Veel gestelde vragen

  Vragen over Truffels en Microdosing XP truffels

  • Kan ik de truffels nog consumeren na de houdbaarheidsdatum?

   Onze Microdosing XP truffels blijven een vers product, vandaar de houdbaarheidsdatum. Wij kunnen na die datum niet garanderen dat ze nog goed zijn om te consumeren. Je zult dus op eigen verantwoording zelf de proef op de som moeten nemen. Een betere optie is om alles open maken en te drogen voor langere houdbaarheid.

   Wanneer je de truffels langer wilt bewaren, is het het beste om ze uit de verpakking te halen, fijn te snijden, te drogen leggen op een theedoek en daarna fijn te malen en donker en droog te bewaren voor langere houdbaarheid.

    

  • Hoeveel strips moet ik kopen voor welk protocol?

   De kant en klare Microdosing XP truffels zijn inderdaad vers en wij gaan dus uit van +-1 gram vers. Echter verschilt dit per persoon, dus de porties van + 1gram zijn een gemiddelde microdoses. 

   Uitgaande van een ideale microdose van +- 1 gram: Wanneer je het voor een maand wilt proberen, volgens bijvoorbeeld het Fadiman protocol, dien je +-11 porties te hebben. (11 dagen microdoseren in 1 maand)  Het kan zijn dat jouw ideale dosis minder of meer is dan 1gram. Dat is aan jou om te onderzoeken tijdens die maand. 

   1 Maand microdoseren:

   • Fadiman protocol: 11 porties = 2 XP strips
   • Microdosing Institute protocol: 15 porties = 3x XP strips
   • Stamets protocol: 15 porties= 3x XP strips

   2 Maanden microdoseren:

   • Fadiman protocol: 22 porties = 4 XP strips
   • Microdosing Institute protocol: 30 porties= 5x XP strips
   • Stamets protocol: Niet langer dan 1 maand innemen!

   https://microdosing.nl/stappenplan-jouw-microdosing-routine/

  • Moet ik de microdosing XP truffels kauwen of doorslikken?

   Wanneer het directe effect het eerste uur te sterk is of wanneer je de truffels vies vindt smaken, kun je de verse truffels ook in 1x doorslikken, zoals vermeld op de XP flyer. De werkzame stof wordt langzamer vrijgegeven, wat zorgt voor een meer time release effect.

   Het is ook prima om de Microdosing XP truffels goed te kauwen en of er thee van te zetten. (zie handleiding)

    

  • Hoe kan ik mijn truffels het beste langer na de houdbaarheid bewaren?

   Wanneer je de truffels langer wilt bewaren, is het het beste om ze uit de verpakking te halen, fijn te snijden, te drogen leggen op een theedoek en daarna fijn te malen en donker en droog te bewaren voor langere houdbaarhe

  • Zijn de truffels op glutenvrije substraat gekweekt?

   Onze XP truffels en magic truffels zijn op rijst gekweekt, niet op tarwe dus 100% gluten vrij. Perfect dus voor mensen met gluten intolerantie.

  • Kan ik mijn Microdosing XP truffels invriezen?

   Het is niet aan te raden om je truffels in te vriezen, want als je ze weer ontdooit is de celstructuur kapot. Wanneer je toch besluit de truffels in te vriezen, dien je ze vanuit de vriezer op te eten en weer terug in de vriezer te doen. Dus niet ontdooien. Grote porties Magic Truffels is zeker niet aan te raden om in te vriezen, want dit eindigt na ontdooiing helemaal in snot. Beter is het om de truffels te drogen voor langere houdbaarheid. Check hier voor meer informatie: 

   https://microdosing.nl/microdosing-101/substanties/microdosing-xp-truffels/

  • Mijn truffels hebben een groen blauwe kleur. Is dat schimmel? Kan ik het veilig eten?

   Deze verkleuring kan absoluut geen kwaad. Het is een natuur product met verschillende kleuren. Als door het wassen van de truffelsde bruine beschermlaag er een beetje af is zie je een andere kleur. Het groen blauwe is de psilocybine, dus de werkzame stof. In aanraking met zuurstof oxideren de truffels een beetje. Je kunt de truffels gewoon zonder problemen veilig innemen. 

  • Hoeveel moet ik innemen van de XP truffels?

   In de handleiding die je meegeleverd krijgt staat vermeld dat je met een halve portie(gram) begint om vertrouwd te raken met de substantie en dan langzaam met een halve gram of kwart gram verhoogt, totdat je jouw ideale dosis hebt gevonden. Dit betekent ook het kan gebeuren dat je net iets te veel neemt voor de dagelijkse bezigheden, vandaar dat als je verhoogt, doe dit dan op een vrije dag. 

   Kijk voor meer info op https://microdosing.nl/aan-de-slag/

  • Na het drogen van mijn truffels worden ze blauw achtig. Is dat normaal?

   De blauwachtige kleur na drogen is de psilocybine in de truffels. Dat is de werkzame psycho actieve stof die door oxidatie zichtbaar wordt. Geen probleem dus en volkomen normaal. Je kunt de truffels veilig innemen.

  • Wanneer ik thee zet van de truffels, vermindert de sterkte dan?

   De kracht zal iets afnemen. Je kunt de XP truffels ook in hun geheel doorslikken om de smaak te vermijden. Dat geeft een meer time-release effect en minder sterk op de set.

    

  • Hoeveel psilocybine zit er in 1 gram Microdosing XP truffel?

   Uit onderzoek blijkt dat in 1 gram truffel tussen de 1 miligram (mg) en 2 miligram psilocybine zit.

   https://www.microdose.nl/nl/blog/onderzoek-microdosingtruffles-vs-magic-mushrooms-voor-microdosing

  • Wat zijn de zilveren stukjes op mijn truffels?

   Dat zijn overblijfselen van het substraat waar de truffels in groeien. De truffels worden na de oogst gewassen, maar het er kan altijd iets van het substraat achter blijven. Dit is absoluut niet schadelijk voor de gezondheid.

  • Er zit niet precies 1 gram in mijn XP portie, ligt dat aan mijn weegschaal?

   Dit ligt niet aan het weegschaaltje maar aan het feit dat de porties van de XP truffels in gewicht kunnen verschillen. Vandaar dat wij in de meegeleverde A4 handleiding, op de product pagina, en in Veel gestelde vragen sectie, vermelden dat het gewicht van de porties kan verschillen. Het blijft een natuurproduct en helaas is het voor de producent niet mogelijk om precies 1 gram in de porties te krijgen.

   Ook weet je nooit hoeveel psilocybine er precies in 1 portie zit. Zit kan ook verschillen van 1mg tot 2mg, dus het blijft een beetje intuïtief microdoseren, als je met truffels werkt. Een weegschaaltje is dan ook geen overbodige luxe. 

   Excuses voor dit ongemak, dank voor je begrip.

    

  • Ik ben vergeten de truffels in de koelkast te doen. Kan ik ze nog eten?

   Onze Magic Truffels en Microdosing XP truffels kunnen 14 dagen buiten de koelkast bewaard worden. Daarna kunnen we de versheid niet meer garanderen, maar meestal als ze niet donkerbruin zijn geworden, kun je ze nog steeds gebruiken. Zet ze wel meteen in de koelkast.

  Verzenden

  • Zijn de producten in de shop legaal om naar mijn land op te sturen?

   Alle producten in deze webwinkel zijn legaal in Nederland. We zijn niet in staat informatie te verschaffen over de legale status van een product in landen hierbuiten. Door goederen op deze site te kopen, accepteer je de verantwoordelijkheid de lokale wetten en douaneregels na te leven. Je verzekert dat het bestelde product legaal is in het land van import. Microdose.nl is niet verantwoordelijk voor goederen die bewaard of in beslag genomen worden door derde partijen. Denk aan de douane of wethandhavingsautoriteiten in het land waar je woont.

   Paddenstoelen zijn in bijna alle landen illegaal. Growkits zijn een heel ander verhaal en de wetten met betrekking tot paddenstoelen en gerelateerde producten kunnen van land tot land enorm verschillen. Daarom is het voor ons niet mogelijk om wettelijk advies te geven over zulke producten in jouw lokale rechtsgebied. Doe altijd goed onderzoek naar legaliteit in eigen land voordat je iets aanschaft.

    

  • Verzenden jullie naar het buitenland?

   Microdose.nl verzendt alleen binnen de EU met uitzondering van de volgende landen:  

   Wij verzenden niet naar: Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Noorwegen, Finland, Noord-Ierland, Malta.

   Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden.

   Research moleculen zoals 1cP-lsd en 1P-LSD zijn niet legaal in Duitsland. Wij verzenden geen RC's naar Duitsland muv Valerie.

    

  • Wordt mijn bestelling discreet verzonden?

   Uiteraard! Al onze bestellingen worden door ons discreet ingepakt en verzonden. De pakketten lijken op alle andere. Op de buitenzijde worden alleen je naam, adres en een retouradres vermeld, zonder vermelding van Microdose.nl

  • Krijg ik een track and trace code voor mijn bestelling?

   Ja, alle pakketjes worden per pakket verzonden. Je ontvangt altijd een track and trace code, mits het email adres goed is ingevuld. Het komt voor dat de bevestigings mail en track en trace mail in de spam box terecht komen. Check altijd eerst even je spam box.

  • Kan ik mijn zending retour sturen?

   Als producten beschadigd aankomen of het product voldoet niet uw verwachtingen, dan kunt u deze binnen 14 dagen retour zenden. Verzendkosten zijn voor rekening van de klant.

   Ook kun je zonder reden van opgave de meeste producten ongeopend retour sturen. 

   Verse producten zoals onze growkits, Microdsosing XP truffels en Magic Truffels kunnen gezien beperkte houdbaarheid en verzending buiten de koelkast 'niet' worden geretourneerd, omdat wij deze niet meer kunnen verkopen en dienen te vernietigen.

   Microdose.nl beroept zich op een wettelijke uitzondering op het herroepingsrecht voor bederfelijke waar. De wet spreekt over producten die binnen een bepaald termijn kunnen bederven. 

  • Wat als Ik een verkeerd adres heb ingevuld en het pakketje is al opgestuurd?

   Microdose.nl is niet verantwoordelijk wanneer het pakket niet juist wordt bezorgd doordat er een verkeerd adres is ingevuld. Je dient zelf zorg te dragen voor het juist invullen van je gegevens. 

  • Vanaf welk bedrag bieden jullie gratis verzending aan?

   Binnen Nederland verzenden wij onze producten gratis vanaf  €40,-

   Binnen de EU verzenden wij gratis vanaf  €150,-

    

  • Wat betekent het als Post.nl de melding bij track and trace geeft: Gesloten verklaring

   Een gesloten verklaring is gekoppeld aan een adres. Dit betekent mogelijk dat een bedrijf, gevestigd op uw adres, in het verleden heeft aangegeven op zaterdag niet aanwezig te zijn. Door de gesloten verklaring wordt dan de bezorging op zaterdag uitgesteld naar de eerstvolgende dag dat er wel iemand aanwezig is. Wanneer deze verklaring niet meer van toepassing is, kan deze worden opgeheven. Dit kunt u doen via de pakketbezorger. Deze heeft hiervoor formulier bij zich tijdens de bezorging

  • Word mijn pakket discreet verpakt?

   Ja, zeker. Onze pakketjes worden in een bruine onopvallende doos verpakt met alleen een verzendlabel erop. 

  • Waar moet ik rekening houden als ik vanuit België bestel?

   Zendingen naar België zijn automatisch verzekerd. Als je als klant in België niet thuis bent, gaat de zending naar een afhaalpunt. Ook mag een pakket in België bij buren tot 3 huizen links of rechts worden geleverd als de geadresseerde niet thuis is. Een zending naar België gaat terecht retour, als de tenaamstelling op de deur niet klopt. Heet jouw klant Jan Jansen, maar staat er Piet Pietersen op de deur? Dan hoeft de chauffeur niet aan te bellen. De tenaamstelling is onjuist en de zending gaat terecht retour. Dit werkt dus anders dan in Nederland. 

  • Waarom worden de truffels niet als brievenbuspakket verstuurd?

   Het scheelt inderdaad geld wanneer wij dit zouden doen, Echter, Wij hebben veel problemen ondervonden met het op tijd leverren van brievenbuspakketjes. Vaak enorm vertraagd, of kwijt omdat het met de postbode meegaat. Vaak heeft die postbode geen scan apparaat waardoor mensen geen of vervroegde scans kregen van hun zending. Onze verse truffels willen wij zsm bij onze klanten in de koeling hebben, vandaar dat wij ervoor gekozen hebben om €1,90 meer te rekenen zodat het doorgaans de volgende werkdag bezorgd wordt. 

   We verzenden dus uitsluitend via pakketpost, omdat wij in het verleden gigantische problemen met brievenbus post hebben gehad. Mega vertragingen waardoor de verse truffels niet meer goed aankwamen, zoekgeraakte post, die ook al zit er een tracking code op niet meer achterhaald konden worden. Verkeerd gescande updates, die voor verwarring bij klant zorgde. Dus vandaar gewoon via pakketpost, zodat wij en de klant verzekerd zijn van snelle levering. 

   Dank voor jouw begrip.

  • Verzendkosten?

   Wij versturen uitsluitend via pakketpost, omdat we teveel problemen hebben ondervonden met brievenbuspakketten. Verzendkosten zijn  €6,50. Gratis verzending boven de  €40,- binnen Nederland. 

    

    

  Tips producten

  • Mijn Microdosing XP Truffels bevatten een beetje vocht, kan dit kwaad?

   Onze Microdosing XP Truffels zijn vers en hebben de neiging om gewoon door te groeien. Dus een beetje vocht kan zeker voorkomen, maar kan helemaal geen kwaad. 

  • Combineren met CBD en of wiet?

   Het is geen probleem om microdosing te combineren met CBD olie of wiet (cannabis). Wanneer je echter het volledige effect wilt ervaren van jouw microdosis, is het de moeite om tijdens jouw microdosing dag even wat minder CBD en of cannabis in te nemen.

  • Kan ik microdosing combineren met mijn medicijnen?

   Voor informatie over Microdosing combineren met medicijnen zoals anti depressiva check deze pagina op Microdosing.nl

  • Tijdens mijn stopdagen kan ik de Lions mane samen met niancine blijven gebruiken?

   Ja, zeker. Lion's Mane en niacine kun je gewoon dagelijks blijven gebruiken. 

  • Moet ik 2x per dag Lion's Mane innemen of kan het ook in 1x.?

   Dat is optimaal ja, en wordt de stof over de hele dag verspreid,  maar sommige mensen kunnen smiddags niet innemen, en nemen een heel pipetje in de ochtend. Het is een richtlijn, dus je kunt ook meer intuïtief innemen, wat jou uitkomt.

  • Hoe neem ik de paddenstoelen extracten van Foodsporen in?

   De druppels neem je onder je tong en houd je een minuutje in je mond alvorens je het doorslikt. Zodat de klieren onder je tong het direct op kunnen nemen. Daarna kun je een glas water drinken. De vermelding over koolzuurhoudende dranken is een formaliteit, Het komt heel sporadisch voor dat sommige mensen last krijgen van misselijkheid, dus moet dit officieel vermeld worden.

  • Niacine. Vit.B3. Ik wordt helemaal rood en krijg jeuk van Niacine. Is dat normaal?

   Zoals beschreven op de product pagina veroorzaakt niacine een zogenaamde 'Flush', dat jeukende huid en rode huid kan veroorzaken. Dit is normaal en kan geen kwaad en juist die Flush is volgens Paul Stamets de reden waarom de psilocybine en Lion's mane door de bloed/brein barrière heen gaat, naar de uiteinden van de neuronen, waar neuroplasticiteit plaatsvindt. Mooi verhaal natuurlijk, maar als je het een onprettig gevoel vindt, kun je inname van de niacine halveren. wanneer je het helemaal niet trekt kun je ook zonder de niacine verder gaan.

  • Hoe worden de blotters verwerkt? Is de 1cP-LSD wel gelijk verdeeld?

   Door de procedure om de blotters te maken is er niet meer dan 2% verschil in de blotters. De procedure gaat als volgt:

   • bak met vloeistof,
   • blotter papier vellen, erin soaken,
   • vloeistof eruit drukken, stapels losmaken en 'schudden' en dan weer erin,
   • herhaal totdat er geen vloeistof meer is
   • Elke blotter wordt doordrenkt met vloeistof waarin de 1cP-LSD uniform verdeeld is.
   • papier is dan gesatureerd ofwel verzadigd tot er niks meer bij kan.
   • Daarna worden de vellen van elkaar gehaald.
   • De vellen worden plat neergelegd om in te drogen. 
  • Wat is het verschil tussen Truffels Atlantis v.s Hollandia?

   Op zich zijn de Hollandia het sterkste soort, alleen doordat deze gesneden moet worden, doordat ie zo groot is, verliest het een beetje aan sterkte en is hij nagenoeg net zo sterk als de Atlantis. Voor microdosing maakt het niet uit en zul je niet veel verschil merken. Dit verschil zul meer merken wanneer je een hogere dosis magic truffels neemt. 

  • Wat is het verschil tussen de Foodsporen capsules en extracten?

   Er zit alleen verschil in hoe je het inneemt. De druppels neem je onder de tong waardoor het direct door de klieren wordt opgenomen en er geen stoffen verloren gaan als je het een minuut of 2 onder de tong houdt. De capsules zijn iets duurder omdat ze sterker zijn. Dit is om het verlies te compenseren wanneer je het extract poeder in de capsules via de maag inneemt. 

   In de extracten zit wel alcohol en in de capsules niet.

  • Moet ik mij aan een bepaald dieet houden wanneer ik met Caapi Vine microdoseer?

   Die richtlijnen wbt voeding zijn gebaseerd op hoge doses ayahuasca. Bij Microdosing is het niet direct nodig om een bepaald dieet aan te houden. 

   Hou het echter wel in de gaten. Wanneer je hoofdpijn ervaart na inname van bepaalde etenswaar tijdens microdosing, probeer dat dan te vermijden, 

  • Waarom staat er op de Foodsporen extracten dat het niet met Koolzuurhoudende dranken mag worden ingenomen?

   Dit staat erbij omdat het bij Lion's Mane extract in combi met koolzuurhoudende dranken evt lichte misselijkheid kan veroorzaken, dus moet het er wettelijk bij vermeld staan.

  • Ik word misselijk van de medicinale paddenstoelen extracten, hoe kan dat?

   Mensen kunnen overgevoelig voor Lion’s mane zijn en voor de andere medicinale paddenstoelen. Dit komt weinig voor maar het is mogelijk. Misselijkheid en diarree zijn de symptomen van deze overgevoeligheid. Dit kan opgelost worden door de dosering te verlagen. Wanneer de klachten blijven optreden is stoppen met supplementeren altijd wijs. De supplementen bevatten 20% alcohol wat ervoor zorgt dat het supplement volledig beschermt is tegen bacterie groei en schimmelgroei.

    

  • Kan je microdoseren met Mimosa hostilis?

   Mimosa hostilis, wordt alleen actief wanneer je er een maoi remmende plant aan toevoegt, zoals met ayahuasca het geval is door er B.Caapi aan toe te voegen. Het heeft dus weinig zin om alleen de mimosa in te nemen. Wat je wel kunt doen is het extraheren zodat je DMT kristallen overhoudt (wat illegaal is in Nederland). Deze zijn alleen actief wanneer je het rookt of vaped.Zie ook: https://microdosing.nl/microdosing-101/substanties/microdosing-met-b-caapi/

   Het is bewust ook niet aanwezig in de Caapi extracten die wij aanbieden, omdat in microdoses de MAO-remmende werking te weinig is om de DMT te activeren. Met andere woorden: je microdoseert dan ook niet met mimosa.

  • Waar worden jullie medicinale paddenstoelen van Foodsporen op gekweekt?

   De paddenstoelenextracten worden gekweekt op eikenhout , en sojaboonhullen. Waar de paddenstoelen op gekweekt worden heeft overigens niet veel te maken met de geneeskrachtige werking. Met uitzondering van Chaga. Die is het beste wildgeplukt , geoogst van een berk welke het liefst groeit boven de poolcircel. De meetresultaten wijzen pas uit wat de hoeveelheid medicinale stoffen in het eindproduct beslaat. Onze producten bevatten absoluut geen alfa glucanen aangezien deze alleen in producten terecht komen welke mycelium op graan gebruiken. Het zetmeel in graan = de alfa glucaan. Zoals je weet doen wij dat absoluut niet! Wij gebruiken alleen de vruchtlichamen dus de polysacheriden in onze producten bestaan uit alfa-glucaan. In het geval van de meetresultaten die ik je heb doorgestuurd is dat zelfs 32,8%. 

   De Meetresultaten stuur ik je hieronder. Hiervoor heb ik informatie waarvan in het verleden misbruik is gemaakt onleesbaar gemaakt. 

   Ook stuur ik je een ander CoA door welke informatie bevat over duizenden verschillende stoffen waarop wij testen. Voornamelijk de absentie van pesticiden residu en zware metalen. 

  • Wat is het verschil tussen de verschillende psychedelische producten?

   Voor meer informatie over de verschillen in effect van de verschillende psychedeliche substanties verwijzen je graag naar: https://microdosing.nl/microdosing-101/substanties/wat-zijn-de-verschillen-tussen-de-microdosing-substanties/

  • Mijn paddenstoelen zijn helemaal zwart, hoe kan dat en hoe kan ik dit vermijden?

   De paddenstoelen hebben te lang gestaan waardoor ze hun sporen hebben kunnen laten vallen. Dat is het zwarte wat je ziet. Kan geen kwaad, maar is niet wenselijk, omdat ze iets minder potent zijn daardoor. Als ze groot zijn, maar nog wel dicht hoedje hebben, echt heel goed in de gaten houden. Beter plukken wanneer ze nog allemaal dicht zitten, dan datze te lang staan. 

   Voor de kit maakt het niet heel veel uit en je kunt gewoon doorgaan met de volgende Flush.

   Klik hier voor meer informatie.

  • Verschil tussen 1cP-lsd blotters, pellets en druppels

   Er zit alleen verschil in de inname. De druppels zijn het meest nauwkeurig. De pellets zijn alleen handig als je weet dat 10mcg jouw ideale dosis is, en de blotter het goedkoopst en makkelijk te verdelen in 4x5mcg per blotter.

  Producten bewaren en houdbaarheid

  • Zijn mijn truffels nog wel vers als er vertraging is opgelopen tijdens verzenden?

   De Magic truffels kunnen zonder probleem 10 tot 12 dagen buiten de koelkast. Dus geen probleem. Wel na ontvangst in de koelkast bewaren uiteraard voor optimale versheid. 

  • Kan ik verkeerde bestelde Magic Truffels/Growkits retour sturen?

   Verse producten zoals onze growkits, Microdsosing XP truffels en Magic Truffels kunnen gezien beperkte houdbaarheid en verzending buiten de koelkast 'niet' worden geretourneerd, omdat wij deze niet meer kunnen verkopen en dienen te vernietigen.

   Microdose.nl beroept zich op een wettelijke uitzondering op het herroepingsrecht voor bederfelijke waar. De wet spreekt over producten die binnen een bepaald termijn kunnen bederven. 

  • Wanneer ik de helft van mijn XP truffels inneem, hoe bewaar ik de andere helft dan?

   Het beste is om ze uit de verpakking te halen en ze in een bakje op een tissue in de koelkast te leggen tot de volgende inname. Liefst niet in een zip bag bewaren, want dan krijg je kans op schimmel.

  • Is het stickertje met een datum de houdbaarheids datum?

   De truffels zijn zoals vermeld in de handleiding en product pagina 8 weken houdbaar, en de sticker op de XP verpakking is de houdbaarheidsdatum. Het is een indicatie waarvan wij de versheid kunnen garanderen, dus mocht je ze er nog goed uit zien vinden, dan kun je het proberen, alleen valt het buiten onze garantie.

  Verzend landen

  • Naar welke landen verzenden jullie en naar welke landen verzenden jullie niet?

   Wij verzenden naar de meeste landen binnen de EU. Voor Duitsland geldt de uitzondering dat wij geen Research moleculen verzenden.

   Deze landen verzenden wij helaas niet, vanwege problemen bij de douane:

   • Verenigd Kroninkrijk
   • Noord ierland
   • Oostenrijk
   • Noorwegen
   • Zweden
   • Finland
   • Denemarken
   • Zwitserland
   • Canarische Eilanden

   Let op. in Nederland zijn al onze producten legaal. Voor het controleren van de legaliteit in jouw eigen land ben je zelf verantwoordelijk. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het product dat bij de douane wordt ingenomen. Je dient dus zelf te controleren of jouw bestelling legaal is in jouw land. 

  • Naar welke landen verzenden jullie?

   Wij verzenden onze producten naar de volgende landen

   • Nederland (gratis verzending boven de  €30)
   • België  (Gratis boven de  €
   • Duitsland (mav Research chemicals)
   • Frankrijk
   • Spanje
   • Portugal 
   • Griekenland
   • Italië 
   • Polen 
   • Luxemburg
   • Hongarije
   • Bulgarije 
   • Estland
   • Kroatie
   • Letland 
   • Litouwen 
   • Malta
   • Roemenie
   • Slovenie
   • Slowakije 
   • Tsjechie
  • Legaliteit producten in jouw land?

   Legaliteit van producten

   1. Alle producten op de website zijn wettelijk toegestaan in Nederland. Microdose NL verzendt onder geen beding producten naar landen waarvan bij ons bekend is dat deze niet worden toegelaten. Wij kunnen echter geen enkele informatie verstrekken over de wettelijke status van een product in uw land. De lijst van landen waarvoor verzendrestricties gelden, vermeld bij 'Veelgestelde vragen' en Homepage, is niet uitputtend; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. U accepteert de verantwoordelijkheid om u op de hoogte te stellen van de wetten, importbepalingen en douanereglementen die in uw land van kracht zijn alvorens te bestellen en u verklaart dat de invoer van de bestelde producten in uw land wettelijk is toegestaan. Wij zetten op geen enkele wijze aan tot illegaal gebruik van onze producten. Wij raden u aan bij twijfel uw advocaat te raadplegen.

   2. Microdose NL garandeert op geen enkele wijze dat de informatie en producten op deze website verkrijgbaar, toepasselijk of wettelijk is toegestaan buiten Nederland. De informatie die door Microdose NL wordt verstrekt via deze website, links naar of van andere websites, of door zijn werknemers per telefoon, email of enige ander communicatiemiddel zijn strikt educatief en informatief. Deze informatie moet nooit worden beschouwd als een aanbeveling om tot bepaalde handelingen over te gaan. Het gebruik van deze informatie voor verboden activiteiten is geheel op eigen risico. Microdose NL beweert op geen enkele wijze dat de informatie op deze website nauwkeurig, volledig en/of actueel is.

   3. U accepteert de volledige aansprakelijkheid voor alle letsel, schade, strafmaatregelen, verlies van inkomen of bezittingen die ontstaan door aankoop, consumptie, gebruik en/of misbruik van een product van Microdose NL. Het bedrijf en zijn eigenaar, vertegenwoordigers en werknemers zijn niet verantwoordelijk voor de door klanten verrichte handelingen of de directe gevolgen van die handelingen.

   4. Toolkit producten worden door ons uitsluitend aangeboden voor eigen gebruik. U verklaart hierbij deze producten niet te zullen gebruiken voor illegale of commerciële kweekactiviteiten. Indien Microdose NL vermoedt dat er enige intentie bestaat tot illegale kweekactiviteiten behouden wij ons het recht voor uw aankoop te weigeren.

  • Ik wil microdosing meenemen op vakantie buiten Europa, mag dat?

   Check hier de status van legalietie in het land waar je naartoe reist:

   https://en.wikipedia.org/wiki/Legal_status_of_psilocybin_mushrooms

   Het is niet aan te raden om met psychedelische substanties te reizen. De douane kan het innemen en je kunt een boete of gevangenisstraf krijgen in veel landen.

    

  Betalingen

  • Welke betaalmogelijkheden zijn er?

   De prijzen zoals vermeld in onze webshop zijn altijd inclusief 9% en/of 21% BTW. Binnen Nederland zijn de verzendkosten inclusief vanaf 40€. Binnen EU vanaf  €150

   Wij bieden de volgende betaalmogelijkheden:

   • iDeal
   • Bankcontact
   • Giropay
   • Bank Transfer (International)
  • Dien ik mijn bestelling vooraf te betalen?

   Ja, de bestelling wordt pas verzonden nadat de betaling voldaan is.

   Wanneer je voor Bank Transfer kiest als betaal methode, zal dit een aantal dagen duren. (3 tot 4 dagen) 

  • Wat is het rekeningnummer om via directe bankoverschrijving de betaling te voldoen?

   Wanneer je voor Bank Transfer kiest, krijg je de bankgegevens die je dient te gebruiken om het bedrag over te maken. Het duurt enkele dagen voordat het bedrag bij ons binnen is. 

  Vragen over microdosing

  • Mag ik autorijden tijdens het microdoseren?

   Met microdosing is het de bedoeling dat je alles kunt doen tijdens je dagelijkse bezigheden.

   Wanneer je niet het vertrouwen hebt om auto te rijden neem je te veel, en is je sweet spot dus te hoog. Tenzij je meegenomen wordt naar het bureau om bloed af te nemen, zal de politie niet kunnen meten of je psilocybine in je bloed hebt. Het is natuurlijk altijd je eigen risico. 

   Wanneer je een microdose neemt is het de bedoeling dat je normaal kunt functioneren in je dagelijkse routine, dus ook kunt autorijden. Je zult echter eerst je ideale dosis moeten vinden alvorens je naar je werk gaat, auto rijdt etc. Neem voor het vinden van je Sweet spot alleen de microdose wanneer je geen verplichtingen hebt die dag, zodat je niet voor verrassingen komt te staan, wanneer je iets te veel neemt.

    

   Kijk ook eens op de pagina van onze partners van Microosing Institute (Microdosing Stappen plan) en het vinden van je Sweet spot.

    

  • Is de kwaliteit van 1cP-LSD/1P-LSD wel betrouwbaar?

   Ja, zeker. Onze blotters zijn nauwkeurig gefabriceerd door het lab van Lizard Labs en in een bad ondergedompeld, zodat de blotter perfect gelijk is verdeeld, zodat je nauwkeurig kunt microdoseren. Onze Research moleculen zijn van de zuiverste kwaliteit.

    

  • Kan ik Microdosing XP truffels combineren met Caapi Vine, of Caapi/Bobinsane?

   Technisch gezien kan het gecombineerd worden zonder risico. Echter is het aan te raden om eerst te ervaren wat 1 substantie met je doet, alvorens te experimenteren met deze combinatie. Je haalt het meeste uit microdosing wanneer je een relatie aan gaat met het middel waar je mee microdoseert. Elke plant en schimmel heeft een uniek effect. Het loont dus de moeite om dit per substantie te ervaren. 

  • Research chemicals: Alleen voor onderzoeks doeleinden, niet voor menselijke consumptie?

   Omdat 1cP-lsd een Research Chemical is en niet is goedgekeurd door de warenwet als voedsel zijn wij verplicht te vermelden dat 1cP alleen voor onderzoeks doeleinden en niet voor menselijke consumptie is bedoeld. 

   Zie het een beetje zoals LSD, of cocaïne dat niet legaal is, ook niet is goedgekeurd. Alleen zal een dealer er niet bij vermelden dat het niet goedgekeurd is door de warenwet.

  • Kan Microdosing mijn depressie/burn-out helen?

   Microdosing heelt doorgaans geen depressies/ burn-outs. Het is een tool of ondersteuning zodat jij zelf jouw depressie heelt. Jij bent de hoofdrol speler in dit proces, niet de microdosing. Het wijst daarnaar waar je aan moet werken. Wanneer je dat inziet, (zoals met alle therapieën en methodes) dan kun je zeker een depressie verlichten, maar het is geen Quick fix voor alle problemen.

   Met een realistische kijk op microdosing haal je er vaak het maximale uit jezelf, wat zeker kan bijdragen aan jouw helingsproces.

  • Ik raak vermoeid van Microdosing Truffels. Is dat normaal?

   Hoeveel neem je nu van de Truffels? Het klinkt alsof je nu iets teveel neemt. Echter komt vermoeidheid van Truffels wel vaker voor hoor. Maar denk dat je iets lager moet gaan zitten.

   Veel succes. Laat even weten of een lagere dosis de vermoeidheid doet afnemen. Anders is wellicht Stacking Cordyceps iets voor jou. 

   Cordyceps en B12 wordt veel in de sport wereld gebruikt, waardoor je meer energie krijgt en een prima combi is met microdosing Truffels. Hier wat meer info over Stacking Cordyceps op de pagina van Microdosing Institute.

    

  • Waarom moet ik een pauze van 2 tot 4 weken houden na 2 maanden microdoseren?

   Microdosing is vooral less is more. Het gaat erom dat je inzichten opdoet tijdens jouw microdosing traject en dat je die inzichten integreert in je leven. Een succesvolle microdosing traject is wanneer je het niet meer nodig hebt als ondersteuning. Jij bent de hoofdrol speler, de substantie die je gebruikt is het middel een ondersteuning. Het is de bedoeling dat je na een maand microdoseren actief terug kijkt naar wat je hebt ervaren, geleerd en wat nog te leren hebt.

   Na 2 to 4 weken zijn jouw receptoren weer gereset en kun je weer beginnen. Psychedelica bouwt namelijk snel tolerantie op. Dus wanneer je het te lang gebruikt verliest het zijn kracht. 

   Een pauze van 2 tot 4 weken is aan te raden omdat Microdosing nooit officieel door researchers op lange termijn risico's is onderzocht. Alhoewel het nu na 6 jaar wel duidelijk is dat het redelijk veilig is. Ook is deze pauze nodig om tolerantie te voorkomen. Psychedelica bouwt heel snel tolerantie op. Je dient je receptoren dus even rust te geven om te resetten. En bovenal is het belangrijk om terug te kijken op jouw microdosing traject naar wat je hebt geleerd, welke inzichten je hebt vergaard, welke je hebt geintegreerd en welke nog niet. Dit is erg belangijk, want een succesvolle Microdosing journey is als je geen microdoses meer nodig hebt.

  • Kan ik mijn medicijnen (X,Y,Z) combineren met microdosing?

   Microdosing kan in principe zonder al te veel problemen gecombineerd worden met microdosing psychedelica. Kijk voor meer informatie op deze pagina van onze partners Microdosing Institute

   https://microdosing.nl/microdosing-101/veelgestelde-vragen/combineren-met-medicijnen-en-supplementen/

   Verder is er onlangs een studie gepubliceerd door MindMed dat claimt SSRI's, antidepressiva hoeven  niet meer gestopt te worden voor een behandeling met psilocybine.

   https://www.prnewswire.com/news-releases/mindmed-and-liechti-lab-publish-first-human-data-on-the-interacting-effects-of-an-ssri-and-psilocybin-301433726.html

  • Ik merk helemaal niets van mijn microdosing Truffels. Hoe vind ik mijn ideale dosis?

   Een microdosis Truffels ligt tussen de 0,5 en 3 gram. Verhoog de dosis totdat je voelt dat je een prettige staat hebt bereikt waar je normaal mee kan functioneren tijdens je dagelijkse routinge.  Over het vinden van je ideale dosis en andere tip over microdosing, check even deze pagina's

   https://microdosing.nl/aan-de-slag/hoe-microdoseer-je/

   https://microdosing.nl/aan-de-slag/haal-meer-uit-microdosing/

    

  • Kan ik gewoon alcohol drinken tijdens het microdoseren?

   Het is mogelijk, maar wil je het subtiele effect van microdosing volledig ervaren dan is het aan te raden om de avond voor je microdosis niet al te veel alcohol te drinken. Alles heeft invloed op de microdose ervaring, dus ook alcohol. Het effect van je microdosering zal mogelijk niet volledig merkbaar zijn.

  • Hoe weet ik dat ik mijn Sweetspot heb gevonden? Mijn ideale dosis?

   Je moet in staat zijn om alle dingen te doen die je normaal overdag doet, zoals, autorijden, werken, sporten, sociale bezigheden, maar je moet een toename voelen in sociale interacties, meer verbonden zijn met jezelf, de omgeving en de natuur en je meer in het huidige moment voelen. Kijk op deze pagina voor meer informatie over Sweet spot.

   https://microdosinginstitute.com/how-to/how-to-microdose/

  • Ik word misselijk van de Truffels, wat kan ik daar aan doen?

   Misselijkheid komt soms voor als mensen truffels eten. 

   Om misselijkheid te voorkomen van de truffels helpt het om verse gember thee erbij te nemen. Ook direct doorslikken helpt voor sommigen.

   Helaas hebben sommige mensen deze reactie omdat er ook 5ht2a receptoren in je darmen zitten (en in de hersenen) waar de psilocybine zich aan hecht. 

   Je zou ook eens een andere substantie kunnen proberen. Bijvoorbeeld 1cP-LSD.

   Info: Microdosing met 1cP-LSD

   Product: 1cP-Microdose  

    

  • Wat is het verschil tussen Magic Truffels en 1cP-LSD? (1P-LSD, LSD)

   Check voor meer informatie over de verschillen in substanties op deze pagina van Microdosing Institute

    

  • Ik wil op vakantie naar het buitenland en wil mijn microdosering meenemen. Mag dat?

   In Nederland zijn al onze producten legaal. Elk land heeft zijn eigen regels wat betreft legaliteit. Check dus 'zelf' vooral eerst of onze producten legaal zijn in het land waar je naartoe reist. Check hier voor meer info:

   https://stringfixer.com/nl/Legal_status_of_psilocybin_mushrooms

   Ook al zal het in een land meevallen met de regeles, bij de douane op vliegvelden kun je toch in de problemen komen als je iets bij je hebt wat zij niet thuis kunnen brengen of wat twijfelachtig is. Vraag jezelf dus af of je het risico waard vindt om te nemen. 

  • Door de Stacking Lion's Mane+ niacine krijg ik een hele rode huid en jeuk. Wat is er aan de hand?

   Zoals ook vermeld op de product pagina en in de meegeleverde beschrijving (lees het even door ) kan de Niacin een 'flush' veroorzaken. Dit is totaal onschuldig en houd een klein uurtje aan, maar dat effect is waar de theorie op gebouwd is, dat die flush ervoor zorgt dat de psilocybine en lion's mane door de bloedbrein barrière naar het uiteinde van je neuronen wordt getransporteerd, waarbij het neuroplasticiteit bevordert. 

   Wanneer je het onprettig vindt, neem dan de helft, of anders nog iets minder. Geen zorgen dus.

  • Niacine ' No Flush' Kan ik die ook gebruiken voor de Stamets Stack?
   Dat kan wel, maar dan gaat de theorie die Paul Stamets heeft over Stacking niet op, want juist die flush is belangrijk om Neuroplasticiteit te bevorderen. 
    
   Dus dan kun je net zo goed alleen truffles en Lion's Mane nemen zonder de niacine.
    
  • Kan ik verschillende microdose substanties combineren tijdens mijn microdosing traject?

   Alle psychedelica zijn familie van elkaar en hebben cross-tolerantie. Het beste is om eerst de stoffen afzonderlijk te leren kennen voordat je deze gaat combineren. Het is niet ideaal ,maar het is mogelijk. Als je besluit meerdere stoffen in één microdoseringstraject te gebruiken, kun je het beste de ene een paar keer gebruiken en daarna de andere een paar keer, in plaats van ze samen in één keer te nemen.

  Algemene Voorwaarden

  • Verkeerd adres ingevuld?

   Sommige koeriers- en postdiensten hanteren een bedrag aan kosten wanneer het adres incorrect is. Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat de postcode en adres niet met elkaar overeen komt. De kosten die voortkomen uit dergelijke voorvallen zijn voor rekening voor de klant, niet voor Microdose.nl. 

   Zorg er dus voor dat je adres altijd juist is

   Controleer het nog een keer voor verzending. 

   Als het pakketje retour komt naar de Microdose.nl willen we het zeker nog een keer opsturen. De kosten voor de tweede keer verzenden zijn dan wel voor de klant.

  • Moet ik zelf controleren of de producten die ik wil bestellen legaal zijn in mijn land?

   Ja, de klant is verantwoordelijk voor het controleren of de producten en stoffen legaal zijn in hun land. Microdose.nl kan niet verantwoordelijk worden gehouden wanneer de douane uw bestelling inneemt. Alle producten die in onze shop zijn legaal in Nederland. 

  • Pakket retour gezonden. Geen briefje van Post.nl ontvange voor ophaalpunt?

   Post.nl is sinds 1-7-2022 gestopt met achterlaten van briefjes wanneer een bezorgpoging is mislukt. De klant is zelf verantwoordelijk voor het in de gaten houden van de track and trace code.

   Microdose NL is niet verantwoordelijk voor pakketten die om die reden retour worden gestuurd. De klant dient de verzendkosten om het pakket opnieuw te versturen te vergoeden. 

    

    

  • Ik wil een hoge dosis nemen. Hoelang moet ik stoppen voor de hoge dosis en wachten voordat ik met microdosing begin?

   Voordat je met een hoge dosis begint is een weekje pauze wel genoeg en na een hoge dosis is 1 of 2 weken wachten alvorens met microdosing aan te raden. Veel mensen ervaren een afterglow na een hoge dosis. Deze kan 2 tot 4 weken aanhouden, zolang je deze nog ervaart, hoef je niet te microdoseren.

  • Geven jullie ook kortingscode?

   Wanneer je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je af en toe een kortingscode voor bepaalde producten. Onze producten zijn zeer scherp geprijsd, en kiezen er liever voor om scherpe prijzen te bieden voor onze klanten, dan elke keer te stunten met kortingen. Dat schept in onze ogen een verkeerd beeld van wie wij zijn en wat wij willen uitstralen.

  Levering

  • Ik heb mijn bestelling nog niet ontvangen, wat is er aan de hand?

   Je kunt zien wanneer en of je bestelling is verzonden in je besteloverzicht die je via email ontvangt. Je ontvangt van ons een track and trace code. Check altijd eerst even je spambox, wanneer je geen track and trace code hebt ontvangen.

   Houd er rekening mee dat onze vervoerders en postdiensten als gevolg van de huidige COVID-19 maatregelen extra vertraging kunnen oplopen. Wees geduldig en weet dat zodra je een orderbevestiging per e-mail ontvangt, wij je bestelling binnen 24 uur zullen verwerken en versturen.

   We raden je aan om regelmatig de track & trace link te controleren voor updates.

   Als je het pakket niet ontvangen hebt, maar wel de status bezorgd hebt, check altijd eerst even bij de buren of het pakketje daar is afgeleverd.

  • Ik heb nog geen bevestigingsmail ontvangen? Hoe kan dat?

   Wanneer je nog geen bevestigingsmail hebt ontvangen, check dan eerst even je spambox. Grote kans dat de mail daarin is beland, zoniet stuur dan even een mailtje, dan versturen wij de bevestigingsmail nogmaals. Het kan ook zijn dat je per ongeluk het verkeerde email adres hebt ingevuld. De mail met track and trace ontvang je zodra wij het pakketje bij Post.nl hebben afgeleverd.

   Zet deze 2 email adressen in jouw contact om te voorkomen dat het in je spam/reclame folder terecht komt:

   • no-reply@myparcel.nl,
   • notificatie@edm.postnl.nl

    

  • Wat is de levertijd?

   Wij doen onze uiterste best om de bestelling zo spoedig mogelijk te verzenden. Doorgaans verzenden wij jouw order binnen 1 werkdag na betaling.

   Wanneer jouw pakketje geleverd ofwel bezorgd wordt, hangt af van de service van Post.nl. De verzendingen lopen wel eens vertragingen op, maar doorgaans worden ze binnen 1 tot 4 werkdagen geleverd door Post.nl binnen Nederland en België.

   De verse Truffels kunnen tot 14 dagen probleemloos buiten de koeling, dus geen reden tot bezorgdheid, wanneer jouw pakketje wat vertraging oploopt.

  • Adres verkeerd ingevuld?

   Om jouw bestelling veilig te kunnen leveren, dien je ervoor te zorgen dat het adres correct is ingevuld. Als u een fout maakt bij het plaatsen van uw bestelling, stuur ons dan onmiddellijk een e-mail naar info@microdose.nl. 

   Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor bestellingen

   die verloren gaan als gevolg van onjuiste adressen. 

    

    

  • Order vergeten op te halen bij het Post.nl Afhaalpunt?

   Wanneer je als klant de bestelling niet hebt opgehaald bij het Post.nl afhaalpunt en de bestelling wordt retour gezonden naar Microdose.nl ligt de verantwoordelijkheid bij de klant.

   Na betaling van nieuwe verzendkosten versturen wij de order opnieuw met uitzondering van Verse Microdosing Magic Truffels. De klant zal deze opnieuw moeten bestellen en betalen als de truffels meer dan 14 dagen buiten de koeling is geweest. 

   Download de tracking app voor Post.nl of DHL om jouw order te  tracken:

   POST.NL app

   DHL app

    

  • Past mijn order in de brievenbus?

   Nee, wij versturen alle orders via pakketpost. Dit doen wij omdat pakketpost doorgaans sneller bezorgd wordt, en wij met de track and trace kunnen evt vertragingen en problemen kunnen achterhalen. 

  • Hoe kan ik mijn pakketje volgen zodat ik weet wanneer hij bezorgd wordt?

   Download de tracking app voor Post.nl of DHL om jouw order te  tracken:

   POST.nl app:

   DHL app:

  Retour

  • Kan ik vers producten zoals Magic Truffels en growkits retourneren?

   Verse producten zoals onze growkits, Microdsosing XP truffels en Magic Truffels kunnen gezien beperkte houdbaarheid 'niet' worden geretourneerd.

   Verse producten zoals onze kweeksets, Microdosing XP truffels en Magic Truffels kunnen 'niet' geretourneerd worden in verband met beperkte houdbaarheid en verzending buiten de koelkast, omdat we ze dan niet meer kunnen verkopen en moeten vernietigen.

   Microdose.nl beroept zich op een wettelijke uitzondering op het herroepingsrecht voor bederfelijke waar. De wet spreekt van producten die binnen een bepaalde periode kunnen bederven.

   Citaat: Herroepingsrecht:

   "Uitzonderingen gelden voor snel bederfelijke goederen, verzegelde goederen of door de consument geopende goederen die om gezondheids- of hygiënische redenen niet kunnen worden teruggezonden en die aan bepaalde data zijn gebonden."

  • Ik wil iets retour zenden of omruilen, moet ik dan de verzendkosten zelf betalen?

   Ja, wanneer je een product hebt aangeschaft en je ziet af van de koop of je wilt het omruilen, dan dien je de retour verzendkosten zelf te betalen. 

    

  Hierbij bevestig ik dat ik ouder dan 18 jaar ben. Wij verkopen uitsluitend producten voor mensen die ouder zijn dan 18 jaar.