal. Ik zou het even navragen bij je behandelend arts.

  V: Ik heb op 12 januari onder andere 3 microdoses strips gekocht. Deze ben ik pas een paar weken later gaan gebruiken. Dit heb ik bijna  2 maanden gedaan. Ik begon met 0,5, micrgram en merkte in het begin dat ik een betere focus had, relaxter was. Ik heb gezocht naar de sweetspot, ben tot aan 0,9 gegaan, daarna weer terug naar 0,85, 0,8, 0,75,0,7, 0,6. Op gegeven moment merkte ik dat ik juist hoofdpijn kreeg en vermoeider werd, welke dosis ik ook nam. Kan het zijn dat de werking op den duur  zo bij mij uitpakt of dat ik terug moet naar een lage dosis en daar langer moet blijven om te kijken wat het doet? In plaats van ophogen, ophogen en dan weer verlagen? Ik heb nog 1 hele ongeopende strip en 1 afgesloten bolletje in een 2e strip. De houdbaarheid is helaas tot 09-04.Online lees ik dat wanneer de truffels nog vochtig zijn en ik ze kan indrukken, ze nog goed zijn. Is dat voor jullie ook de manier?

  A: Jammer dat je zo laat bent begonnen met de verse truffels. Wij proberen overal te communiceren dat ze beperkt houdbaar zijn. Op de product pagina, in de FAQ, in de handleiding en op het product zelf staat een houdbaarheids datum. Of ze nog goed zijn durf ik niet te zeggen. Maar zolang ze nog normaal bruin zijn ipv zwartachtig, dan zou het kunnen dat je ze nog kan gebruiken. Of zoals in de handleiding staat, kun je ze voor langer bewaren uit de verpakking halen en drogen. 

  Ieder geval kan het dat je vermoeid raakt, wanneer je iets te veel inneemt, Beter om dan lager te gaan zitten. Niet al te veel bezig zijn met is dit nou de ideale dosis, maar eerder intuïtief microdoseren. Het gaat erom dat je bijna vergeet dat je het hebt genomen en in de flow van de dag zit, en aan het einde van de dag wel het gevoel het van : 'hey dit was een positieve dag'

  V:Kan t zijn dat je juist eerst verdrietig bent voor t gaat werken Heb t gevoel dat t eerder averechts werkt ipv me vrolijker en meer open te voelen. Kan zijn dat t niet iets voor mij is, of is t te vroeg al de handddoek in de ring te gooien

  A: Het kan zijn dat je net iets te veel neemt, dus zou jouw dosis halveren voor nu. Het kan zeker dat je eerst meer emotie ervaart. Dit is nodig om te verwerken waar dit vandaan komt en het in het juiste perspectief te zetten. Maar door de pijn ontstaat heling. Dat is de kracht van psychedelica.  Probeer het nog even aan met de helft van je dosis. Als het verdriet te veel aanblijft dan is het wellicht op dit moment niet voor jou. 

  V: Kunnen microdosing XP truffels die luchtdicht verpakt zijn giftig worden als je ze lang bewaart?

  A: Zoals elke levende eetbare versproduct, kun je misselijk worden als je het over de datum eet, ook al zit het vacuum verpakt. Het kan op den duur gewoon gaan rotten en je kunt daar misselijkheid van ervaren of evt ziek van worden. Doorgaans zijn onze truffels nog wel even na de houdbaarheidsdatum goed, Soms wel anderhalve maand na de datum op de verpakking, echter kunnenn wij alleen de versheid garanderen van de houdbaarheidsdatum, dus het is op eigen verantwoording. Wanneer ze heel donkerbruin/zwart zijn, kun je ze wel weggooien. Wil je ze langer bewaren, lees dan in de meegeleverde handleiding hoe je ze kunt drogen.

  V: Ik wil de Micrdosing XP truffels gaan gebruiken ivm menstruatie/ overgangsklachten. Graag ontvang ik informatie hoe ik het product het best kan toepassen in deze situatie.?

  A: Je kunt het beste gewoon de richtlijnen volgen die wij in de handleiding vermelden. Wel is het denk ik het beste om het Microdosing Institute protocol aan te houden, dus om de dag microdoseren voor meer momentum in jouw situatie. Mochten de klachten aan het begin verergeren, dan kan het zijn dat je iets te veel neemt. Begin dus met een halve portie om te kijken hoe dat voelt. Microdosing is een non specifieke mentale versterker, dus kan je eerst meer bewust maken van de klachten, echter zorgt die bewustwording er na verloop van tijd voor dat je minder lang in bijvoorbeeld een stemmingswisseling blijft hangen. Jij bent de hoofdrolspeler in dit verhaal en microdosing ondersteunt jou daarin. 

  V: ik ben vandaag gestart met 5 druppels microdose 1cP-LSD. Ik wil graag enkele flesjes bijbestellen maar vroeg me plots toch af of ik dit wel mag combineren met de Fluoxone(Prozac)die ik neem,20 mg om de 2 dagen...dus weinig.Ik zou de MD niet op dezelfde dag nemen.Wat denken jullie?

  A: Combineren met Fluoxone is op zich geen probleem, het zal evt de werking van de microdose wat dempen. Wellicht zou je het ook om de dag protocol kunnen aanhouden, waarbij je de ene dag Fluoxone neemt en de andere dag een microdosis. 

  V: Is het mogelijk voor PMS klachten, 5 HTP te combineren met caapi vine? of mogen deze niet samen. Caapi en bobinsana zou ik graag kopen

  A: Ik zou 5TP niet combineren met Caapi. Aangezien dit een maoi remmer is kan het een contra indicatie geven met 5TP. Beter is eht dan om bijv. met truffels te microdoseren, of even te stoppen met 5TP

  Hierbij bevestig ik dat ik ouder dan 18 jaar ben. Wij verkopen uitsluitend producten voor mensen die ouder zijn dan 18 jaar.