• Gratis verzending binnen NL boven € 40
 • Binnen 1 werkdag verzonden
 • Gratis verzending binnen EU vanaf € 150

  3 super-krachtige paddenstoelen-supplementen onder de loep

  3 super-krachtige paddenstoelen-supplementen onder de loep

  Medicinale, functionele of geneeskrachtige paddenstoelen: hoe je ze ook noemt, dat bepaalde soorten paddenstoelen de laatste jaren aan een opmars bezig zijn als supplement zal je misschien niet ontgaan zijn. Dankzij nieuwe wetenschappelijke inzichten en een toenemende interesse in gezond leven kom je ze steeds vaker tegen, in allerlei vormen. Als poeder, vloeibaar extract (tinctuur), capsules, thee en er bestaat zelfs paddenstoelen-koffie. In dit artikel kijken we naar de voordelen van onze meest 3 populaire paddenstoel-supplementen.

  1. Lion’s Mane: bijzondere breinbooster

  Als microdosers kunnen we het natuurlijk niet laten om af te trappen met een van onze eigen favorieten. Lion’s mane, of in gewoon Nederlands ‘pruikzwam’, is een bijzondere paddenstoel die - net als veel soortgenoten -  al lange tijd wordt gebruikt in de Oosterse geneeskunde, met name voor het ondersteunen van de hersenen en neurologische gezondheid.  

  lion's mane extract

  Een flesje lion's mane tinctuur

  Hoe werkt het?

  De lion's mane paddenstoel is rijk aan twee verbindingen die de groei van hersencellen ondersteunen. Dit kan de hersenen helpen bij het maken van nieuwe verbindingen en kan het cognitieve proces helpen om iets nieuws te leren.

  Lion's mane helpt de hersenen ook om nieuwe verbindingen te vormen door het myelinisatieproces te ondersteunen. Myelinisatie is essentieel bij het leggen van verbindingen tussen hersencellen. Een uitstekende booster voor je brein dus, die pruikzwam.

  Voor wie is lion’s mane geschikt?

  Lion’s mane kan vrijwel door iedereen gebruikt worden. Verbeterde hersenverbindingen, wie wil dat nou niet? Lion’s mane wordt om die reden met name veel gebruikt door studenten en mensen die voor hun werk een boost kunnen gebruiken in concentratie

  Ook de combinatie met microdoseren (de zogenaamde Stamets Stack) heeft ervoor gezorgd dat lion’s mane steeds meer bekendheid geniet. Hierbij worden de voordelen van microdoseren gecombineerd met de unieke werking van lion’s mane, wat volgens ‘s werelds meest bekende mycoloog Paul Stamets - te zien in de Netflix-documentaire Fantastic Fungi -  voor een krachtige combinatie zorgt van verhoogd denkvermogen en meer creativiteit, sensitiviteit en concentratie.

  Onderstaande grafiek (uit Google Trends) laat duidelijk zien dat steeds meer mensen van deze combinatie op de hoogte zijn, of er juist meer over willen weten:

  stamets stack google trends

  Google Trends data op de zoekterm 'stamets stack'

  Wil je ook meer lezen over microdoseren met lion’s mane? Bekijk dan ook eens het artikel Lion’s mane en microdosing: wat zijn de voordelen?

  Lion's mane kopen? Bestel hier de hoogste kwaliteit lion’s mane capsules

  2. Cordyceps: zombie-makende ‘sportpaddenstoel’

  Bovenstaande titel klinkt misschien wat vreemd in de oren, maar dat zijn toch echt woorden die aansluiten bij de roemruchte cordyceps paddenstoel. Gelukkig hoeven alleen mieren en andere insecten deze paddenstoel te vrezen. Nadat cordyceps een insect is binnengedrongen, scheiden ze stoffen uit waarmee ze langzaam de controle over het brein kunnen overnemen. Als cordyceps de controle heeft over een mier, klimt de mier richting de top van een plant waar hij zich vervolgens vastzet. Hiervandaan kan Cordyceps de gastheer overwoekeren en vanuit daar zich weer verder verspreiden. Een knap staaltje overlevingstechniek!

  Cordyceps mushrooms

  Cordyceps paddenstoelen (bron)

  Het gebruik van cordyceps als medicinale paddenstoel gaat terug tot duizenden jaren geleden, en vind zijn oorsprong in de bergen van Nepal en Tibet. De voornaamste reden hiervoor is zijn vermeende antioxiderende en ontstekingsremmende werking. Ook zou de paddenstoel voor meer energie en een verbeterd uithoudingsvermogen zorgen.

  Hoe werkt het?

  Cordyceps kan de immuniteit verbeteren door cellen en specifieke chemicaliën in het immuunsysteem te stimuleren. Het zou ook kunnen helpen kankercellen te bestrijden en de tumorgrootte te verkleinen - met name bij long- of huidkanker. 

  Verder lezen over cordyceps? Je vind op ons blog een uitgebreid artikel: Cordyceps: wat maakt deze paddenstoel zo bijzonder? 

  Direct bestellen? We bieden cordyceps aan van het gerenommeerde merk Foodsporen in capsules en als extract

  3. Reishi: paddenstoel van onsterfelijkheid

  De Reishi paddenstoel wordt al meer dan 2000 jaar in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt en staat daar bekend als de 'paddenstoel van onsterfelijkheid'. Reishi staat met name bekend om zijn vermogen om de weerstand te verbeteren en voor zijn positieve effecten op het afweersysteem. Ook verbetert deze paddenstoel de conditie, en wordt daarom steeds vaker gebruikt door mensen die daar baat bij hebben, zoals patienten met kanker die bestralingen of een chemokuur moeten ondergaan of al achter de rug hebben.

  Hoe werkt het?

  Reishi-paddenstoelen zijn zogenaamde adaptogenen, organismen die het lichaam helpen stress te bestrijden. Hoewel sommige details nog verder onderzocht moeten worden, hebben reageerbuisstudies aangetoond dat reishi de genen in witte bloedcellen positief kan beïnvloeden. Dit zijn cruciale onderdelen van het immuunsysteem. Mogelijk kan reishi de immuunfunctie versterken en zo ontstekingen en kanker helpen bestrijden.

  Reishi paddenstoelen in een kwekerij

  Voor wie is reishi geschikt?

  Reishi paddenstoelen zouden dus met name geschikt zijn voor mensen die ziek zijn of herstellende zijn. We zien dat deze paddenstoelen veel gebruik worden door mensen met als doel het het immuunsysteem te versterken, stress te verminderen, de slaap te verbeteren en vermoeidheid te verminderen. Mensen nemen ook reishi-paddenstoelen voor gezondheidsproblemen zoals;

  • Hoge bloeddruk
  • Hoge cholesterol
  • Hart-en vaatziekten
  • Lever- of nierziekten
  • Luchtwegaandoeningen (zoals astma)

  Met recht mag reishi zich dus scharen in het rijtje veelzijdige en geneeskrachtige paddenstoelen!

  Bij ons in het assortiment vind je reishi zowel in capsules (potje van 60 stuks) en als premium extract (flesje, 30ml).

  Paddenstoel supplementen kopen? Hier moet je op letten

  Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen zijn er meer dan voldoende redenen om de kracht van deze bijzondere paddenstoelen ook zelf te ervaren. Naast voldoende beweging en gezonde voeding passen deze supplementen erg goed in een dagelijkse routine voor een gezond(er) leven.  

  Natuurlijk nodigen we je van harte uit om bovenstaande supplementen bij ons te bestellen, omdat we volledig achter de producten die we aanbieden staan. Zo leveren wij voornamelijk supplementen van het merk Foodsporen, en wel om de volgende redenen:

  • Ecologisch verantwoorde onderneming met respect voor mens en natuur
  • 3-voudige extractie voor bijzonder zuivere en kwalitatief hoogstaande producten
  • Geproduceerd in Nederland

  We houden kleine voorraaden aan om de versheid van het product wat je bestelt te garanderen.

  Winkel je liever ergens anders? Let er dan op dat de paddenstoel supplementen die je bestelt van goede kwaliteit zijn. Bekijk de ingredientenlijst zorgvuldig en let op het percentage paddenstoel(extract) en ‘vulproducten’ zoals zetmeel. Gerenommeerde verkopers van paddenstoelenextract en supplementen zouden zetmeel op hun etiketten moeten vermelden. Zoek naar een zetmeelgehalte van minder dan 5% in uw product. En wees op uw hoede als je naar een product kijkt dat het zetmeelgehalte niet vermeldt, aangezien het tot 70% vulstoffen kan bevatten!

  → Bekijk het assortiment geneeskrachtige paddenstoelen

  Hierbij bevestig ik dat ik ouder dan 18 jaar ben. Wij verkopen uitsluitend producten voor mensen die ouder zijn dan 18 jaar.