• Gratis verzending binnen NL boven € 40
 • Binnen 1 werkdag verzonden
 • Gratis verzending binnen EU vanaf € 150

  Microdosing met 1cP-LSD

  Microdosing met 1cP-LSD

  1cP-LSD, ofwel 1-Cyclopropionyl- lyserginezuurdiethylamide, is een legale prodrug voor LSD-25 en een derivaat van 1P-LSD. Hieronder lees je waarom dit een goed alternatief kan zijn om mee te microdoseren.

  Wie is wie in de LSD familie?

  1cP-LSD, ofwel 1-Cyclopropionyl- lyserginezuurdiethylamide, is een prodrug voor LSD-25 en een derivaat van 1P-LSD. Door metabolisme in het menselijk lichaam wordt 1cP-LSD omgezet in LSD.

  Nadat de meest populaire LSD-prodrug, 1P-LSD, in juli 2019 werd verboden in Duitsland door een update van de New Psychoactive Substances Act (NpSG), werd 1cP-LSD op de markt gebracht. In juli 2021 werd echter ook 1cP-LSD verboden onder dezelfde wetgeving. Dit toont opnieuw het kat-en-muis-spel aan tussen overheden en ontwikkelaars van psychoactieve middelen.

  Maar waarom is die ene stof verboden en die andere niet? En wat is het verschil nu eigenlijk? 

  Wat is het verschil tussen 1cP-LSD en LSD?

  Het verschil zit hem erin dat LSD helemaal 'af' is, terwijl je bij 1cP, 1P en 1B het menselijk metabolisme inzet om de 1cP om te zetten in LSD. Dit wordt pro-drug genoemd. Het kan iets langer duren voordat het lichaam de research chemical heeft afgebroken tot LSD, maar vervolgens is in de trip-rapportage geen verschil op te merken. LSD is nu eenmaal LSD, of je het inneemt als LSD, of wanneer je je lichaam er LSD van laat maken. 

  → Direct 1cP-LSD (microdosing) blotters bestellen

  Het werkelijke grootste verschil is dat er bij de distributie en verkoop van LSD wel eens geknoeid wordt. Het is niet gelijkelijk verdeeld over de blotter, de hoeveelheid klopt niet, of het blijkt helemaal geen LSD te zijn. Dit maakt LSD kopen en consumeren risicovol, laat LSD daarom altijd testen of test het zelf met een testkit.

  Dit is anders wanneer we ons tot de legale varianten wenden. Online te koop, betrouwbaar, niet goed - geld terug, testkit niet nodig. Qua potentie komt 1cP-LSD het meest overeen met LSD-25. 1P-LSD is ietsje lichter, en 1B-LSD is een nóg iets lichtere variant. 1B wordt daarom aangeboden als tripdosering van 125ug (microgram), terwijl bij de andere 100 ug garant staat voor een stevige trip, of tussen de 10-15 microdoseringen.

  Aangezien 1cP-LSD nog erg nieuw is, zoals bij veel research chemicals, is er geen zekerheid over de risico's van deze stof. We gaan er vanuit dat 1cP-LSD op dezelfde manier werkt als 1P-LSD en LSD en dat ze zich na omzetting in ons lichaam hetzelfde gedragen. 

  Wat zegt de ontwikkelaar over deze pro-drug?

  "Als je echter kijkt naar stoffen en hun metabolisme (afbraakroutes / transformatie in het lichaam) van andere stoffen met een cyclopropylgroep, bijv. Naltrexon of buprenorfine, dan zie je dat de groep na verloop van tijd ook wordt afgesplitst. In beide gevallen heb je echter geen carbonyl bij je. Dus, vanuit mijn perspectief wordt LSD op een gegeven moment gevormd, maar ik vermoed dat 1cp LSD geen pure prodrug is, maar ook de receptoren zelf kan activeren. Overeenkomstig onderzoek zal dit in de toekomst uitwijzen."

  Hoe kun je 1cP-LSD microdoseren? Er zijn 3 variant:

  • 1cP Microdose: kant en klaar in een 10 ml pipet-flesje 
  • 1cP LSD blotters van 20mcg: deze knip je in 4 driehoekjes
  • 1cP-LSD pellets: kleine pilletjes met 10 microgram per stuk


  1cP-LSD 

  1cP-LSD bestellen?

  Op microdose.nl vind je diverse 1cP-LSD (microdosing) producten:

  Sinds kort bieden wij ook een gloednieuwe variant uit de lysergamide familie aan, 1V-LSD. Ook deze leveren wij in handige 10 microgram pellets.

  Wetenschappelijke studie naar 1cP-LSD

  Op 16 maart 2020 werd een wetenschappelijke studie gepubliceerd waarin 1cP-LSD werd onderzocht op conversie naar LSD. Het werd uitgevoerd door een werkgroep in Californië (onder leiding van professor Halberstadt), die al veel andere LSD-analogen had onderzocht. De wetenschappers losten 1cP-LSD op in menselijk bloedserum en merkten op dat het eenvoudigweg werd omgezet in LSD. Ze onderzochten ook de respons van muizen op 1cP LSD. De muizen vertoonden dezelfde 'hoofdtrekkingen' (een heen en weer trilling van het hoofd) zoals te zien is bij LSD bij muizen - en met dezelfde dosering. De onderzoekers concludeerden dat 1cP-LSD een LSD-prodrug is, maar dat verdere klinische onderzoeken nodig zijn om het profiel en de potentie van 1cP-LSD te onderzoeken.

  Aangezien 1cP-LSD in het lichaam wordt omgezet in LSD, wordt het gekoppeld aan de 5HT2A-serotoninereceptoren in de hersenen. Deze receptoren komen voornamelijk voor in de prefrontale cortex van onze hersenen, die betrokken is bij onze cognitieve planning, persoonlijkheid, besluitvorming en sociaal gedrag. Dit deel van de hersenen wordt ook wel het "Default Mode Network" (DMN) genoemd omdat het wordt ingeschakeld wanneer we ons niet concentreren op iets speciaals - de standaardwerkmodus van onze hersenen.

  De serotoninereceptoren worden vertraagd door de 1cP-LSD, waardoor hun communicatievermogen aanzienlijk wordt beperkt. Dit leidt tot de bekende persoonlijkheidsresolutie van 1cP-LSD - de DMN wordt steeds irrelevanter en beweegt naar de achtergrond. De andere hersengebieden lijken hiervan te profiteren omdat ze nu meer middelen en mogelijkheden hebben om met elkaar te communiceren.

  Deze soms chaotische verbindingen leiden tot effecten zoals synesthesie (het mengen van de zintuigen: smaakkleuren, muziek zien) en nieuwe perspectieven van de patiënt op eerdere attitudes en problemen. De entropie van de hersenen wordt zodanig vergroot dat de kans op persoonlijkheidsverandering duurzaam wordt vergroot, zoals in dit onderzoek uit 2016 is aangetoond.

  Toxiciteit van 1cP-LSD

  De toxiciteit en gezondheidseffecten op lange termijn van 1cP-LSD zijn niet onderzocht. De reden hiervoor is dat 1cP-LSD een Research Chemical is die bijna geen geschiedenis heeft van menselijk gebruik - het werd pas in juli 2019 gelanceerd.

  Net als bij LSD en psychedelica in het algemeen, kan 1cP-LSD echter wellicht een trigger zijn voor psychose bij mensen met psychische stoornissen. Over het algemeen raden we mensen met een voorgeschiedenis van psychische aandoeningen af om deze stof te gebruiken, vooral als ze zich buiten een gecontroleerde medische omgeving bevinden.

  Risico's en gevaren van 1cP-LSD

  Zoals hierboven vermeld, is er tot nu toe geen bewezen dood door het gebruik van LSD. Bovendien zijn er geen langdurige bijwerkingen van LSD bekend. 

  Vandaag kunnen we niet zeggen of dit van toepassing is op de prodrug 1cP-LSD, omdat deze nog te onontgonnen is. Tot dusver geven alle indicaties aan dat 1cP-LSD niet gevaarlijker is dan LSD of 1P-LSD, maar we kunnen geen definitieve verklaring geven. Het lijkt hetzelfde risico profiel te hebben als LSD

  Wettelijke status

  Is 1cP-LSD legaal? 1cP-LSD is een relatief nieuw psycho-actieve stof en pas sinds kort (vanaf januari 2020) op de markt. Net als andere 'Research Chemicals' valt het nog niet onder de 'New Psychoactive Substances Act' (NpSG). Vroeg of laat zal het echter waarschijnlijk worden opgenomen.

  Zelfs bij stoffen die onder de NpSG vallen, wordt consumptie of bezit niet gestraft (alleen de aankoop).

  Over het algemeen moet worden gezegd dat het onderwerp nogal controversieel is. Over de juridische status van 1cP-LSD bestaat vrijwel geen honderd procent overeenstemming.

  Microdoseren? 1cP-LSD regels voor veiliger gebruik 

  • Neem 1cP-LSD alleen goed voorbereid. Zorg ervoor dat de set en setting en dosis correct zijn.
  • Het is het beste om 's ochtends 1cP-LSD microdose te consumeren ivm de lange effectduur van de microdosis.
  • Het volledige effect van 1cP-LSD ontwikkelt zich pas ongeveer 2 uur na inname. 

  Combineren met andere middelen?

  Over het algemeen raden we af om 1cP-LSD te combineren met andere stoffen. Het creëert zo'n krachtig effect dat al je zintuigen en capaciteiten erdoor worden gegrepen. Andere middelen kunnen de diepgaande ervaring van 1cP-LSD verminderen.

  Conclusie

  Vanwege zijn nieuwheid is er niet nog niet heel veel bekend over 1cP-LSD, afgezien van het feit dat 1cP-LSD volgens veel gebruikers als krachtiger wordt beschouwd dan LSD. Zoals bij LSD lijkt er geen toxiciteit te zijn en geen link te bestaan met het ontwikkelen van mentale gezondheidsproblemen als gevolg van gebruik.

  En zoals met alle Research Chemicals geldt: Deze zijn alleen voor onderzoeks doeleinden, niet voor menselijke consumptie. Wat betekent dat de warenwet deze substanties niet heeft goedgekeurd voor consumptie. Net zoals de Nederlandse Warenwet LSD, MDMA, cocaïne, etc. niet heeft goedgekeurd. 

  Meer informatie over microdosing met 1cP-LSD 

  Onze vrienden van Microdosing.nl hebben een heldere pagina met uitleg over microdosing met LSD analogen voor je geschreven.

   

  Bronnen:

  Setundsetting.de

  https://psychonautwiki.org/wiki/Talk:1cP-LSD  Hierbij bevestig ik dat ik ouder dan 18 jaar ben. Wij verkopen uitsluitend producten voor mensen die ouder zijn dan 18 jaar.