• Gratis verzending binnen NL boven € 40
 • Binnen 1 werkdag verzonden
 • Gratis verzending binnen EU vanaf € 150
  Filteren

  Magic Truffels

  Op deze pagina vind je ons volledige aanbod aan magic truffels. Deze zijn met zorg en aandacht gekweekt in Nederland (FreshMushrooms) en altijd vers en uit voorraad leverbaar. Wil je meer weten over dit bijzondere natuurproduct? Bekijk dan ook zeker de informatie verderop deze pagina. Daar leggen we meer uit over de werking en waar je op moet letten als je truffels koopt.

  Onze truffels zijn gekweekt op rijst dus 100% glutenvrij. Bewaar de verse Magic truffels in de koelkast! Houdbaarheid+/- 8 weken. Microdosing Magic truffels blijven tijdens verzending 12 tot 14 dagen houdbaar buiten de koeling.

  Waarschuwing: gebruik geen magic truffels (of andere psychedelische middelen) in de volgende gevallen; wanneer je zwanger bent, last of aanleg hebt voor psychoses of andere psychische stoornissen, wanneer je depressief bent of indien je drugs, medicijnen of alcohol hebt gebruikt. Neem geen deel aan het verkeer als je truffels op hebt. Truffels zijn alleen bedoeld voor personen van 18 jaar en ouder. Zie ook ‘set en setting’ verderop deze pagina.

   

  Wat zijn magic truffels?

  Magic truffels zijn de ondergrondse ‘knollen’, of schimmels, van een bijzondere paddenstoelensoort. Ze worden ook wel sclerotia genoemd. Als de truffels worden ingenomen zorgt dit voor een psychedelische ervaring. Dit wordt ook wel een trip of innerlijke reis (journey) genoemd. Dat komt door de werkzame stof, psilocybine. Dat is dezelfde stof die ook in paddo’s (magic mushrooms) zit. Deze truffels worden al jaren verkocht, veelal in Nederlandse smartshops, maar tegenwoordig ook online. 

  Magic truffels kunnen in hele kleine hoeveelheden worden ingenomen (zie onze microdosing XP truffels), maar ook in een hogere dosering. Dat wordt soms een ‘macro’ of ‘journey’-dose genoemd.  

  Een truffeltrip kan veel indruk maken en een goede voorbereiding is daarbij erg belangrijk. Als je dit leest ben je al goed bezig!

  Wat zijn de effecten van magic truffels?

  Magic truffels zijn een psychedelisch middel en zorgen voor een trip, of ‘innerlijke reis’. Een trip duurt zo’n 5 tot 7 uur. Na-effecten kunnen soms nog een paar uur daarna aanhouden. Het is dan ook fijn om te zorgen dat je hierna geen plannen of verplichtingen hebt. Je kunt dan in alle rust weer op je gemak ‘landen’. 

  Truffels kunnen ervoor zorgen dat je de werkelijkheid net op een andere manier beleeft. Je gedachten kunnen veranderen, zo krijgen mensen tijdens hun trip soms creatieve ideeën of ingevingen. Daarom worden truffels ook wel eens philosopher's stones genoemd. Je kunt je in een trip anders voelen dan ‘normaal’. Ook kunnen kleuren en geluiden (en dus ook muziek) als intenser worden ervaren. Je kunt vervormingen zien en voorwerpen, of mensen, kunnen er grappig uitzien, en voor lachkicks zorgen. Als je je ogen dicht doet zie je soms allerlei fantastische figuren, vormen en kleuren. Dat worden ‘closed eye visuals’ genoemd. 

  De truffels kunnen je in een soort droomwereld brengen. Hoe je trip verloopt, hangt af van een aantal zaken. Over het algemeen geldt dat de effecten van magic truffels sterker zijn als je meer truffels inneemt. Heb je nog geen, of weinig ervaring met truffels of andere tripmiddelen? Dan kan het verstandig zijn om met een wat lagere dosering te beginnen.

  Het trip-effect van truffels kan er ook voor zorgen dat allerlei gedachten boven komen. Dat kan soms confronterend zijn. Daarom worden truffels ook onderzocht door wetenschappers voor gebruik in therapie. Het kan mensen bij gevoelens brengen die diep weggestopt zitten. Dat geldt dus ook voor minder leuke of vervelende emoties. Goede en professionele begeleiding (van een ervaren therapeut, psycholoog of psychiater) is daarbij wel belangrijk. Wij raden daarom af om truffels te nemen als je niet goed in je vel zit of psychische problemen hebt. Zie ook ‘set en setting’.

  Dosering: hoeveel gram verse truffels per persoon? 

  Vaak stellen mensen de vraag: wat is een goede dosering bij magic truffels? Het hangt af van het effect, of soort trip die je wilt beleven. Hoeveel ervaring je hebt en waar en met wie je bent (zie ook ‘set en setting’) speelt ook mee. Hieronder geven we een indicatie van wat je (ongeveer!) kunt verwachten bij welke hoeveelheid. 

  Innemen op een lege maag?

  Zorg dat je 2 tot 4 uur voordat je de truffels inneemt niets eet. Voor die tijd kun je prima een lichte maaltijd eten.

  • Microdosering: 0,5-2 gram verse truffels. Een microdosering zorgt niet voor een trip. Het effect is sub-perceptueel: je merkt er heel weinig (tot niets) van of is heel subtiel. Op de website van onze vrienden van Microdosing Institute lees je alles over microdoseren.
  • Licht tot milde trip: 5 tot 9 gram verse truffels. Dit is vaak een dosis die als geschikt wordt gezien als iemand voor het eerst gaat trippen. Het effect is meestal mild en niet te overweldigend.
  • Gemiddeld-hoog dosering: 10 tot 15 gram verse truffels. Een gemiddelde dosering waarbij mensen duidelijk visuele effecten en een ‘headspace’ merken.
  • Hoge dosering (zeer sterk effect): tot 15 tot 25 gram geeft een hele sterke ervaring. Dit is voor veel mensen niet aan te raden, zeker als je nog geen ervaring hebt!

  Let op: hoe gevoelig iemand is voor het effect van magic truffels kan sterk verschillen per persoon! Als je twijfelt, of nog geen ervaring hebt, is het vaak verstandig om met een lagere dosering te beginnen.

  Set en setting: belangrijk om te weten als je gaat trippen

  Truffels innemen kan best spannend zijn. Of dat nu voor de eerste keer is, maar ook als je al meerdere keren hebt getript. En een goede voorbereiding is het halve werk. Misschien heb je al eens van de term ‘set en setting’ gehoord. Het was de bekende psychedelica-onderzoeker Timothy Leary die deze term voor het eerst gebruikte. 

  In het kort: set en setting gaat over waar (setting) je bent als je gaat trippen, en hoe je erbij zit (set).

  • Set: verwijst naar mindset. De mentale toestand; gedachten, verlangens, gevoelens, algemene stemming en eventuele vooroordelen of verwachtingen over wat je gaat ervaren.
  • Setting: verwijst naar de fysieke en sociale omgeving waarin de trip plaatsvindt. Ben je op een plek waar je je veilig voelt? Bijvoorbeeld met goede vrienden die je vertrouwt? Is het huis fijn ingericht en opgeruimd? Dat kan een positieve impact hebben op je trip. Ben je op een heel druk festival, met mensen die je niet zo goed kent? Of heb je net een fikse ruzie gehad? Dan kan dat een negatieve invloed hebben op je trip.  

  Op internet zijn veel ervaringen te vinden van mensen die truffels hebben genomen. Of misschien ken je wel iemand die al vaker truffels heeft genomen. Vraag eens naar diens ervaringen, dat kan helpen om een beetje een idee te krijgen wat je kunt verwachten. Al moet ook gezegd worden: geen trip is hetzelfde, en kan behoorlijk verschillen per persoon. Ook dat komt (deels) weer door de set en setting. 

  Het wordt ook vaak aangeraden om de dag ná truffels vrij te houden. Dat geeft tijdens de trip meer rust en het geeft je wat extra tijd om alle indrukken die je hebt opgedaan tijdens de trip te verwerken. 

  Wat zijn de bijwerkingen van magic truffels?

  Tijdens de trip kunnen er ook wat bijwerkingen zijn, zoals lichte misselijkheid en een versnelde hartslag. Dat kan soms vervelend zijn, maar weet dat dit tijdelijk is en vaak vanzelf weer over gaat. Dit wordt soms ‘bodyload’ genoemd. Vaak hebben mensen hier aan het begin van de trip wat meer last van en wordt het daarna al snel minder. 

  Hoe neem ik de truffels in?

  Je kunt magic truffels op verschillende manieren innemen. De meest voor de hand liggende manier is om ze gewoon op te eten. Door goed te kauwen worden de werkzame stoffen sneller opgenomen. De smaak is wat apart, een beetje walnootachtig, met een wat zure nasmaak. Je kunt de truffels ook vermengen met wat yoghurt en honing.

  Een andere manier is het maken van truffelthee. Een stappenplan:

  1. Snij de truffels fijne in kleine stukjes. Je kunt ze ook pletten met een groot mes of voorwerp. Hierdoor worden de werkzame stoffen (o.a. psilocybine) beter opgenomen.
  2. Kook het water in een waterkoker. Belangrijk: Laat het water daarna een poosje afkoelen. Kokend water zorgt ervoor dat de stoffen in truffels afbreken. Een temperatuur van maximaal 70c is prima, liever niet hoger!
  3. Voeg de truffels en het water in een kan. Laat de truffels nu 20 minuten trekken in het water.
  4. Zeef het theewater van de truffels met een zeef. Druk het mengsel van truffels goed door de zeef.
  5. Voeg wat honing toe voor de smaak. Eventueel kun je ook nog een theezakje toevoegen.

  Je truffelthee is nu klaar voor gebruik!

  Waarschuwing: gebruik geen magic truffels (of andere psychedelische middelen) in de volgende gevallen; wanneer je zwanger bent, last of aanleg hebt voor psychoses of andere psychische stoornissen, wanneer je depressief bent of indien je drugs, medicijnen of alcohol hebt gebruikt. Neem geen deel aan het verkeer als je truffels op hebt. Truffels zijn alleen bedoeld voor personen van 18 jaar en ouder. Zie ook ‘set en setting’ verderop deze pagina.

  Hoe kan ik de truffels bewaren?

  Verse magic truffels kun je in de orginele (ongeopende verpakking!) tot twee maanden in de koelkast bewaren. Na het openen van de verpakking moet je ze dan wel binnen 6 tot 8 dagen gebruiken.  

  Je kunt de truffels ook drogen. Dan zijn ze wel tot een jaar te bewaren. Houd er wel rekening mee dat de truffels dan keihard worden. Het helpt om ze fijn te snijden en luchtdicht op te bergen (bijvoorbeeld in dit handige opbergbusje). Ook zul je goed op de dosering moeten letten. Omdat vrijwel al het water verdampt blijft er maar een klein deel van de truffels over. Als je 1 gram verse truffels droogt, houd je zo’n 0,3 gram gedroogde truffels over.

  Waarom magic truffels kopen bij microdose.nl?

  Bij microdose.nl vinden we het belangrijk dat de truffels die we verkopen van betrouwbare bron komen. Dat ze met zorg, aandacht en passie zijn gekweekt. Daarvoor werken we samen met ‘s lands meest ervaren truffelkweker. De truffels die wij aanbieden zijn gegarandeerd vers, hoog van kwaliteit, van Nederlandse bodem en bevatten een zeer consistente hoeveelheid psilocybine.

  Ook vinden we kennis en goede informatie erg belangrijk. Heb je nog vragen die op deze pagina niet beantwoord worden? Stuur ons dan gerust een mailtje, we helpen je graag!

  magic truffels banner

  Verse magic truffels van de allerhoogste kwaliteit!

  Hierbij bevestig ik dat ik ouder dan 18 jaar ben. Wij verkopen uitsluitend producten voor mensen die ouder zijn dan 18 jaar.