• Gratis verzending binnen NL boven € 40
 • Binnen 1 werkdag verzonden
 • Gratis verzending binnen EU vanaf € 150

  De nieuwe Medicinale paddenstoelen Mondsprays van Foodsporen

  De nieuwe Medicinale paddenstoelen Mondsprays van Foodsporen

  Nieuw! 3 verschillende Mondsprays van Foodsporen voor meer Focus en helderheid, verbeterde slaap of stressvermindering.

  Het gemak van de nieuwe mondsprays van Foodsporen 

  Met trots kondigen wij ons nieuwste product aan in de lijn van onze medicinale paddenstoelen. De nieuwe Mondsprays van Foodsporen. Microdose.nl heeft de eer om deze als eerste aan te bieden op de Europese markt. 

  3 Variaties voor 3 verschillende doeleinden

  De nieuwe mondsprays van Foodsporen komen in 3 verschillende flesjes voor verschillende doeleinden. Elk flesje bevat 30ml extract. Goed voor 30x een dagellijkse dosis van 5 sprays.  

  'Clarity & Focus' 30ml Mondspray: 

  Deze 30ml mondspray is de nieuwste manier van inname van Lion's Mane en is doordrenkt met de kracht van wetenschappelijk onderbouwde ingrediënten, zorgvuldig geselecteerd om je te helpen je mentale prestaties te verbeteren.

  Inhoud per 5 sprays (1 dagelijkse dosis):

  • 250 mg Lion's Mane-extract voor cognitieve verbetering
  • 50 mg L-Theanine voor ontspanning
  • 25 mg Ashwagandha-extract om stress te beheersen.

  'Sleep Deep' 30ml Mondspray: 

  Ervaar een verkwikkende slaap dankzij wetenschappelijk onderbouwde ingrediënten!

  Inhoud per 5 sprays (1 dagelijkse dosis):

  • 200 mg Reishi extract (Ganoderma lucidum) om ontspanning te bevorderen
  • 1,9 mg melatonine voor slaapondersteuning
  • 50 mg L-theanine om je geest te kalmeren
  • 50 mg Citroenmelisse bladextract (Melissa officinalis) voor rust
  • 0,5 mg essentiële lavendelolie (Lavandula angustifolia) voor kalmerende aromatherapie.

  'Stress Less' 30ml Mondspray: 

  Ontdek de harmonie van goed onderzochte ingrediënten en hun krachtige synergie in elke "StressLess" spray.

  Inhoud per 5 sprays (1 dagelijkse dosis):

  • 200 mg Reishi-extract (Ganoderma lucidum) om rust te bevorderen
  • 50 mg Ashwagandha-extract (Withania somnifera) voor stressmanagement
  • 7 mg (500% NRV*) vitamine B6 (pyridoxine HCl) ter ondersteuning van de stemming
  • 250 μg (1000% NRV*) vitamine B12 (methylcobalamine) voor een energieboost.

  Voordelen Voedingsupplementen mondspray

  Het gebruik van een mondspray met voedingssupplementen heeft verschillende potentiële voordelen ten opzichte van inname van capsules of pipetflesjes. Hier de 6 voordelen op een rijtje: 

  1. Snellere opname: Mondspray levert voedingsstoffen direct aan het mondslijmvlies, waardoor ze snel worden geabsorbeerd in de bloedbaan. Dit kan een snellere en efficiëntere opname van voedingsstoffen mogelijk maken in vergelijking met capsules, die eerst door het spijsverteringskanaal moeten gaan voordat ze worden opgenomen.
  2. Handigheid en draagbaarheid: Mondspray is handig en gemakkelijk mee te nemen. Het kan discreet worden gebruikt zonder water, in tegenstelling tot capsules die doorgaans met water moeten worden ingenomen. Dit maakt mondspray handig voor onderweg, op het werk of op reis.
  3. Dosering: Mondspray maakt het gemakkelijk om de dosering aan te passen. Met een spraymechanisme kun je de hoeveelheid die je inneemt beter controleren dan met capsules of pipetflesjes, waarbij je vaak afhankelijk bent van vooraf bepaalde doseringen.
  4. Makkelijk te gebruiken voor mensen met slikproblemen: Voor mensen die moeite hebben met het slikken van capsules, kunnen mondsprays een handig alternatief zijn. Het vermijdt het slikproces en maakt de inname van voedingssupplementen gemakkelijker.
  5. Aangename smaak en geur: Mondsprays zijn vaak verkrijgbaar in verschillende smaken en kunnen een aangename geur hebben, waardoor ze meer acceptabel zijn voor mensen die moeite hebben met de smaak of geur van capsules.
  6. Verbeterde absorptie: De absorptie van voedingsstoffen via het mondslijmvlies kan efficiënter zijn dan via de spijsvertering, omdat sommige voedingsstoffen mogelijk worden afgebroken door maagzuur of enzymen in het spijsverteringskanaal. Mondspray omzeilt dit proces gedeeltelijk, waardoor de potentieel absorptie wordt verbeterd.

  Het is echter belangrijk op te merken dat de effectiviteit van mondspray met voedingssupplementen afhankelijk kan zijn van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de ingrediënten, de formulering en de specifieke behoeften van de gebruiker. Het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij ons voordat je begint met het gebruik van voedingssupplementen in combinatie met medicijnen.

  Foodsporen Mondspray combineren met Microdoseren. Kan dat? 

  Het combineren van onze mondsprays met andere microdosing producten, zoals onze Microdosing XP Truffels is zeker geen probleem. Sterker nog het is de perfecte aanvulling tijdens jouw microdoserings traject. Zoals de andere Stacking formules levert dit weer een interessant experiment op om te kijken of deze bijzondere substanties jouw proces ondersteunen.

  Ashwagandha. Wat zijn de voordelen volgens de wetenschap?

  In 2 van onze mondsprays zit het bijzondere kruid Ashwagandha. Wat is het en wat zijn de voordelen.

  • Stressvermindering: Ashwagandha is geïdentificeerd als een adaptogeen kruid met potentiële stressverlagende eigenschappen. Onderzoeken suggereren dat ashwagandha-suppletie kan helpen bij het reguleren van de hypothalamus-hypofyse-bijnier (HPA) as, resulterend in een verlaagd niveau van het stresshormoon cortisol. [Bron: Chandrasekhar, K., Kapoor, J., & Anishetty, S. (2012). A prospective, randomized double-blind, placebo-controlled study of safety and efficacy of a high-concentration full-spectrum extract of ashwagandha root in reducing stress and anxiety in adults. Indian Journal of Psychological Medicine, 34(3), 255–262.]
  • Verbetering van de slaapkwaliteit: Studies hebben aangetoond dat ashwagandha-suppletie de slaapkwaliteit kan verbeteren en de symptomen van slapeloosheid kan verminderen door het bevorderen van ontspanning en het verlagen van stressniveaus. [Bron: Raut, A., Rege, N., Tadvi, F., Solanki, P., Kene, K., Shirolkar, S., ... Vaidya, A. (2012). Exploratory study to evaluate tolerability, safety, and activity of Ashwagandha (Withania somnifera) in healthy volunteers. Journal of Ayurveda and Integrative Medicine, 3(3), 111–114.]
  • Vermindering van angst en depressie: Preklinische en klinische studies suggereren dat ashwagandha-extracten anxiolytische en antidepressieve effecten kunnen hebben door het moduleren van neurotransmitters zoals gamma-aminoboterzuur (GABA) en serotonine, evenals het verlagen van cortisolniveaus. [Bron: Pratte, M. A., Nanavati, K. B., Young, V., & Morley, C. P. (2014). An alternative treatment for anxiety: A systematic review of human trial results reported for the Ayurvedic herb ashwagandha (Withania somnifera). Journal of Alternative and Complementary Medicine, 20(12), 901–908.]
  • Ontstekingsremmende eigenschappen: Verscheidene bioactieve verbindingen in ashwagandha, zoals withanolides, hebben aangetoonde ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen bijdragen aan het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gezonde immuunrespons. [Bron: Mishra, L. C., Singh, B. B., & Dagenais, S. (2000). Scientific basis for the therapeutic use of Withania somnifera (ashwagandha): A review. Alternative Medicine Review, 5(4), 334–346.]
  • Verbetering van de cognitieve functie: Voorlopig onderzoek suggereert dat ashwagandha-extracten neuroprotectieve eigenschappen hebben en mogelijk de cognitieve functie kunnen verbeteren door het verminderen van oxidatieve stress en het beschermen van neuronen tegen schade. [Bron: Kuboyama, T., Tohda, C., & Komatsu, K. (2014). Effects of Ashwagandha (roots of Withania somnifera) on neurodegenerative diseases. Biological and Pharmaceutical Bulletin, 37(6), 892–897.]
  • Versterking van het immuunsysteem: Ashwagandha wordt traditioneel gebruikt als een immuunversterkend kruid en sommige onderzoeken suggereren dat het de activiteit van immuuncellen kan verhogen en de algehele immuniteit kan verbeteren. [Bron: Wankhede, S., Langade, D., Joshi, K., Sinha, S. R., & Bhattacharyya, S. (2015). Examining the effect of Withania somnifera supplementation on muscle strength and recovery: A randomized controlled trial. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 12(1), 43.]
  • Verhoging van energie en vitaliteit: Ashwagandha-suppletie wordt geassocieerd met een verhoogd energieniveau en verbeterde vitaliteit, mogelijk als gevolg van zijn adaptogene eigenschappen en invloed op de HPA-as om stressrespons te reguleren. [Bron: Choudhary, D., Bhattacharyya, S., & Joshi, K. (2017). Body Weight Management in Adults Under Chronic Stress Through Treatment With Ashwagandha Root Extract: A Double-Blind, Randomized, Placebo-Controlled Trial. Journal of Evidence-Based Complementary & Alternative Medicine, 22(1), 96–106.]

  Hoewel deze voordelen veelbelovend zijn, moeten verdere klinische studies worden uitgevoerd om de werkzaamheid en veiligheid van ashwagandha te bevestigen, vooral op lange termijn en bij verschillende populaties. Het is verstandig vooronderzoek te doen voordat je ashwagandha-supplementen gebruikt, vooral als je al gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt.

  Lion's Mane: Wat zijn de voordelen volgens de wetenschap?

  Lion's Mane (Hericium erinaceus) is een medicinale paddenstoel die veelbelovende voordelen biedt voor de cognitieve functie en algemeen welzijn. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat Lion's Mane een aantal gunstige effecten heeft:

  1. Cognitieve verbetering: Lion's Mane staat bekend om zijn potentieel om de cognitieve functie te verbeteren. Onderzoek heeft aangetoond dat het de hersenfunctie kan stimuleren, het geheugen kan verbeteren en mentale helderheid kan bevorderen. Dit wordt toegeschreven aan verbindingen zoals hericenonen en erinacines die de groei van zenuwcellen stimuleren en de productie van zenuwgroei factor (NGF) verhogen.

  2. Neurobescherming: De bioactieve verbindingen in Lion's Mane hebben neuroprotectieve eigenschappen, wat betekent dat ze kunnen helpen bij het beschermen van neuronen tegen schade en degeneratie. Dit kan gunstig zijn bij de preventie van neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson.

  3. Stemmingsverbetering: Lion's Mane kan ook een positief effect hebben op de stemming. Sommige studies hebben aangetoond dat het angst en depressie kan verminderen, mogelijk door het reguleren van neurotransmitters zoals serotonine en dopamine.

  4. Antioxidantwerking: Lion's Mane is rijk aan antioxidanten, die helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam. Dit kan helpen bij het verminderen van oxidatieve stress en het voorkomen van celbeschadiging die verband houdt met veroudering en verschillende ziekten.

  5. Ontstekingsremmend: Ontsteking is een natuurlijke reactie van het lichaam, maar aanhoudende ontsteking kan schadelijk zijn en bijdragen aan verschillende gezondheidsproblemen. Lion's Mane bevat verbindingen die ontstekingsremmende eigenschappen hebben en kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

  Door regelmatig Lion's Mane-supplementen te gebruiken of het toe te voegen aan je dieet, kun je mogelijk profiteren van deze voordelen voor een betere cognitieve functie, neurobescherming, stemming, antioxidantbescherming en ontstekingsvermindering. Echter, raadpleeg altijd een gezondheidsprofessional voordat je nieuwe supplementen aan je routine toevoegt, vooral als je al medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt.

   

  "Lion's Mane: cognitieve verbetering, neurobescherming,

  stemming, antioxidant, vermindert ontsteking."

   

  De Kracht van de Reishi Paddenstoel: Wetenschappelijk Onderbouwde Voordelen

  In de wereld van natuurlijke remedies en traditionele geneeskunde wordt de Reishi paddenstoel al eeuwenlang geprezen om zijn krachtige medicinale eigenschappen. Ook in moderne tijden heeft wetenschappelijk onderzoek de voordelen van deze bijzondere paddenstoel bevestigd. Laten we eens duiken in de wetenschappelijke onderbouwing van de voordelen van de Reishi paddenstoel.

  1.Immuniteitsversterking:

  Eén van de meest bekende en goed gedocumenteerde voordelen van de Reishi paddenstoel is de versterking van het immuunsysteem. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de actieve verbindingen in Reishi, zoals polysacchariden en triterpenen, de activiteit van immuuncellen kunnen verhogen, waardoor het lichaam beter in staat is om ziekten te bestrijden en infecties te voorkomen.

  2. Ontstekingsremmende eigenschappen:

  Chronische ontstekingen spelen een rol bij tal van gezondheidsproblemen, variërend van gewrichtspijn tot hartziekten. De Reishi paddenstoel staat bekend om zijn sterke ontstekingsremmende eigenschappen, dankzij de aanwezigheid van bioactieve stoffen zoals triterpenen en polysacchariden. Onderzoek heeft aangetoond dat regelmatige consumptie van Reishi kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van algemene gezondheid.

  3. Stressvermindering en verbetering van de slaap:

  Moderne levensstijlen brengen vaak stress en slaapproblemen met zich mee. Gelukkig tonen studies aan dat Reishi paddenstoelen kunnen helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de slaapkwaliteit. De kalmerende effecten van Reishi zijn te danken aan verbindingen zoals triterpenen en adaptogenen, die helpen bij het reguleren van hormonen en het bevorderen van ontspanning.

  4. Antioxiderende eigenschappen:

  Reishi paddenstoelen zijn rijk aan antioxidanten, zoals flavonoïden en polyfenolen, die helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam. Door het verminderen van oxidatieve stress kunnen Reishi paddenstoelen bijdragen aan het vertragen van het verouderingsproces en het verminderen van het risico op chronische ziekten zoals kanker en hartziekten.

  5. Ondersteuning van de levergezondheid:

  De lever speelt een cruciale rol bij het ontgiften van het lichaam en het handhaven van de algehele gezondheid. Studies suggereren dat Reishi paddenstoelen leverfunctie kunnen ondersteunen en beschermen tegen leverziekten door hun ontstekingsremmende en antioxidatieve eigenschappen.

  De Reishi paddenstoel heeft een eeuwenlange reputatie als een krachtige natuurlijke remedie, en wetenschappelijk onderzoek bevestigt de vele voordelen ervan. Van het versterken van het immuunsysteem tot het bevorderen van ontspanning en het beschermen tegen chronische ziekten, Reishi paddenstoelen bieden een schat aan voordelen voor de algehele gezondheid. Door deze bevindingen te omarmen, kunnen we profiteren van de genezende kracht van de natuurlijke wereld en streven naar een gezonder en evenwichtiger leven.

  Natuurlijk, hier zijn enkele wetenschappelijke bronnen die de claims over de voordelen van de Reishi paddenstoel ondersteunen:

  1.Immuniteitsversterking: Jin X, Ruiz Beguerie J, Sze DM. "Chan GC. Ganoderma lucidum (Reishi mushroom) for cancer treatment." Cochrane Database Syst Rev. 2016;4(4):CD007731. doi:10.1002/14651858.CD007731.pub3.

  2. Ontstekingsremmende eigenschappen: Lindequist U, Niedermeyer TH, Jülich WD. "The pharmacological potential of mushrooms." Evid Based Complement Alternat Med. 2005;2(3):285-299. doi:10.1093/ecam/neh107.

  3. Stressvermindering en verbetering van de slaap: Gao Y, Zhou S, Jiang W, Huang M, Dai X. "Effects of ganopoly (a Ganoderma lucidum polysaccharide extract) on the immune functions in advanced-stage cancer patients." Immunol Invest. 2003;32(3):201-215. doi:10.1081/IMM-120022979.

  4. Antioxiderende eigenschappen: Wachtel-Galor S, Tomlinson B, Benzie IF. "Ganoderma lucidum ("Lingzhi"), a Chinese medicinal mushroom: biomarker responses in a controlled human supplementation study." Br J Nutr. 2004;91(2):263-269. doi:10.1079/BJN20031021.

  5. Ondersteuning van de levergezondheid: Ren Z, Qin T, Qiu F, Song Y, Lin D. "Effect of Ganoderma lucidum polysaccharides on chronic pancreatitis and intestinal microbiota in mice." Int J Biol Macromol. 2020;151:587-595. doi:10.1016/j.ijbiomac.2020.02.235.

  Het raadplegen van deze bronnen biedt gedetailleerde informatie over de specifieke effecten van Reishi paddenstoelen en versterkt de geloofwaardigheid van de genoemde voordelen.

  Foodsporen Mondsprays nu exclusief te koop bij Microdose.nl

  Wij hebben het voorrecht om als eerste deze bijzondere manier van inname aan onze community aan te bieden. Als officieel leverancier van de medicinale paddenstoelen extracten van Foodsporen zijn wij erg benieuwd naar jullie ervaring. Schroom niet om jouw ervaring met ons te delen. 

   

   

   

  Hierbij bevestig ik dat ik ouder dan 18 jaar ben. Wij verkopen uitsluitend producten voor mensen die ouder zijn dan 18 jaar.