• Gratis verzending binnen NL boven € 40
 • Binnen 1 werkdag verzonden
 • Gratis verzending binnen EU vanaf € 150
  Filteren

  Geneeskrachtige paddenstoelen & supplementen

  Wist je dat functionele (of geneeskrachtige) paddenstoelen, zoals Reishi, Chaga, Lion's mane en Cordyceps enorme gezondheidsboosters zijn? Ze verbeteren het immuunsysteem en helpen het lichaam bij het herstellen van zijn natuurlijke balans. Ze zijn ook effectief als supplement wanneer je niet microdoseert. Bestel hier je hoogwaardige functionele paddenstoelen capsules en tincturen van de Nederlandse producent Foodsporen. 

  Wat zijn geneeskrachtige paddenstoelen?

  Geneeskrachtige paddenstoelen, ook wel functionele of medicinale paddenstoelen genoemd, zijn paddenstoelen die worden gebruikt voor hun gezondheidsbevorderende eigenschappen. Ze bevatten stoffen die onze weerstand en immuunsysteem ondersteunen en de algehele gezondheid bevorderen.

  In Azië, zoals China en Japan, zijn functionele paddenstoelen al eeuwenlang een onderdeel van de traditionele geneeskunde. Tegenwoordig worden deze paddenstoelen steeds populairder (als supplement) in het Westen, mede dankzij de toenemende kennis over de voordelen voor de gezondheid.

  Er bestaan vele soorten paddenstoelen onder deze noemer. Hieronder lees je meer over de meest bekende soorten die je ook in ons assortiment kunt vinden.

  Cordyceps: de ultieme adaptogeen

  Cordyceps is een bijzondere paddenstoel. Deze schimmel groeit (van oorsprong) namelijk op rupsen van een soort kever. Inmiddels wordt de meeste Cordyceps voor gebruik in paddenstoel supplementen gekweekt en komt de soort in het wild steeds minder voor.

  Cordyceps wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde van landen als China, Tibet en Nepal. De cordyceps paddenstoel bevat stoffen die het immuunsysteem ondersteunen en de bloeddruk en bloedsuikerspiegel reguleren. Het wordt ook gezien als een adaptogeen, wat betekent dat het het lichaam kan helpen om stress te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren. 

  Ook onder sporters is Cordyceps populair. Veel mensen vinden dat het, in tegenstelling tot andere supplementen en workout supplementen die vaak cafeïne bevatten, het een soort energie geeft die minder 'gejaagd' aanvoelt. 

  Lees meer: Cordyceps: wat maakt deze paddenstoel zo bijzonder?

  Lion's mane: super brainbooster

  Lion's mane, ook wel bekend als pruikzwam, is een soort paddenstoel die groeit op bomen in het Noordelijk Halfrond. Ook in Nederland kan Lion’s mane in het wild worden gevonden. Deze paddenstoel wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde in landen als China en Japan. Lion's mane bevat verschillende stoffen die het immuunsysteem ondersteunen en de hersenfunctie kunnen verbeteren. Het bevat ook antioxidanten, die het lichaam beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. 

  In de wereld van het microdoseren is Lion’s mane bekend geworden door de ‘stamets stack’: een microdosing combinatie (schema) uitgevonden door de bekende mycoloog Paul Stamets. Samen met een lage hoeveelheid (microdosis) psilocybine truffels of paddenstoelen en niacine zou Lion’s mane een extra boost voor het brein geven.

  Lees meer: de voordelen van Lion’s mane en microdoseren 

  Kun je verse Lion’s mane vinden, bijvoorbeeld op de markt of groentespeciaalzaak? Dan is het ook in de keuken een interessante optie voor gerechten. Lion’s mane is namelijk een uitstekende vleesvervanger: je kunt er heerlijke vegasteaks of burgers van maken! Bekijk ook eens onze blogpost met 3 heerlijke en eenvoudig te bereiden Lion's Mane recepten.

  Turkeytail: verdediger van het immuunsysteem

  Turkeytail, ook wel bekend als kalkoenstaart of elfenbankje, is een soort paddenstoel die overal ter wereld voorkomt. Deze paddenstoel heeft wat weg van de waaiervormige verenstaart van een kalkoen, vandaar de Engelse naam Turkey Tail. 

  Turkeytail is inmiddels een van de meest onderzochte paddenstoelen, maar wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde van landen als China en Japan. Turkeytail bevat stoffen die het immuunsysteem ondersteunen en de spijsvertering bevorderen. Ook bevat deze medicinale paddenstoel een hoge concentratie antioxidanten, die het lichaam beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

  Chaga: de koningin van de antioxidanten

  Chaga (berkenweerschijnzwam) is een soort paddenstoel die groeit op bomen, met name berken, in het Noordelijk Halfrond. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde van landen als Rusland en Noord-Europa. Ook in Nederland kan chaga in berkenbossen worden aangetroffen.

  Chaga bevat stoffen die het immuunsysteem ondersteunen en de bloeddruk en bloedsuikerspiegel reguleren. Het bevat ook antioxidanten, die het lichaam beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

  Chaga wordt vaak gebruikt om de algehele gezondheid te verbeteren en om de spijsvertering te verbeteren. Het wordt ook wel eens gebruikt om de huid te verzorgen en om stress te verminderen.

  Lees meer: alles over de werking en voordelen van Chaga

  Andere geneeskrachtige paddenstoelen

  Er zijn nog veel meer soorten functionele paddenstoelen die worden gebruikt voor hun gezondheidsbevorderende eigenschappen. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Reishi: bevordert de algehele gezondheid en wordt gebruikt om stress te verminderen.
  • Maitake: bevordert de algehele gezondheid en wordt gebruikt om de bloeddruk en bloedsuikerspiegel te reguleren.
  • Shiitake: ondersteunt het immuunsysteem, spijsvertering en je cardiovasculaire systeem (hart en bloedvaten)

  Hoe gebruik je paddenstoelen supplementen in je dagelijkse leven?

  Functionele paddenstoelen kun je op verschillende manieren gebruiken. Een populaire methode is om ze in poedervorm te gebruiken, die kan worden toegevoegd aan smoothies, soepen of andere gerechten. Je kunt ook supplementen in capsulevorm nemen of thee maken van de (verse of gedroogde) paddenstoelen.

  Houd er rekening mee dat geneeskrachtige paddenstoelen geen wondermiddelen zijn en dat het belangrijk is om een gezonde levensstijl te behouden, met een evenwichtig dieet en voldoende beweging. Gebruik je medicatie of heb je een medische aandoening? Bespreek het gebruik van medicinale paddenstoelen dan ook altijd met je arts.

  Het is ook belangrijk om te weten dat niet alle functionele paddenstoelen hetzelfde (qua sterke en kwaliteit) zijn en dat de doseringen kunnen verschillen. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking en raadpleeg een arts of professioneel voedingsdeskundige als je twijfelt over hoe je functionele paddenstoelen het beste kunt gebruiken in je dagelijks leven.

  Foodsporen: de allerhoogste kwaliteit geneeskrachtige paddenstoelen 

  Wij zijn een trotse leverancier van Foodsporen, het in Nederland gevestigde merk dat Europa's meest hoogwaardige functionele paddenstoelenextracten aanbiedt. Hierdoor profiteer je optimaal van de gezondheidsbevorderende effecten op zowel de korte als de lange termijn. De producten zijn verkrijgbaar in capules en vloeibare extracten. Om de gezondheid-boostende effecten in ons lichaam te genereren, is het noodzakelijk om een hoge kwaliteit, 100% puur extract te kopen, gemaakt van biologisch geteelde vruchtlichamen. Voor alle extracties en capsules zijn enkel vruchtlichamen (paddenstoelen) gebruikt. Dit zorgt voor de allerhoogste kwaliteit beschikbare stoffen.

  Waarom paddenstoelen capsules kopen bij Microdose?

  Als je je paddenstoelen supplementen bij ons koopt kun je rekenen op de allerbeste kwaliteit en uitstekende service voor een eerlijke prijs. We kopen alle Foodsporen producten direct in bij de fabrikant en houden geen grote voorraden aan om zo de versheid te garanderen.

   

  Hierbij bevestig ik dat ik ouder dan 18 jaar ben. Wij verkopen uitsluitend producten voor mensen die ouder zijn dan 18 jaar.