Microdosing Lion's Mane, Microdosing XP truffles en Niacine

Microdosing Lion's Mane, Microdosing XP truffles en Niacine

Microdoseren met Lion's Mane, Microdosing truffels XP en Niacin B3, ookwel stacking genoemd wint steeds meer aan populariteit. En dat is niet zo gek. Is dit een gouden combinatie?

Lion's Mane

Lion's Mane is een oude geneeskrachtige paddenstoel met krachtige eigenschappen. Het is een bewezen neuroprotectant die ook de hersenfunctie kan verbeteren, angst en depressie kan bestrijden en zelfs neurogenese kan bevorderen. Het is niet voor niets dat Paul Stamets deze bijzondere paddenstoel heeft gecombineerd met psilocybine (de werkzame stof in onder andere magic truffels) en Niacine. 

Wij hebben de voordelen van de Lion's Mane paddenstoel voor jou op een rijtje gezet.

  • Lion's Mane ondersteunt geheugen, focus en de concentratie

Er wordt gezegd dat de Lion's Mane paddenstoel, ook wel de pruikzwam genoemd, één van de krachtigste hersenvoedingsmiddelen van de natuur is, omdat hij de productie van zenuwgroeifactoren (NGF) helpt te stimuleren.(1) NGF is een neuropeptide die helpt om neuronen, die de cellen zijn die verantwoordelijk zijn voor het helpen van uw hersenen te verwerken en informatie over te dragen, in stand te houden. Dus, of je nu moet studeren voor een examen, een paper moet schrijven of je beter moet focussen op je werk, de neurotrofe voordelen van de leeuwenpaddenstoel kunnen helpen.

  • Lion's Mane bevordert verhoogde energieniveaus

Er zijn een paar redenen waarom Lion's Mane kan helpen met energie. Lion's Mane bevat antioxidanten die de algehele gezondheid van de cellen ondersteunen.(2) Omdat het energietransport tussen je cellen plaatsvindt, geldt dat hoe meer antioxidanten je in je dieet hebt, hoe makkelijker het voor je lichaam is om energie te produceren.

Er is aangetoond dat Lion's Mane het melkzuur in het bloed verminderen, wat vermoeidheid kan veroorzaken na intensieve fysieke activiteit. Het bevordert ook een verhoogd glycogeengehalte in het weefsel, wat de energieproductie bevordert.(3)

  • Lion's Mane ondersteunt de insulinegevoeligheid

Studies tonen aan dat het eten of aanvullen met Lion's Mane paddenstoelen kan helpen om de insulinegevoeligheid te verbeteren.

  • Lion's Mane ondersteunt de gezondheid van de darmen

De pruikzwam heeft natuurlijke antibacteriële eigenschappen die de darm helpen beschermen tegen schadelijke bacteriën, zoals H.pylori. (4) Het is ook aangetoond dat Lion's manen ontstekingen in het GI-darmkanaal verminderen. Het meest traditionele gebruik van Lion's Mane in de Chinese geneeskunde is de behandeling van maagproblemen, en recente studies hebben de gastrobeschermende werking ervan ondersteunt. (5)

  • Lion's Mane kan nuttig zijn bij de behandeling van obesitas. (6)

Dierstudies tonen aan dat het een anti-obesitas effect heeft omdat het het vermogen om lipiden te absorberen vermindert.

  • Lion's Mane kan nuttig zijn bij de behandeling of preventie van cardiovasculaire problemen(7)

Een ethanol extract van Lion's Mane verbeterde het vetmetabolisme van muizen die gevoed werden met een vetrijk dieet.

  • Het lijkt aangetoond dat Lion's Mane het bloedplaatjesaggregatie die geassocieerd wordt met trombose voorkomt. (8)

 

Niacine Biochemische functie van vit. B3

Nicotinezuur heeft een belangrijke rol in de energiestofwisseling en de proteïnenstofwisseling. Nicotinezuur is de precursor van het nicotinamide-deel van belangrijke co-enzymen, zoals nicotinamideadeninedinucleotide (NAD/NADH en NADP/NADPH), welke bij een groot aantal biochemische reacties zijn betrokken, zoals de citroenzuurcyclus. Zonder dit vitamine kan er geen goede stofwisseling bestaan, zoals de synthese van eiwitten, vetten en koolhydraten.

Nicotinezuur heeft een anti-oxidatieve werking en neemt aan vele enzymatische processen deel. Het is belangrijk voor de regeneratie van de huid, spieren, zenuwen en het DNA.

De combinatie van Stacking Lion's Mane+ Truffles + Vit.B3 Niacine (Pakket) heeft het potentieel om de richting van de mensheid te corrigeren door het bevorderen van zelfbewustzijn, gezondheid, welzijn en erkenning van de onderlinge verbondenheid van al het leven.

HIER TE KOOP 

Kijk voor meer informatie over Microdosing met Lion's Mane op de website van onze vrienden van Microdosing.nl

Begeleiding nodig tijdens jouw Microdosing traject? Boek een skype consult bij één van de coaches van het team van Microdosing.nl. 

Klik hier voor meer informatie 

Research Bron:

(1) Stimuleert productie zenuwgroeifactoren 

(2) Ondersteunt algehele gezondheid cellen

(3) Bevorderd energieproductie

(4) Helpt darmen beschermen tegen schadelijke bacteriën 

(5) Vermindert ontstekingen in het GI-darmkanaal

(6) Behandeling obesitas 

(7) Preventie van cardiovasculaire problemen

(8) Helpt trombose te voorkomen

(9) https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ptr.2634

 

Bron:

Medium

Huffpost

Braintropic

 

Hierbij bevestig ik dat ik ouder dan 18 jaar ben. Wij verkopen uitsluitend producten voor mensen die ouder zijn dan 18 jaar.