• Gratis verzending binnen NL boven € 40
 • Binnen 1 werkdag verzonden
 • Gratis verzending binnen EU vanaf € 150
  Filteren

  Microdosing XP truffels

  Microdosing XP truffels 'Mini Mexicana' zijn onze nummer één bestseller. Bestel hier de originele verse en legale psilocybine-bevattende magic truffel uit Nederland. (FreshMushrooms) Dit zijn kant-en-klare, +-1 gram vacuüm verpakte magic truffels. latijnse naam: Psilocybe Mexicana. Let op gewicht per portie kan iets afwijken! Onze truffels zijn gekweekt op rijst dus 100% biologisch en gluten vrij.

  Bewaar de verse Microdosing XP truffels in de koelkast! Houdbaarheid+/- 8 weken. Microdosing XP truffels kunnen tijdens verzending 12 tot 14 dagen zonder problemen buiten de koeling blijven. Porties kunnen verschillen qua gewicht, ook het gehalte psilocybine kan verschillen per 1 gram.

   

   

  NO shipping to the UK (United Kingdom), Northern IrelandNorway, Switzerland, Malta, Canary Islands (Spain) and outside Europe. No shipping to USA, Canada and various other countries outside the EU. For more information about shipping, see our FAQ page

  Verse producten zoals onze growkits, Microdsosing XP truffels en Magic Truffels kunnen gezien beperkte houdbaarheid en verzending buiten de koelkast 'niet' worden geretourneerd, omdat wij deze niet meer kunnen verkopen en dienen te vernietigen.

  Microdose.nl beroept zich op een wettelijke uitzondering op het herroepingsrecht voor bederfelijke waar. De wet spreekt over producten die binnen een bepaald termijn kunnen bederven. 

  Met deze handige verpakking is microdoseren heel eenvoudig: een microdosis is tussen 0,5 gram en 2 gram. Wij bieden alleen de originele Microdosing XP truffels Mexicana aan, ontwikkeld door de allereerste producent van paddenstoelen en truffels in Nederland: Freshmushrooms LTD.

  100% biologische Microdosing XP truffels bestellen? Bestel nu jouw kant en klare, per +-1 gram vacuüm verpakte magic truffels. Let op, het gewicht kan per portie iets verschillen. Deze handige verpakking maakt microdoseren wel heel makkelijk. Wij bieden alleen de originele biologische microdosing XP truffels aan die zijn ontwikkeld door oudste en meest ervaren truffelkwekerij van Nederland.

  • De Microdosing XP strips Mexicana zijn per 3 porties vacuum verpakt.
  • De vacuum lijn zit in het midden van de 3 bij 3 porties. Gebruik dus eerst de ene 3 porties, en dan de andere 3 porties.
  • Knip zo dicht mogelijk bij het portie om lucht blootstelling bij de andere porties te voorkomen, of snijd het portie vanaf de bovenkant met een scherp mesje open.
  • 6 x +-1 gram kant-en-klare verse Microdosing XP Truffels
  • Let op gewicht per portie kan iets afwijken!
  • XP verwijst met deze truffels naar de belangrijkste aspecten van een microdoseringsreis: eXPlore, eXPerience en eXPand your perspective.

  Hoe houd je de truffels vers?

  • Bewaar je verse Microdosing XP truffels altijd in de koelkast! (4-6°C)
  • Ongeopend zijn de verse truffels 8 weken houdbaar. (zie verpakking)
  • Eenmaal geopend of blootgesteld aan zuurstof, consumeer de truffels binnen 4-6 dagen 

  Hoe te doseren?

  Een microdosis is ongeveer 0,5 tot 2 gram Microdosing XP truffels (Latijnse naam: Psilocybe Mini Mexicana).

  Als je nog geen ervaring hebt, begin je je microdose-experiment met een halve portie (0,5 gram) in de ochtend. Eet ze gewoon op, of meng ze (fijngesneden) met een kleine hoeveelheid voedsel (bijvoorbeeld yoghurt, pindakaas). Je kunt er ook thee van zetten: vermaal de truffels, doe ze in een theefilter en laat 15 minuten trekken in heet water, daarna opdrinken.

  Besteed tijd en aandacht aan het vinden van de dosis die voor jou het beste werkt. Je ideale dosis wordt ook wel de 'sweet spot' genoemd. Als vuistregel geldt: je moet normaal kunnen functioneren tijdens je dagelijkse activiteiten en sociale interacties op een microdoseringsdag. Je zou GEEN last mogen hebben van visuele stoornissen, uitputting, afleiding, duizeligheid of agitatie. Een misvatting is dat je niets voelt van een microdosis; als je je 'sweet spot' hebt gevonden, zul je een merkbaar effect (een verbetering) ervaren, maar niet te sterk.

  Wat is het beste schema om te microdoseren met truffels?

  Optie 1: Het Fadiman protocol is een goede basis voor een eerste cyclus. Dit is een 3-daags schema: 1 dag op, 2 dagen af, dat je gedurende 4 tot 10 weken volgt. Het wordt aangeraden om 2 tot 4 weken te pauzeren voordat je met een nieuwe cyclus begint. 

  Optie 2: Het Microdosing Institute protocol. Dit is een 2-daags schema: 1 dag op, 1 dag af, dat je gedurende 4 tot 10 weken volgt. Het wordt aangeraden om 2 tot 4 weken te pauzeren voordat je met een nieuwe cyclus begint.

  Let op: welk protocol je ook kiest, om fysieke en psychologische tolerantie te voorkomen moet er altijd minstens 1 dag tussen je microdosering dagen zitten. 

  Meer tips over het microdoseren en meer uitleg over een microdosing schema (of protocol) vind je in deze blogpost: Zo kies je een microdosing schema

  Probeer het een maand om uit te vinden of je er baat bij hebt. Als dit het geval is, kun je je microdoseringstraject voortzetten. 

  Meer informatie

  Veel meer informatie, onderzoeksprojecten EN een online community van duizenden microdosers is vrij toegankelijk via onze vrienden van Microdosing Institute.

  Instagram: @microdosinginstitute

  Microdoseren onder begeleiding

  Het team van Microdosing Institute is gespecialiseerd in microdosing consulting en coaching (via Zoom of Skype). Wat je motivatie voor microdosing ook is, de coaches helpen je bij het uitstippelen van je persoonlijke dosering en protocol, het integreren van microdosing in je dagelijks leven, het bijhouden van je resultaten en het optioneel combineren met andere (therapeutische of welzijnsbevorderende) methoden. Daarnaast bieden ze professionele ondersteuning en begeleiding tijdens je volgende stappen op het pad van bewustwording en persoonlijke groei.

  Belangrijk! Niet gebruiken bij:

  • Als je jonger bent dan 18 jaar, zwanger bent, borstvoeding geeft, rouwt of je je lichamelijk onwel/ziek voelt.
  • Bij psychiatrische problemen zoals: ernstige angststoornissen, schizofrenie, paranoia, bipolaire stoornis, psychose of suïcidaliteit.
  • Niet gebruiken in combinatie met: SSRI's en andere antidepressiva, tramadol, lithium.

  Legaliteit van onze microdosing truffels

  Microdosing truffels zijn in Nederland volledig legaal om te produceren, te verhandelen, te bezitten en therapeutisch te gebruiken. Woon je buiten Nederland? Dan raden we je aan om de lokale wetgeving in je land te raadplegen voordat je dit product bestelt.

  Let op: Verse producten, zoals onze truffels kunnen niet retour gezonden worden.

  Hoe lang kan ik de truffels bewaren?

  De truffels kunnen zonder probleem enkele dagen buiten de koelkast bewaard worden. Dus het is geen probleem als de levering door PostNL iets vertraging oploopt. Wel na ontvangst in de koelkast bewaren voor optimale versheid. Vacuümverpakte en ongeopende verse truffels kunnen 2 tot 3 maanden in de koelkast bewaard worden. Eenmaal geopend blijven de truffels (gekoeld) ongeveer een maand houdbaar. 

  Welke truffels zijn geschikt voor microdosing?

  Alle soorten magic truffels zijn geschikt voor microdosing. Microdose.nl heeft ervoor gekozen om alleen de 3 sterkste magic truffels aan te bieden voor microdoseren. Hollandia en Atlantis en Mexicana (Microdosing XP) zijn wat ons betreft de beste truffels voor microdosering. 

  Hoeveel truffels heb ik nodig om te microdoseren?

  De gemiddelde dosis verse magic truffels voor microdosing ligt tussen de 0,3 gram tot 2 gram. Let op: Het verschil tussen verse truffels en gedroogde truffels verschilt ongeveer 70%. Dus 1 gram verse truffel is 0,3 gram gedroogd.

  Hoeveel psilocybine bevatten truffels?

  De hoeveel werkzame stof (sterkte) van verse magic truffels per gram ligt tussen de 0,85mg en 2,5mg. Dit hangt af van het soort truffels.

  Hoe lang werken magic truffels?

  Het directe effect van magic truffels is ongeveer 5 tot 7 uur. Mensen ervaren vaak echter een zogenaamd afterglow effect van 2 tot 6 weken bij een hoge dosis. Na een microdosis ervaart men vaak een mini-afterglow van zo'n 2 dagen. Dit is een van de redenen dat je het beste minimaal 1 dag tussen elke microdosis moet houden. 

  Opbolling verpakking

  Het kan eventueel voorkomen dat de vacuum verpakking opbolt. Verse (levende) truffels geven CO2 af. Het is dus geen zuurstof, de truffels zijn nog steeds vacuüm verpakt en veilig in te nemen. Dit heeft verder geen invloed op kwaliteit en houdbaarheid van de truffels.

  opbollen van verpakking verse truffels

  Het opbollen is een natuurlijk proces. De verse truffels gaan dan ook iets anders smaken en drogen wat in waardoor er wat vocht te zien kan zijn, wat ook geen probleem is voor een veilige inname.

  Mochten de porties die per 3 bij 3 vacuum verpakt zijn zich met elkaar gaan vermengen door de opbolling, stuur dan even een foto, dan kunnen we dit even naar de producent doorsturen en een compensatie bespreken, zodat we jou tegemoet kunnen komen.

  Microdosing XP truffels innemen: slikken of kauwen? 

  Wanneer het directe effect te hard binnen komt het eerst uur of wanneer je de truffels vies vindt smaken, kun je ervoor kiezen om de truffels in z'n geheel in te slikken. Zo ontstaat er een soort van time-release effect (de werkzame stoffen worden langzamer opgenomen), wat sommige mensen als prettiger ervaren. Voor hogere doseringen (geen microdosering) raden wij dit niet aan. Dan is het beter om de truffels goed te kauwen of om er een thee van te zetten.

  EU landen: Truffles zijn legaal in Nederland en kunnen daarom verstuurd worden naar alle EU landen onder de Mutual Recognition of Goods Principle van de Europese Commissie.

  Belangrijk! Niet gebruiken:

  • Wanneer je jonger bent dan 18 jaar, zwanger bent, borstvoeding geeft, rouwt of je je lichamelijk onwel voelt.
  • Gebruik geen psilocybine-bevattende truffels als je last hebt van nierproblemen.
  • Bij psychiatrische problemen zoals: ernstige angststoornissen, schizofrenie, paranoia, bipolaire stoornis, psychose of suïcidaliteit.
  • Niet gebruiken in combinatie met SSRI's en andere antidepressiva en medicatie. Raadpleeg bij twijfel je arts.

   

  Hierbij bevestig ik dat ik ouder dan 18 jaar ben. Wij verkopen uitsluitend producten voor mensen die ouder zijn dan 18 jaar.