• Gratis verzending binnen NL boven € 40
 • Binnen 1 werkdag verzonden
 • Gratis verzending binnen EU vanaf € 150

  Een bewuste microdosing combo: rauwe cacao + XP truffels

  Een bewuste microdosing combo: rauwe cacao + XP truffels

  Klaar om uit te vinden wat de synergie is van de combinatie rauwe cacao en Microdosing XP truffels? We zullen dit voor je opsplitsen en toelichten:

  Truffels: Een kleine (micro)dosis truffels

  Deze truffels bevatten de werkzame stof psilocybine, dat na inname wordt omgezet in psilocine.

   

  Psilocine stimuleert de 5-HT2A receptor in de hersenen, wat zowel de cellengroei als de verbinding tussen delen van de hersenen (connectiviteit) bevordert.

   

  Het microdoseren met psilocybine-bevattende truffels kan dus letterlijk helpen om je geest te verruimen.

   

  Cacao: Ceremoniële drank van onbewerkte cacao 

  Rauwe (ceremoniele) cacao bevat alkaloïden (theobromine, fenylethylamine, anandamide) die je stemming reguleren en de productie van gelukshormonen zoals endorfine, dopamine en noradrenaline in gang zetten. Het consumeren van rauwe cacao helpt het cardiovasculaire systeem te stimuleren en zorgt voor een zachte opleving van energie, wat je hart opent. Cacaodrank wordt daarom steeds vaker ceremonieel gebruikt, soms in combinatie met yoga, muziek, klankconcerten, Ecstatic Dance of sharing circles. 

  Hoe maak je cacao klaar? 

  We weten dat inheemse culturen zoals de Maya's psilocybine en cacao hebben gecombineerd in ceremonies, vanwege het krachtige effect van de combinatie hart openen plus geest kan verruimen.  

   

  De perfecte portie van je cacaodrank is met een schuimige laag bovenop. Traditioneel wordt 100% pure cacao gemengd met heet water en kruiden en geserveerd met een dikke laag schuim. Dit is gemakkelijk te maken, met de optie van veel verschillende ingrediënten, met water of plantaardige melk.

   

  Bekijk onderstaande video voor duidelijke uitleg:

   

  Let op! Cacao bevat MAO-remmers die het effect van truffels versterken door de afbraak van serotonine te remmen. Hierdoor kan het zijn dat je je microdosis iets moet verlagen als je het samen met cacao consumeert.

  Waarom is de cacao die wij verkopen RAUW, BIOLOGISCH en CIRCULAIR? Deze cacao groeit in een biologisch voedselbos in Guatemala. De Maya's hebben een lange traditie van cacao die vandaag nog steeds bestaat. Op de farm wordt de zeldzame criollovariëteit op een natuurlijke manier opnieuw geteeld.
  De cacao wordt met de hand geselecteerd en op traditionele wijze bereid met kennis die al generaties lang wordt doorgegeven. De cacao wordt minimaal verwerkt, waardoor alle gezonde en actieve voedingsstoffen bewaard blijven, wat resulteert in een ceremoniële cacao van hoge kwaliteit. Behandeld met liefde, zorg en intentie voor cacaodranken die zowel krachtig van geest als van effect zijn.

   

  Stacking Cacao +Microdosing XP Truffels + Medicinale Paddenstoelen

  Cacao heeft een mooie synergie met de truffels, maar ook met medicinale paddenstoelen zoals onze power 5 Blend. Chaga, Lion's Mane, Cordyceps, Reishi en turkey tail vormen de ideale blend om toe te voegen aan jouw microdosing practice.

   

   

  Direct naar:

  Ceremoniële cacao van PureKakaw

  Stacking Cacao+ Truffels+ Power5Blend

  Microdosing XP truffles

  Wat is een cacao ceremonie?

   

  Hierbij bevestig ik dat ik ouder dan 18 jaar ben. Wij verkopen uitsluitend producten voor mensen die ouder zijn dan 18 jaar.