• Gratis verzending binnen NL boven € 40
 • Binnen 1 werkdag verzonden
 • Gratis verzending binnen EU vanaf € 150

  Shambala druppels vs. Open Up: ervaringen en verschillen

  Shambala druppels vs. Open Up: ervaringen en verschillen

  Enige tijd hadden wij het krachtige plant extract Banisteriopsis caapi in combinatie met Bobinsana in het assortiment onder de naam 'Open Up'.

  Shambala druppels vs. Open Up: ervaringen en verschillen

  Enige tijd hadden wij het krachtige plant extract Banisteriopsis caapi in combinatie met Bobinsana in het assortiment onder de naam 'Open Up'. Sinds augustus staat dit extract weer volop in de aandacht. Giel Beelen (Kukuru) en Jesse van der Velde lanceerden onlangs hun eigen product: Shambala druppels. Helaas mogen wij van de NVWA dit kruidenpreperaat niet meer te koop aanbieden.

  Als we de ervaringen van Giel en Jesse mogen geloven kunnen deze druppels helpen bij het vinden van je diepere missie (Giel) en het roer omgooien na een periode met conflicten (Jesse). Wellicht vraag je je af, wat zijn dit eigenlijk voor teacher plants? Wat zijn de ervaringen? Is dit product commerciële onzin, of gaat het daadwerkelijk om het microdoseren met een effectieve medicijnplant?

  Klanten stelden ons de vraag of er veel verschil zit in onze Open Up druppels en de Shambala druppels van Giel en Jesse. Shambala druppels worden geassocieerd met een mystiek mengsel wat je alleen diep in het Amazonewoud zou kunnen vinden. Ooit was dat ook zo. Maar omdat het een van de krachtigste teacher plants is, is Banisteriopsis caapi liaan in Europa allang geen onbekende meer. Het extract ervan (al dan niet in combinatie met bobinsana) is al jarenlang verkrijgbaar via de betere smartshops en natuurlijk ook bij ons.

  Om duidelijke taal te spreken: Shambala is een extract van caapi en bobinsana in een flitsend jasje.

  Is daar iets mis mee?

  Absoluut niet. Allereerst is het gebruik van een eeuwenoud inheems plantmedicijn met fantastische eigenschappen - en van duurzame herkomst - een goede ontwikkeling. En daarnaast slaan Giel en Jesse een belangrijke spijker op zijn kop: Shambala druppels is geen pure magie maar een hulpmiddel, een dagelijkse ondersteuning in jouw streven naar een groter bewustzijn.  

  Zoals ieder ander microdosing product, zijn ook onze ‘Open Up’ Bobinsana + Caapi druppels geen klant-en-klare oplossing voor een klacht of probleem zoals bijvoorbeeld aan onrust, uitstelgedrag, slecht slapen, conflicten, maar een extra duwtje in de rug bij het ombuigen van slechte gewoontes en het neerzetten van een fijner leven met meer helderheid, balans en motivatie. 

  Wil jij graag doeltreffend aan de slag voor een beter totaalplaatje?

  Kijk dan ook eens bij onze partners van Microdosing Institute. Ook over B. Caapi en microdoseren is daar meer informatie te vinden. Zij kunnen je helpen met tips en/of begeleiding als je het maximale uit jouw microdosingtraject wilt halen. Wij vinden het belangrijk dat je altijd eerst vooronderzoek doet voordat je gaat starten met microdosing. 

  caapi liaan

  Open Up Bobinsana en Caapi druppels vs. Shambala druppels: Wat is het verschil?

  Bij aankoop valt natuurlijk het prijsverschil op, maar hoe komt dit tot stand?

  Daarnaast zijn er ook verschillen in plantverhouding, alcoholpercentage, extractiemethode en doseeradvies wanneer je deze druppels gaat gebruiken.

  Shambala druppels:

  • Herkomst: Ecuador
  • Inhoud flesje: 4,9 ml 
  • 98 druppels
  • 50% alcohol
  • Verhouding: 3 gram caapi / 5,7 gram bobinsana per 1 ml
  • Aanbevolen dosering: 3-9 druppels per dag
  • Extractie methode: Low Temperature Ultra Sound, en vervolgens opgezuiverd tot Broad Spectrum Alkaloid extract. Deze extractiemethode heeft als unieke eigenschap dat er nauwelijks werkzame stoffen verloren gaan en de synergetische werking van alle actieve stoffen in de plant gewaarborgd blijft. 

  'Open Up' bobinsana/caapi druppels:

  • Herkomst pasta: Ecuador
  • Sterkte pasta: 30:1
  • Inhoud: 20ml (2x10ml flesjes)
  • +-400 druppels
  • 20% alcohol
  • Verhouding: 4 gram caapi / 4 gram bobinsana per 1ml dus 8:1
  • Aanbevolen dosering: 4-20 druppels per dag of om de dag voor een periode van 1 maand. Daarna een maand pauze.
  • Extractie methode: caapi en bobinsana worden onder leiding van een sjamaan op traditionele wijze verwerkt tot een dikke kleverige pasta. Dat doet men door de 30 kilo verse planten langzaam, 3 maal 8 uur, in te koken met natuurlijk bronwater. Na elke 8 uur filteren zij de vloeistof en koken dan de heldere vloeistof verder in tot er een dikke pasta overblijft van 1 kg. De sterkte is daardoor 30:1. Deze pasta wordt in Nederland verdund tot druppelbare vloeistof met demi water en met een minimale hoeveelheid alcohol (voor de houdbaarheid) zodat de spirit van het plant medicijn er zo weinig mogelijk last van heeft.

  Conclusie

  Wat betreft kwaliteit, duurzaamheid en fair trade eigenschappen van de ingrediënten Bobinsana en Caapi is er geen verschil; de plek van herkomst in Ecuador en de korte handelsketen van deze ingrediënten is dezelfde. Voor beide producten geldt: de twee planten worden op duurzame wijze in het wild verzameld in de Ecuadoriaanse Amazone door de lokale inheemse bevolking. Na het oogsten wordt alles weer herplant en zo dragen we bij aan een systeem waar de jungle zijn biodiversiteit kan behouden en tegelijkertijd werk en inkomen kan genereren voor de bevolking.

  Het grootste verschil tussen de druppels van Shambala en Open Up is de manier waarop de ingrediënten verwerkt zijn, de extractiemethode en de uiteindelijke samenstelling. 

  Shambala komt voort uit een technologisch geavanceerd en verfijnd productieproces, wat resulteert in een hoog geconcentreerde samenstelling met een breed spectrum aan werkzame stoffen en met een alcohol percentage van 50%.

  Open Up is op traditionele manier vervaardigd en geëxtraheerd door de lokale inheemse bevolking, wat resulterend in een minder sterk geconcentreerde samenstelling dan Shambala maar met een minimale hoeveelheid alcohol van 20% voor lange houdbaarheid. Waarbij zoveel mogelijk de eigenschappen van het traditionele brouwel behouden blijft. 

  bobinsana bloem

  > Klik hier om 'Open Up' Caapi en Bobinsana te bestellen

  Ervaringen en reviews met Open Up en Shambala druppels

  In de community van Microdosing.nl delen mensen hun ervaringen met allerlei microdosing substanties.

  We delen er een aantal met je, om een beeld te schetsen van wat er mogelijk is met deze druppels. Het laat ook zien hoe verschillend de effecten worden ervaren. En tenslotte geven de ervaringen ook aan dat het niet voor iedereen werkt, of dat er wellicht meer nodig is dan alleen de druppels innemen. Er is een wezenlijk verschil tussen het pad van bewustzijn actief bewandelen, of als toeschouwer langs de zijlijn staan. 

  Open Up Caapi vine en Bobinsana vs Microdosing XP truffels:

  Ik heb caapi met bobisana gedaan voor een maand. Elke dag 8 druppels. Ik merkte meer zachtheid en rust. Benaderde vanuit liefde en niet vanuit strijd. Echter voor mijn lijf, darmen en ontspanning hiervan merkte ik geen resultaat wat ik bij de truffel wel ervaar!

  Shambala druppels vs Magic truffels:

  Ik heb ‘n flesje ervan gebruikt en werd er moe van net als bij truffels. Heb er verder niet ècht vaak mee geëxperimenteerd zoals met truffels want het flesje was zo leeg:) Het googelen op de ingrediënten van shambala heeft me naar de Facebook groep van  Microdosing Institute geleid. Het is ‘n stuk prijziger dan andere middelen waarmee ik heb geëxperimenteerd. Tot nu toe echter gaat mijn voorkeur uit naar kaalkopjes!

  Shanbala druppels vs Open Up:

  Het is vooral mijn omgeving die blijkbaar een ervaring opmerkt... Er staat in jullie omschrijving dat je iets moet voelen of merken na een bepaalde tijd, ikzelf voel en merk niks. Niet zoals met de truffels bijvoorbeeld of voorheen met de paddo's of 1cP-LSD of de san pedro cactus. Ik heb ook shambala gebruikt, via de promotie van Giel Beelen dacht ik: dat wat daar omschreven is, is wel wat ik nodig heb en mis.... en ook daarbij merkt ik zelf direct niks, maar ook hier merkte mijn omgeving wel een verschil. Nu is het zo dat ik de hele tijd schrijf dat ik niks merk, dat is ook zo als ik het vergelijk met de eerder omschreven andere MD-middelen, echter als ik heel eerlijk en open de boel bekijk is het zo dat breder uitgedragen, ik wel wat merk. Ik kom meer met mezelf in verbinding, ik kom meer vanuit de liefde en rust die ik eigenlijk ben maar de afgelopen (vele) jaren niet heb kunnen zijn. Ik ben er ook eerlijk in dat ik niet zeker weet of het die druppels doen of het bewustzijn dat ik er mee bezig ben. 

  Shambala druppels:

  Shambala helpt me mijn innerlijke rust te vinden. Wanneer ik Shambala neem, merk ik dat ik minder gehaast ben en meer vanuit mijn hart handel en minder in mijn hoofd zit. Ik voel me heel relaxed maar toch heel krachtig en productief. Shambala helpt me om echt bij mijn kern te komen en me af te schermen van externe ruis.

  Pure Caapi Vine:

  Ik merk dat ik beter slaap. Ben nu zo’n 3 weken bezig, 4 druppels per dag. Over microdosing specifiek met Caapi is niet zoveel te vinden….ik hoop dat er ongemerkt wat gebeurt, doe het vooral voor brainhealth.

  Ik vond het prettig, sliep er beter van, ik had een wat lastige fase toen ik dat nam en het hielp me daar wel bij, verlichtend, troostend.

  2 keer een maand de hoogste dosis die geadviseerd werd gebruikt zonder dat ik er iets van merkte. Helaas! Misschien was mijn verwachtingspatroon te hoog. Ik heb gelezen dat de werking van b. Caapi heel subtiel is.

  Ik ben net begonnen met caapi vine microdosing, nu 7 dagen bezig. Ik merk zoveel goede effecten, met name het feit dat mijn redelijk problematische behoefte aan ontspanning via alcohol totaal verdwenen is. Voel me veel meer aanwezig. Mijn hoofd is veel helderder. Ben gewoon een beetje beduusd. Hebben meer mensen die ervaring? Wilde gewoon even delen...

  Twee dingen die ik toch een kwijt wilde. Ten eerste heb ik een inzicht gekregen in hoe ik mezelf toch wat heb beperkt in de afgelopen jaren. Niet op een vervelende of slechte manier, maar ik heb een deel van mezelf niet zoveel aandacht gegeven. Inmiddels heb ik mezelf weer wat meer ruimte gegeven om te voelen. Ik ben een stuk emotioneler geworden en dat is best lekker. Ten tweede helpt het mij ook bij mijn ADD. Ik merk een lage drempel en ben veel creatiever. En heb schijnbaar het vermogen terug om me lang genoeg te concentreren om weer te actief te schrijven. Verhalen en gedichten. Heerlijk om weer mee aan het 'werk' te kunnen, waar ik dat jarenlang niet kon.

  Disclaimer: deze reeks ervaringen betreft een momentopname, aan deze beschrijvingen kunnen geen rechten worden ontleend, noch claims worden gemaakt. Voor een completer beeld van microdosing, kun je lid worden van de Microdosing.nl Facebookgroep. Deze (besloten) groep stelt mensen in staat om open en zonder oordeel vragen te stellen, advies in te winnen en hun ervaringen te delen. 

   Bobinsana Caapi druppels Open Up

  Hierbij bevestig ik dat ik ouder dan 18 jaar ben. Wij verkopen uitsluitend producten voor mensen die ouder zijn dan 18 jaar.