Over ons

  Wie zijn wij?

  In 2017 werd het Microdosing Institute opgericht door Hein Pijnnaken en Jakobien van der Weijden. Vanaf het begin was ik, (Carlos) nauw betrokken bij de onderzoeksprojecten en seminars die zij organiseerden. Een paar maanden later besloten Hein en ik om de eerste Microdosing webshop van Europa te beginnen zodat we onafhankelijk van donaties, sponsors en banners op de website onze missie konden voortzetten. En, niet geheel onbelangrijk, dat wij onze Microdosing community van betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige microdose producten konden voorzien tegen een eerlijke prijs. Zo ontstond in Januari 2018 Microdose.nl. Sindsdien is Microdose NL officieel partner van Microdosing Institute. Wij delen dezelfde missie en supporten hun onderzoeksprojecten, seminars om microdosing naar een hoger level te tillen. Jouw Microdosing ervaring is waardevol voor anderen en voor wetenschappers. Research in Motion!

  Carlos

  Al op jonge leeftijd was ik geintrigeerd in de potentiele helende werking van psychedelica en verbaasde ik mij dat het niet legaal was in vele delen van de wereld, terwijl het voor veel mensen voordeel kan hebben. 

  Dank voor jouw support! Met jouw aankoop in onze shop steun jij onze gezamelijke missie, help jij de wetenschappers en zorg jij voor het onstaan van meer begrip en het beeindigen van het stigma rondom psychedelica.  

  Microdosing betekent zoveel als het innemen van een zeer lage, sub-perceptuele dosering van een klassiek psychedelisch middel. De meeste microdosers doen dit twee keer per week gedurende een periode van acht tot tien weken. Daarna neem je een pauze en ga je voor jezelf na welke routine voor jou het best werkt.

  Dit protocol is ontwikkeld door dr. Fadiman, een psycholoog en onderzoeker die zich volledig heeft toegelegd op het in kaart brengen van de voordelen, nadelen en mogelijke toepassingen van microdosing.

  Wij volgen de ontwikkelingen op microdosing-gebied sinds 2015. Het sluit perfect aan op onze ervaringen met entheogene middelen als ayahuasca, psilocybine en diverse andere plantaardige psychedelica. Mits op de juiste manier gebruikt, bijvoorbeeld in ceremoniële of therapeutische setting, stellen deze middelen je in staat om transformerende (zelf)inzichten te verwerven.

  Microdosing als hulpmiddel

  Microdosing biedt deze kans ook, maar dan op een niet-invasieve manier, namelijk gewoon binnen je dagelijks leven. Omdat het sub-perceptueel is ben je in staat om je normale dagelijkse routine te volgen, maar daarbovenop ligt een extra laag ‘bewustwording’. Velen omschrijven het als ‘meer in het nu leven’. Dat kan zich uiten in extra focus, meer in de flow zijn, makkelijker bij je creativiteit kunnen, maar ook minder pijn ervaring, minder zwaar in het leven staan, minder stress of druk voelen.

  Waarom deze winkel?

  Magic truffels zijn weliswaar in de smartshop te koop, maar 15 gram truffels is niet direct geschikt om mee te microdoseren. Het afwegen, bereiden en bewaren van microdoses lijkt nogal omslachtig. Zeker als je nog niet beschikt over de juiste kennis en benodigdheden. Daarom besloten wij toolkits, oftewel microdosing sets te gaan verkopen. Hierin zit alles wat je nodig hebt. En het wordt alleen maar makkelijker: in maart 2019 kwamen er microdosering truffels op de markt. De microdosering verpakking vereenvoudigt het microdoseren enorm!

  Onze fantastische partners

  Onze webshop bleef niet onopgemerkt bij andere microdosing-enthousiastelingen. Wij hebben een partnerschap met het informatieplatform Microdosing.nl. Zij bieden heel veel informatie, meetups en een online discussiegroep. Daarnaast werken ze samen met wetenschappers wereldwijd zodat we snel meer inzicht krijgen in de effecten en risico’s van microdosing. Samen met Hein en Jakobien ontwikkelden wij al diverse toolkits en een microdosing notebook waarmee je zelf je observaties en vorderingen kunt bijhouden.

  Onze andere gewaardeerde partner is Hans Grootewal, ‘s lands eerste kweker en leverancier (Freshmushrooms) van magic truffels en paddenstoelen kweeksets. Net als wij gelooft hij dat de mens ongelofelijk veel kan leren en groeien door het correct gebruik van paddenstoelen en truffels; onze vergeten ‘teachers’. Zijn expertise komt van 35 jaar ervaring met het professioneel en grootschalig kweken van diverse paddenstoelenfamilies is uniek in Nederland. Wij zijn erg trots dat we deze producten - met liefde ontwikkeld en van ongeëvenaarde kwaliteit - te mogen verkopen.

  Heb je vragen?

  Indien je vragen hebt over onze producten, verpakking of levering, email ons op info@microdose.nl (of gebruik het contactformulier)

  Heb je vragen over microdosing, twijfel je of het iets voor jou is of wil je graag begeleiding tijdens jouw microdosingtraject? Neem dan contact op met Microdosing.nl

  Hierbij bevestig ik dat ik ouder dan 18 jaar ben. Wij verkopen uitsluitend producten voor mensen die ouder zijn dan 18 jaar.