Ceremoniële cacao van hoge kwaliteit
Deze cacao groeit in het biologische voedselbos op Finca El Porvenir. Geteeld in Alta Verapaz, Guatemala, een prachtige natuurlijke omgeving in de bergen. Het is de zeldzame criollo variëteit, inheems in Guatamala. De cacaobonen zijn opmerkelijk klein met een delicate, zachte en fruitige smaak. De cacao wordt met de hand geselecteerd en minimaal verwerkt met zorg in elke stap. De fijne smaakkwaliteit van deze cacao komt tot uiting in een schuimige cacaodrank met zijn fruitige tonen en warme aroma.
De Maya's hebben een lange traditie van cacao die vandaag nog steeds bestaat. Op de farm wordt de zeldzame criollovariëteit op een natuurlijke manier opnieuw geteeld.
De cacao wordt met de hand geselecteerd en op traditionele wijze bereid met kennis die al generaties lang wordt doorgegeven, bedoeld voor cacaodranken van hoge kwaliteit. De cacao wordt minimaal bewerkt, waardoor alle gezonde en actieve voedingsstoffen bewaard blijven, wat resulteert in een ceremoniële cacao van hoge kwaliteit. Deze cacao is gegarandeerd behandeld met liefde, zorg en intentie voor cacaodranken die zowel krachtig van geest als van effect zijn.
Op de farm wordt de zeldzame criollo cacaovariëteit op natuurlijke wijze vanuit de zaden gekweekt. De witte cacaobonen worden met de hand geselecteerd, gekiemd en wanneer ze sterk genoeg zijn, geplant op de farm. In plaats van enten groeit de cacao op natuurlijke wijze en wordt op deze manier de natuurlijke diversiteit ondersteund. Deze cacao is een natuurlijke mix van criollo en andere variëteiten. De smaak is zachter en het effect is sterker, wat mooi is in een pure drank.
De biologische agroforestrymethoden die op de farm worden toegepast, creëren een gezonde natuurlijke omgeving waar de natuur floreert. De diversiteit aan planten en dieren creëert een prachtige plek om te zijn en een voorbeeld van hoe voedsel kan worden verbouwd.
- Biologisch geteeld in Alta Verapaz, Guatemala.
- Smaaknotities: zachte en zachte smaak met een warm, nootachtig aroma
- 100% natuurlijk en puur, zonder suiker of toevoegingen.
- Wist je dat pure cacao neurocognitieve effecten heeft?
Ideeën om van te genieten:
- Drink het 100% als pure drank
- hoogwaardige ceremoniële kwaliteit
- combineer het met specerijen als kardemom, kaneel en chilipeper
- heerlijk om te combineren met werk voor focus & creativiteit
- krijg het beste schuimige resultaat door het 10 seconden te mixen met een schuimer, blender of shaker
100% pure cacao flakes
Gemaakt van hele cacaobonen, vermalen tot een fijne pasta die gemakkelijk oplost in je drankje. Deze cacao flakes zijn vergelijkbaar met een blok, maar extra makkelijk in gebruik: gewoon scheppen en mengen tot een schuimige drank. Zet ze naast je koffie en thee thuis of op je werk om er dagelijks van te genieten.
"criollo" betekent letterlijk "van dit land" en wordt op verschillende plaatsen gebruikt. Een criollo variëteit in Nicaragua, Peru, Ecuador, Venezuela of Mexico kan anders zijn dan in Guatemala. Er zijn veel verschillende namen en de genetica van cacao is veel complexer dan dit, maar deze unieke variëteiten zijn belangrijk om te beschermen en opnieuw te kweken.
Rauwe Cacao werd honderden, zo niet duizenden jaren geleden al door de Maya's gebruikt. Voor dit inheemse volk werd dit als krachtig medicijn ingezet. Het zorgt voor meer energie en opent je hart. Deze Cacao poeder kan een essentieel onderdeel zijn van de Cacao Elixer dat gebruikt wordt bij cacao ceremonies. Ook kan het dienen om jouw microdosing met truffels en medicinale paddenstoelen blend een extra energie boost te geven. Let op: cacao is een milde MAO-remmer, dus versterkt de truffels.
Bijwerkingen van rauwe cacao
Rauwe cacao is niet voor iedereen geschikt. Sommige mensen krijgen er spijsverteringsproblemen zoals maagpijn, misselijkheid en obstipatie van. Als je het prikkelbare darmsyndroom (PDS), een verhoogde bloedsuikerspiegel of diabetes hebt, is het verstandig om voor gebruik je specialist te raadplegen. Doe dit ook bij gastro-oesofageale refluxziekte, migraine of een angst- of hartritmestoornis.
Wetenschappers bevestigen dat rauwe cacao een positief effect heeft op hart- en bloedvaten. Onderzoeken hebben aangetoond dat antioxidanten alleen niets doen voor het lichaam. Rauwe cacao bevat naast antioxidanten talloze andere goede voedingsstoffen. Deze combinatie heeft daarom een positief effect.
Recept cacao: Hoe maak je een cacaodrankje?
Het perfecte cacaodrankje met een lekkere schuimlaag! Traditioneel wordt 100% pure cacao gemengd met warm water, kruiden en gemixt tot er dikke lagen schuim ontstaan.
Dit is eenvoudig te maken, met veel verschillende ingrediënten, op waterbasis of met plantaardige melk.
1. Doseer de cacao
Kies de dosis afhankelijk van jouw doel en gevoeligheid.
- 10-25 gram: casual dosis
- 25-35 gram: medium dosis
- 35-45 gram: ceremoniële dosis
2. Mix tot een schuimige drank
Met heet water of plantaardige melk, 70-80°C is voldoende zodat het niet te heet is om te drinken.
Cacao schuim je makkelijk op met een garde, melkschuimer of blender. Je kunt ook opgeschuimde barista havermelk over opgeloste cacao in heet water gieten, zoals een cappuccino.
3. Geniet ervan!
Drink met een glimlach :)
Waarom raw cacao kopen bij Microdose.nl?
Als je ceremoniële cacao van PURE Kakaw bij ons koopt ben je verzekerd van de allerhoogste kwaliteit. We houden bewust kleine voorraden aan om de versheid van dit mooie product te garanderen.