• Gratis verzending binnen NL boven € 40
 • Binnen 1 werkdag verzonden
 • Gratis verzending binnen EU vanaf € 150

  Zo kies je een microdosing protocol

  Zo kies je een microdosing protocol

  Hoe vaak moet ik microdoseren? Er bestaan inmiddels 6 verschillende doseerschema's oftewel microdosing protocollen. Het Microdosing Institute (ook bekend als Microdosing.nl) heeft de voor- en nadelen van elk protocol in kaart gebracht. We delen ze hieronder graag met je.

  De 6 microdosing protocollen - welke past het beste bij jou?

  “Hoe vaak moet ik microdoseren?” Dit vragen veel beginnende en zelfs gevorderde microdosers zich af. Er zijn inmiddels zes verschillende doseerschema's - oftewel microdosing protocollen. Microdosing Institute heeft de voor- en nadelen van elk protocol in kaart gebracht. We delen ze graag met je.

  1. Fadiman microdosing protocol

  Heb je geen of weinig ervaring met microdosing? Dan is het protocol van James Fadiman wellicht een goed uitgangspunt voor je eerste microdosing experiment. Dit gaat uit van een driedaagse cyclus, die je 4 tot 8 weken lang volgt. De eerste dag is een microdosing-dag, gevolgd door een overgangsdag waarin je de effecten van je microdose wellicht nog steeds in enige mate voelt. De derde dag is een normale dag, waarop je kunt reflecteren op hoe een microdose-dag voor je werkt ten opzichte van een dag waarop je geen effecten meer waarneemt. Probeer dit microdosing-schema minimaal een maand om te ervaren of het iets voor jou is. 

  DAG 1: Microdosing dag

  DAG 2: Overgangsdag / Transitiedag

  DAG 3: Normale dag / Reflectiedag

  DAG 4: Microdosing dag

  DAG 5: Cyclus vervolgen voor 1 á 2 maanden

  RESET: 2 tot 4 weken rust (niet microdoseren)

  2. 'Two or 3 days a week 'fixed' microdosing protocol 

  Het Fadiman protocol kan soms wat lastig zijn voor sommige mensen, omdat de microdose dagen elke week veranderen. Wanneer dat voor jou het geval is, kies dan twee vaste dagen in de week die het beste passen in jouw leven.

  DAG 1: Microdosing dag op een dag naar keuze

  DAG 2: Overgangsdag / Transitiedag

  DAG 3: Normale dag / Reflectiedag

  DAG 4: Microdosing dag op een dag naar keuze. Houd minimaal 1 dag tussen de microdosing dagen

  CYCLUS: vervolgen voor 1 á 2 maanden

  RESET: 2 tot 4 weken rust (niet microdoseren)

  3. 'Om de dag' Microdosing Institute protocol

  Dit protocol is  ontwikkeld door onze partners van Microdosing Institute. Mensen die microdoseren voor medische doeleinden zoals depressie, (sociale) angstklachten, ADHD, ADD, migraine of clusterhoofdpijn hebben er vaak baat bij om volgens dit protocol ‘om de dag' te microdoseren.

  DAG 1: Microdosing dag

  DAG 2: Overgangsdag / Transitiedag

  DAG 3: Microdosing dag

  DAG 4: Overgangsdag / Transitiedag

  CYCLUS: vervolgen voor 1 á 2 maanden

  RESET: 2 tot 4 weken rust (niet microdoseren)

   

  4. 'Intuïtief microdoseren' protocol

  Binnen dit protocol besluit je intuïtief wanneer je wilt microdoseren. De enige regel is dat je altijd minimaal één dag tussen de microdoseringen in laat zitten. De reden hiervoor is dat je de dag na een microdosering wat tolerantie voor het middel hebt opgebouwd. Op zo’n dag is microdoseren dus nauwelijks effectief. Mensen die het Fadiman protocol een keer hebben gevolgd, stappen veelal over op een meer intuïtieve manier van microdoseren. Men zet microdosing in wanneer het hen uitkomt, of wanneer ze er zin in hebben.

   

  5. Stamets 'stacking lion’s mane' protocol

  Paul Stamets is een wereldberoemde Amerikaanse mycoloog, auteur en voorvechter van medicinale paddenstoelen. Hij ontwikkelde en testte een nieuwe microdosing formule. De combinatie van een lage dosis psilocybine (de werkzame stof in truffels), een niacine flush (vitamine B3) en de bijzondere paddenstoel lion’s mane heeft volgens hem een positieve, duurzame uitwerking op het gedrag en de groei van hersencellen (neuroplasticiteit). Het stapelen van de verschillende substanties noemt hij ‘stacking’. 

  Kijk bij Microdosing Institute voor meer informatie over hoeveelheden. Stacking zou het meest efficiënt werken als je dit '4 days on, 3 days off' schema aanhoudt:

  DAG 1 t/m 4: Stacking Lion’s mane, psilocybine en niacine

  DAG 5 t/m 7: Rust (of alleen Lion’s mane)

  DAG 1 t/m 4: Stacking Lion’s mane, psilocybine en niacine

  DAG 5 t/m 7: Rust (of alleen Lion’s mane)

  CYCLUS: Maximaal 1 maand

  RESET:  2 tot 4 weken rust

   

  6. 'NightCap' microdoseringsprotocol

  Sommige mensen ervaren vermoeidheid tijdens het microdoseren van truffels of paddenstoelen. Onder die groep zijn er relatief veel mensen die er baat bij hebben om de truffels of paddenstoelen om de dag voor het slapen gaan in te nemen, zodat ze kunnen genieten van een goede nachtrust. Het werkt het beste als je je microdosis minstens een uur tot een paar uur voor het slapengaan inneemt. Mensen die dit protocol volgen, zeggen levendige dromen te hebben en uitgerust en met een heldere geest wakker te worden.

  Extracten van de B. caapi liaan en de San Pedro cactus kunnen ook op deze manier gedoseerd worden. Ga maximaal 1 tot 2 maanden door met dit protocol. Daarna moet je 2 tot 4 weken rust nemen, zodat je lichaam en geest kunnen resetten.

  • DAG 1: Nightcap avond microdosering
  • DAG 2: Overgangsdag
  • DAG 3: Nightcap avond microdosering
  • DAG 4: Overgangsdag
  • CYCLE: 1 tot 2 maanden doorgaan
  • RESET: 2 tot 4 weken rust (geen microdosering)

   

  Welk protocol werkt voor jou?

  Welk microdoseringsprotocol voor jou het beste is, is een kwestie van zelfonderzoek. Geef het minstens één tot twee maanden de tijd om het te proberen, dat is veel nuttiger dan tussentijds switchen tussen protocollen. Ons team is nog steeds van mening dat je het beste kunt beginnen met het 'Fadiman protocol' of het '2 dagen per week protocol'. Deze twee protocollen zijn het meest geschikt om een duidelijk beeld te krijgen van wat microdoseren voor je kan betekenen. De pauze tussen de microdoseringsdagen speelt een belangrijke rol: dit is een goede reflectiedag die je het contrast laat ervaren tussen een normale dag en een microdoseringsdag.

  Kun je wel wat begeleiding gebruiken bij het maken van keuzes zoals:

  • Welk middel is het beste voor mij?
  • Welk protocol is het meest geschikt voor mij in mijn levenssituatie?
  • Hoe vind ik mijn sweet spot, mijn ideale dosis?
  • Hoe haal ik het meeste uit mijn microdoseringservaring?

  Online begeleiding van het Microdosing Institute coaching team kan je hierbij helpen. Boek hier je online Zoom consult.

   

  Hierbij bevestig ik dat ik ouder dan 18 jaar ben. Wij verkopen uitsluitend producten voor mensen die ouder zijn dan 18 jaar.