• Gratis verzending binnen NL boven € 40
 • Binnen 1 werkdag verzonden
 • Gratis verzending binnen EU vanaf € 150

  Hoe maak je thee van truffels? Een stap-voor-stap gids

  Hoe maak je thee van truffels? Een stap-voor-stap gids

  Ontdek hoe je zelf een betoverend brouwsel kunt maken om de magische wereld van truffels te betreden! Magic truffels, ook wel bekend als psilocybine truffels of sclerotia, hebben een vergelijkbare samenstelling en werking als paddo's en zorgen bij een ‘normale’ of hogere dosering - dus geen microdosis! - voor een unieke psychedelische ervaring. Sommige mensen vinden de smaak van truffels niet lekker. Die is wat nootachtig en zurig, zeker als je erop kauwt. Een manier om dit te omzeilen, is door er thee van te maken. In deze uitgebreide gids nemen we je stap voor stap mee door het proces van het maken van truffel-thee met verse truffels. We geven ook belangrijke tips om op te letten.

  1. Wat zijn Magic Truffels en waarom thee?

  Magic truffels, ook wel bekend als sclerotia, zijn de ondergrondse delen van bepaalde schimmels die psilocybine bevatten. Psilocybine is de werkzame (psychoactieve) stof die een veranderde staat van bewustzijn (een trip) kan veroorzaken. De stof komt ook voor in paddo’s. Truffels en paddo’s worden vaak gebruikt voor recreatieve doeleinden en in het Westen ook steeds vaker als hulpmiddel bij therapeutische en spirituele reizen. In andere delen van de wereld, zoals Mexico, gebeurt dit al honderden jaren.

  Je kunt truffels gewoon opeten door er op te kauwen. Maar het maken van truffel-thee heeft verschillende voordelen ten opzichte van het direct eten van de truffels. Allereerst maakt het brouwproces de actieve stoffen in de truffels gemakkelijker verteerbaar, waardoor de effecten vaak wat sneller optreden en de maagklachten (misselijkheid) die sommige mensen krijgen bij het eten van de truffels worden verminderd. Het maken van thee kan ook de smaak van de truffels verzachten.

  Let op: voordat je thee gaat maken raden we aan om goed op de hoogte te zijn van de werking en effecten van truffels. Truffels zijn niet altijd en voor iedereen geschikt. Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van zaken zoals set en setting en dat je weet dat een truffel reis niet alleen heel mooi maar soms ook erg intens kan zijn. 

  Zorg dat je goed geïnformeerd en voorbereid bent, zodat je met een gerust gevoel de magische wereld van truffels kunt betreden! In hoofdstuk 6 van deze gids besteden we hier ook aandacht aan.Ook dit artikel van Spuiten en Slikken is een aanrader: 5 tips voor de eerste keer trippen

  2. Voorbereiding en benodigdheden

  Voordat je begint met het maken van truffel-thee, is het belangrijk om een aantal voorbereidingen te treffen en de benodigde materialen bij de hand te hebben. 

  1. Verse Magic Truffels: Zorg ervoor dat je verse, hoogwaardige truffels hebt. De exacte dosering kan variëren, dus doe wat onderzoek om te bepalen welke dosis geschikt is voor jouw ervaringsniveau. In onze winkel (in de categorie magic truffels) vind je meerdere soorten.
  2. (Keuken)weegschaal:  Om de truffels nauwkeurig af te wegen.
  3. Snijplank en mes: Om de truffels schoon te maken en in stukjes te snijden.
  4. Waterkoker of pan: Om heet water te verwarmen voor het maken van de thee. Een waterkoker is handig voor snel en gemakkelijk kokend water, terwijl een pan op het fornuis ook prima werkt.
  5. Theezakjes of theezeef: Optioneel, maar handig om de truffels tijdens het brouwen te scheiden van de vloeistof.
  6. Theekop of mok: Een grote theekop of mok om je truffel-thee in te schenken.
  7. Optioneel: Smaakmakers zoals honing, citroensap of kruiden om de smaak van de truffel thee te verbeteren.

  3. Dosering en soorten Magic Truffels

  Het bepalen van de juiste dosering magic truffels is belangrijk voor je trip. Het bepaalt voor een groot deel hoe intens de ervaring zal zijn. Maar de dosering kan variëren afhankelijk van de sterkte (potentie) van de truffels, je tolerantie en ervaringsniveau. Heb je nog geen of weinig ervaring? Dan is het altijd verstandig om voorzichtig te beginnen met een iets lagere dosis. Dit zijn doseringen voor een trip, dus geen microdosis!

  • Milde ervaring: 5-10 gram verse truffels
  • Gemiddelde ervaring: 10-15 gram verse truffels
  • Sterke ervaring: 15-20 gram verse truffels
  • Zeer sterke ervaring: 20 gram of meer verse truffels

  Houd er rekening mee dat de dosering hierboven een algemene richtlijn is en dat de effecten kunnen variëren per persoon (ieder lichaam is tenslotte anders!) en de truffelsoort die je gebruikt. Raadpleeg daarom ook altijd de verpakking of het verkooppunt. 

  4. Instructies voor het maken van truffelthee

  Nu je alle benodigdheden hebt en bekend bent met de dosering, kunnen we beginnen met het maken van de thee. Volg de stappen hieronder nauwkeurig voor een succesvol brouwsel:

  Stap 1: Verse truffels schoonmaken

  Haal de magic truffels uit de verpakking en spoel verse magic truffels voorzichtig af onder koud water om vuil of restjes van het substraat (waar de truffels op zijn gekweekt) te verwijderen.

  Gebruik een mes om eventuele harde stukken of aarde van de truffels te snijden.

  Stap 2: Vermaal de truffels

  Snijd de schone truffels in kleine stukjes of gebruik een vijzel om ze fijn te malen..

  Stap 3: Kook het water

  Breng voldoende water aan de kook in een waterkoker of pan. De hoeveelheid water hangt af van het aantal personen dat de thee zal drinken en de gewenste sterkte van de thee. 

  Stap 4: Voeg de truffels toe

  Plaats de fijngemalen truffels in een theezakje of theezeef en voeg ze toe aan het kokende water. Zorg ervoor dat de truffels volledig ondergedompeld zijn.

  Stap 5: Laat het mengsel staan

  Zet het vuur lager en laat het mengsel zo’n 15 tot 20 minuten staan. Houd het water net onder het kookpunt. Let op dat het water niet te hard kookt, omdat dit de actieve stoffen kan afbreken.

  Stap 6: Zeef de truffel-thee

  Verwijder de theezakjes of theezeef met de fijngemalen truffels uit het water. Gebruik een lepel om zoveel mogelijk vocht uit de truffels te persen. Gooi de overgebleven truffels weg, omdat de meeste actieve stoffen al zijn opgenomen (geëxtraheerd).

  Voeg eventueel nog wat honing toe om je thee zoeter te maken. 

  Nu is je truffelthee klaar om te drinken!

  5. Tips voor een optimale ervaring

  Wil je het meeste uit je truffel ervaring halen? Lees dan zeker onderstaande tips ook door.

  Zorg voor een comfortabele en veilige omgeving: Creëer een rustige en vertrouwde omgeving waarin je je ontspannen en comfortabel voelt. Vermijd externe afleidingen en zorg voor een goede sfeer.

  Bereid je mentaal voor: Neem de tijd om jezelf mentaal voor te bereiden op de ervaring. Stel positieve intenties, sta open voor de ervaring en zorg voor een positieve mindset.

  Begin met een lagere dosis: Vooral als je nieuw bent met truffels, is het raadzaam om met een lagere dosis te beginnen om de effecten te verkennen en te wennen aan de ervaring.

  Drink de thee langzaam: Neem de tijd en drink de truffel thee langzaam. Hierdoor kan de opname van de actieve stoffen geleidelijk plaatsvinden. Ook bereidt je je op deze manier mentaal voor op de ervaring. Haast is niet nodig!

  Eet licht vantevoren: Het is aan te raden om 1 a 2 uur voorafgaand aan de truffelthee een lichte maaltijd te eten. Een soep of kleine salade bijvoorbeeld. Dit kan helpen om eventuele maagklachten te voorkomen. Op een volledig lege maag zal de trip eerder beginnen maar ook wat korter duren.

  Zorg ervoor dat je met mensen bent waarbij je je op je gemak voelt: Als je ervoor kiest om de truffelthee samen met anderen te drinken, zorg er dan voor dat dit mensen zijn die je vertrouwt en die ervaring hebben met psychedelische reizen. Het is ook altijd prettig om een persoon in de buurt te hebben die nuchter blijft. Dat wordt vaak een tripsitter genoemd. Heb je een huisgenoot? Laat diegene dan weten dat je gaat trippen.

  6. Veiligheid en voorzorgsmaatregelen

  We noemden het al eerder, maar je veiligheid (en die van anderen!) is erg belangrijk bij het innemen van magic truffels. Hier zijn een paar belangrijke punten om te onthouden:

  Lees je in: Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over magic truffels, de effecten, mogelijke risico's en interacties met medicijnen. Je bent dat nu al aan het goed, dus goed bezig!

  Gebruik met mate: Houd je aan de aanbevolen doseringen. Overmatig gebruik kan leiden tot intense ervaringen die overweldigend kunnen zijn. Neem niet meer bij als je nog niets voelt, het kan soms even duren voordat de effecten merkbaar zijn.

  Zorg voor een tripsitter: Als je nieuw bent met truffels of als je een hoge dosis wilt proberen, is het aan te raden om een betrouwbare tripsitter bij je te hebben. Een tripsitter kan je ondersteunen, zorgen voor een veilige omgeving en helpen als je je ongemakkelijk voelt.

  Gebruik verantwoordelijk: Gebruik magic truffels alleen als je goed in je vel zit, zowel geestelijk als lichamelijk. Gebruik geen truffels als je last hebt van (ernstige) psychische aandoeningen of als je zwanger bent.

  Zorg voor een veilige en vertrouwde omgeving: Zorg ervoor dat je je in een veilige en vertrouwde omgeving bevindt tijdens je truffel thee-ervaring. Zorg voor een fijne plek om je terug te trekken en/of te liggen met dekentjes en kussens. Zorg voor prettige verlichting, mooie muziek en wat lekker fruit of gezonde snacks.

  Vermijd drukke plaatsen en situaties waarin je je mogelijk ongemakkelijk of angstig zou kunnen voelen. Een drukke stad, feest of (muziek)festival is vaak geen goed idee. Neem geen deel aan het verkeer - bestuur dus geen auto, fiets of machines. Het inschatten van afstanden en risico kan erg moeilijk zijn tijdens een trip. 

  7. Tot slot

  Het maken van truffel-thee is een geweldige manier om de magische wereld van magic truffels te verkennen. Met de juiste voorbereiding, dosering en veiligheidsmaatregelen kun je een betoverende ervaring beleven.

  Besef je altijd dat psychedelische ervaringen persoonlijk zijn. Wat voor de ene persoon werkt, kan weer heel anders zijn voor een ander. Luister naar je eigen behoeften, gevoel en intuïtie, en respecteer de kracht van de truffels.

  Geniet van je truffel thee-ervaring, maar zorg altijd voor je eigen welzijn en veiligheid. Raadpleeg bij twijfel een professional of deskundige op het gebied van psychedelica.

  Waag je aan deze reis en ontdek de diepten van je bewustzijn met truffels. Laat je verwonderen door de mysterieuze wereld die zich voor je opent! ✨

  Hierbij bevestig ik dat ik ouder dan 18 jaar ben. Wij verkopen uitsluitend producten voor mensen die ouder zijn dan 18 jaar.