• Gratis verzending binnen NL boven € 40
 • Binnen 1 werkdag verzonden
 • Gratis verzending binnen EU vanaf € 150

  Lion's Mane en microdosing: wat zijn de voordelen?

  Lion's Mane en microdosing: wat zijn de voordelen?

  Microdoseren met Lion's Mane, microdosing truffels en niacine (vitamine B3), ook wel stacking genoemd, wint steeds meer aan populariteit. En dat is niet zo gek. Is dit een gouden combinatie?

  Lion's Mane: de voordelen

  Lion's Mane is een oude geneeskrachtige paddenstoel met krachtige eigenschappen. Het is een bewezen neuroprotectant die ook de hersenfunctie kan verbeteren, angst en depressie kan bestrijden en zelfs neurogenese (het aanmaken van nieuwe hersencellen) kan bevorderen. Het is niet voor niets dat Paul Stamets deze bijzondere paddenstoel heeft gecombineerd met psilocybine (de werkzame stof in onder andere magic truffels) en Niacine (vitamine B3). 

  Wij hebben de voordelen van de Lion's Mane paddenstoel voor jou op een rijtje gezet.

  • Lion's Mane ondersteunt geheugen, focus en de concentratie

  Er wordt gezegd dat de Lion's Mane paddenstoel, ook wel de pruikzwam genoemd, één van de krachtigste hersenvoedingsmiddelen van de natuur is, omdat werkzame stoffen in deze zwam de productie van zenuwgroeifactoren (NGF) helpt te stimuleren.(1) NGF is een neuropeptide die helpt om neuronen, die de cellen zijn die verantwoordelijk zijn voor het helpen van je hersenen te verwerken en informatie over te dragen en in stand te houden. Dus, of je nu moet studeren voor een examen, een paper moet schrijven of je beter moet focussen op je werk, de neurotrofe voordelen van de Lion's Mane kunnen hier een positieve rol spelen.

  https://neurosciencenews.com/mushroom-memory-neurogenesis-22476/

  lion's mane paddenstoel

  • Lion's Mane bevordert verhoogde energieniveaus

  Er zijn een paar redenen waarom Lion's Mane kan helpen met je energiepeil. Lion's Mane bevat antioxidanten die de algehele gezondheid van de cellen ondersteunen.(2) Omdat het energietransport tussen je cellen plaatsvindt, geldt dat hoe meer antioxidanten je in je dieet hebt, hoe makkelijker het voor je lichaam is om energie te produceren.

  Er is aangetoond dat Lion's Mane het melkzuur in het bloed verminderen, wat normaliter vermoeidheid kan veroorzaken na intensieve fysieke activiteit. Het bevordert ook een verhoogd glycogeengehalte in het weefsel, wat de energieproductie bevordert.(3)

  lion's mane extract

  → Direct Lion's Mane druppels bestellen

  • Lion's Mane ondersteunt de insulinegevoeligheid

  Studies tonen aan dat het eten of aanvullen met Lion's Mane paddenstoelen kan helpen om de insulinegevoeligheid te verbeteren.

  • Lion's Mane ondersteunt de gezondheid van de darmen

  De pruikzwam heeft natuurlijke antibacteriële eigenschappen die de darm helpen beschermen tegen schadelijke bacteriën, zoals H.pylori. (4) Het is ook aangetoond dat Lion's mane ontstekingen in het GI-darmkanaal verminderen. Het meest traditionele gebruik van Lion's Mane in de Chinese geneeskunde is de behandeling van maagproblemen, en recente studies hebben de gastrobeschermende werking ervan ondersteunt. (5)

  • Lion's Mane kan nuttig zijn bij de behandeling van obesitas. (6)

  Dierstudies tonen aan dat het een anti-obesitas effect heeft omdat het het vermogen om lipiden te absorberen vermindert.

  • Lion's Mane kan nuttig zijn bij de behandeling of preventie van cardiovasculaire problemen (7)

  Een ethanol (alcohol) extract van Lion's Mane verbeterde het vetmetabolisme van muizen die gevoed werden met een vetrijk dieet.

  • Het lijkt aangetoond dat Lion's Mane het bloedplaatjesaggregatie die geassocieerd wordt met trombose kan voorkomen. (8)

  Waarom Lion's Mane gebruiken in combinatie met psilocybine en vitamine B3?

  Nu we weten wat Lion's Mane zo'n bijzondere paddenstoel maakt, is ook beter te begrijpen waarom Paul Stamets tot deze combinatie kwam. Van psilocybine, de werkzame stof in magic truffels en bepaalde soorten paddenstoelen, wordt ook steeds meer duidelijk over de eigenschappen om verbindingen in de hersenen te stimuleren.

  Deze combinatie, steeds vaker aangeduid als 'Stamets Stack' wint snel in populariteit. Naast de synergetische werking van psilocybine en Lion's mane op het brein, helpt volgens Stamets de vitamine B3 in deze methode bij het nog beter opnemen van de werkzame stoffen uit de Lion's Mane en truffels, en zorgt dit voor verbeterde doorbloeding (in lichaam en hersenen) en opent de kleine rode bloedvaten.

  Niacine: biochemische functie van vitamine B3

  Nicotinezuur heeft een belangrijke rol in de energiestofwisseling en de proteïnenstofwisseling. Nicotinezuur is de precursor van het nicotinamide-deel van belangrijke co-enzymen, zoals nicotinamideadeninedinucleotide (NAD/NADH en NADP/NADPH), welke bij een groot aantal biochemische reacties zijn betrokken, zoals de citroenzuurcyclus. Zonder dit vitamine kan er geen goede stofwisseling bestaan, zoals de synthese van eiwitten, vetten en koolhydraten.

  Nicotinezuur heeft een anti-oxidatieve werking en neemt aan vele enzymatische processen deel. Het is belangrijk voor de regeneratie van de huid, spieren, zenuwen en het DNA.

  De combinatie van Stacking Lion's Mane+ Truffles + Vitamine B3 Niacine heeft het potentieel om de richting van de mensheid te corrigeren door het bevorderen van zelfbewustzijn, gezondheid, welzijn en erkenning van de onderlinge verbondenheid van al het leven.

  → Bestel de complete stamets stack kit

  Kijk voor meer informatie over Microdosing met Lion's Mane op de website van onze partners van Microdosing.nl

  Begeleiding nodig tijdens jouw Microdosing traject? Boek een (online) consult bij één van de coaches van het team van Microdosing Institute.

  Klik hier voor meer informatie over coaching 

  Onderzoeksbronnen:

  (1) Stimuleert productie zenuwgroeifactoren 

  (2) Ondersteunt algehele gezondheid cellen

  (3) Bevordert energieproductie

  (4) Helpt darmen beschermen tegen schadelijke bacteriën 

  (5) Vermindert ontstekingen in het GI-darmkanaal

  (6) Behandeling obesitas 

  (7) Preventie van cardiovasculaire problemen

  (8) Helpt trombose te voorkomen

  (9) https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ptr.2634

   

  Bronnen:

  Medium

  Huffpost

  Braintropic

   

  Hierbij bevestig ik dat ik ouder dan 18 jaar ben. Wij verkopen uitsluitend producten voor mensen die ouder zijn dan 18 jaar.